Värmdö Kommun

Värmdös Läs- och skaparbuss rullar in!

Dela

Den 10 juni rullar Värmdö biblioteks nya uppsökande verksamhet Läs- och skaparbussen in. Bussen invigs med ett Makerspace-drop-in i samarbete med Tekniska museet.

2018 fick Värmdö bibliotek medel från Kulturrådets Stärkta bibliotek till en Läs- och skaparbuss. Bussen är ett uppsökande bibliotek som även ska kunna erbjuda olika sorters skapande aktiviteter.

- Jag är jätteglad för att Läs- och skaparbussen kommit till. Det är ett initiativ som ligger helt i linje med vårt arbete för att hitta nya former att nå ut med Värmdö biblioteks mångfacetterade uppdrag, säger Jasmin Farid (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Läs- och skaparbussen öppnar upp för ett mer flexibelt arbetssätt. Förskolor och äldreboenden kommer regelbundet att få besök av bussen, och den kommer också kunna användas vid lokala evenemang. Genom Läs- och skaparbussen kan verksamheten nå ut till avsides delar av kommunen där närhet till bibliotekslokaler saknas:

- Vårt arbete kommer bli mer flexibelt och vi kommer vara där människor samlas, oavsett dag och tid. Vi kan exempelvis besöka fritidsgårdar, daglig verksamhet och nå ut till våra nyanlända på ett mer flexibelt sätt, säger Värmdös bibliotekschef Ann-Helen Johansson.

Läs- och skaparbussen invigs vid Runda huset, Gustavsberg, den 10 juni kl 10.00 av kultur- och fritidsnämndens ordförande Jasmin Farid (M). Klockan 10-13 arrangeras ett Makerspace med Tekniska museet. Strax innan 14.00 rullar bussen vidare till Skateparken i Gustavsbergs centrum, och mellan 14-17 erbjuds alla över 13 år en möjlighet till att prova på både analogt och digitalt skapande.

Läs mer och ta del av sommarens program på varmdo.se/lasochskaparbussen

Bidraget från Kulturrådets Stärkta bibliotek syftar till att öka utbudet och tillgängligheten till biblioteksverksamhet i hela landet. Det är ett tillfälligt stöd till kommunerna som förmedlas på regeringens uppdrag under perioden 2018-2020.

Nyckelord

Kontakter

Jasmin Farid (M)Ordförande Kultur- och fritidsnämnden

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

jasmin.farid@varmdo.se

Fredrik NornvallKontorschef Kultur- & fritidskontoret

Fotograf: Lars Åke Holst, Gustavsbergs Bildatelje. Fotografens namn ska anges vid användning av bilderna.

0857047448fredrik.nornvall@varmdo.se

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum