Enköpings kommun

Varning för bedragare som utger sig för att vara sotare

Dela

Just nu är det en person som ringer hem till privatpersoner i Enköping och påstår att denne arbetar som kommunens sotare.

Personen påstår att denne arbetar som sotare på Enköpings kommun och vill komma hem till privatpersoner för att kontrollera deras ventilation eller rökkanaler. Kommunen ringer inte till privatpersoner för sotning utan vi skickar hem brev när det är dags. Kontakta kommunens sotare om du är osäker.

Läs mer om kommunens sotare och arbetet på räddningstjänstens webbplats

Det har även förekommit samtal där en person som utger sig för att jobba på kommunen vill komma och inspektera privatpersoners fläktar. Vilket inte heller stämmer.

Be om namn och telefonnummer

Om någon ringer och vill göra kontroller av något slag som du inte beställt, be om namn och telefonnummer och kolla gärna med vårt kontaktcenter om den personen jobbar på kommunen. Om kommunanställda gör hembesök har de kommunkläder, tjänstebil och kan legitimera sig.

Läs mer på polisens webbplats om hur du kan skydda dig mot bedrägerier

Nyckelord

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum