Region Örebro län

Varuförsörjningsnämnden i möte om försörjningen av förbrukningsmaterial till sjukvården

Dela

I dag har varuförsörjningsnämnden (VFN), en gemensam nämnd för fem av länen i Uppsala-Örebro sjukvårdsregion, samlats för att få information om läget vad gäller försörjningen av förbrukningsmaterial till sjukvården. Detta efter att flera sjukhus gått i stabsläge på grund av att det saknas sjukvårdsmaterial. Orsaken är att man bytt till ny leverantör från den 1 oktober.

- Vi ser mycket allvarligt på den nya leverantörens oförmåga att leva upp till sitt ansvar. Våra tjänstepersoner jobbar intensivt med flera avstämningar varje dag och kommer att jobba hela helgen, säger Behcet Barsom (KD), regionråd i Region Örebro län och ordförande i den gemensamma varuförsörjningsnämnden för fem av länen i sjukvårdsregionen.

- Vi har beslutat att kalla VDn för apoteksbolaget till ett extra styrelsemöte i närtid för att redogöra för vilka åtgärder de vidtagit och hur vi skall få trygg leverans under resten av avtalsperioden säger Tommy Levinsson (S), vice ordförande i varuförsörjningsnämnden.

Kontakt

Behcet Barsom, ordförande i varuförsörjningsnämnden, telefon: 073-077 77 36

Tommy Levinsson, vice ordförande i varuförsörjningsnämnden, telefon: 072-153 00 81

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Behcet Barsom
Behcet Barsom
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Resor med bil och flyg blir till cyklar och videokonferensutrustningar när regionen klimatkompenserar14.10.2019 13:40:00 CESTPressmeddelande

Region Örebro län har klimatkompenserat sina resor sedan 2010. Varje förvaltning fakturerats för föregående års koldioxidutsläpp genom tjänsteresor med flyg och bil som drivs med bensin eller diesel. I år delas 2,5 miljoner kronor ut från dessa pengar till åtgärder och projekt som ska minska klimatpåverkan från resor samt informera, utbilda och styra resor i tjänsten i en mer hållbar riktning.

Hanna Lekander får 2019 års Kulturpris14.10.2019 13:30:00 CESTPressmeddelande

Hanna Lekander får Region Örebro läns kulturpris för 2019. Som en del i den fasta ensemblen på Örebro länsteater har Hanna Lekander medverkat i några av teaterns mest hyllade föreställningar. Hon har som skådespelare medverkat i över 40 teaterproduktioner hos länsteatern och dessutom agerat i filmer tillsammans med prisade motskådespelare och regissörer. Utöver skådespeleri har Lekander även skrivit manus och regisserat föreställningar, bland annat för Teater Martin Mutter.

Fortsatta stora problem med leveranser av sjukvårdsmaterial11.10.2019 14:30:10 CESTPressmeddelande

Det råder fortsatt stora problem med leveranser av alla förbrukningsvaror till Region Örebro län från Apotekstjänst AB. För att lösa problemen har Region Örebro län inrättat rutiner för att få leveranser från andra leverantörer som kan tillhandahålla material och inom den tid som krävs. Regionen har också upprättat ett eget tillfälligt lager för att fördela material mellan olika enheter inom länets hälso- och sjukvård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum