Upplands Väsby kommun

Väsbyskolorna kvar på goda betygsresultat

Dela

Årskurs 9-eleverna i Upplands Väsby presterar fortsatt goda resultat i förhållande till rikssnittet. Det visar färsk statistik från Skolverket över läsåret 2018/19.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Enligt den officiella statistiken som presenterades i veckan har skolorna i Väsby ett genomsnittligt meritvärde på 234,9. Det är en liten minskning från föregående år, då meritvärdet var 236,5. Statistiken som Skolverket sammanställt bygger på 17 ämnen.

- Visst är det alltid roligt om vi ökar, men det har vi gjort nu under flera år. Jag tolkar det ändå som positivt att vi ligger kvar på en god nivå, säger Per Nelson (L) som är tf ordförande i utbildningsnämnden.

Statistiken innehåller betygsresultat från både kommunala och fristående skolor. De ligger under länssnittets meritvärde på 248, men högre än rikssnittet som under det senaste läsåret hamnade på 229,8.

- Det finns goda möjligheter för grundskolorna att fortsätta i den positiva trend som har kunnat ses de senaste åren. Lärarna ute på våra skolor gör ett fantastiskt jobb och de utmaningar vi ser behöver vi fortsätta arbeta med, säger utbildningschef Astrid Täfvander.

Enligt statistiken från Väsbys grundskolor har flickor fortsatt högre meritvärde än pojkar. Andelen som når behörighet till gymnasiet ökar något till 86,5 procent.

Kontakter

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Länkar

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 87
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum