Riksteatern

Vass humor och brutal ärlighet när Familjen Kaos tar sikte på valet

Dela
Familjen Kaos är tillbaka på Riksteatern. I den helt nya föreställningen De redan frälsta vänder Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén sina vassa blickar mot valet. De utforskar vilka de redan frälsta är och vem som egentligen har rätt att tycka saker. Humor och ärlighet blandas med nyskriven musik. För regi står Astrid Menasanch Tobieson. Urpremiär den 17 januari på Södra Teatern.
Fotograf: Paul Musoke Edwards
Fotograf: Paul Musoke Edwards

- Vi får ofta höra att vi predikar för de redan frälsta. Men vilka är egentligen dom redan frälsta? Var ligger paradiset och varför är det bara pengarna som flyttar dit? säger Familjen Kaos och Astrid Menasanch Tobieson.

Riksteatern inleder vårsäsongen redan i mitten av januari med urpremiären av De redan frälsta. Bianca och Tiffany Kronlöf tillsammans med Thom Gisslén samarbetar under namnet Familjen Kaos. De är kända från den prisbelönta humorserien Full Patte och publiksuccén Slå pattarna i taket som turnerade med Riksteatern 2015. De redan frälsta är en show som inleds som ett väckelsemöte för de som redan instämmer, men där ingen till sist kommer undan. Inte ens de redan frälsta som utmanas i godhet och förändring. Men det är även en föreställning som vill ge kraft åt alla de som inte tror att de har makten att förändra samhället.

- Vi lever i en demokrati, men ändå känner många att de inte kan påverka makten. Det behövs ingen diktator om folket fasar ut sig själva. När folk sätts mot folk och rädslan ökar så vill vi hitta ett sätt att mötas. Det bästa sättet att göra sig maktlös är att påstå att man inte har någon makt. Vi hoppas att alla i publiken kommer att känna att de har makt att förändra och att det inte är svårt att sätta en positiv kraft i rullning, fortsätter Familjen Kaos och Astrid Menasanch Tobieson. Föreställningen De redan frälsta spelar inledningsvis vid tio tillfällen på Södra Teatern i Stockholm innan den åker på en lång turné från norr till söder med föreställningar på över 30 orter. Föreställningens regissör Astrid Menasanch Tobieson har bland annat skrivit och regisserat pjäserna Men det skulle ni aldrig våga (2012, Orionteatern), I landet som aldrig brann brinner nu träden (2015, Dramalabbet) och Nattpassage (2016, Kulturhuset Stadsteatern). Senast regisserade hon Frontens Gryningsfärg på Kulturhuset Stadsteatern. Urpremiär den 17 januari på Södra Teatern, Stockholm. Medverkande Bianca Kronlöf, Tiffany Kronlöf och Thom Gisslén

Manus Familjen Kaos Regi Astrid Menasanch Tobieson Scenografi/Ljus/Video Johan Rödström Kostym Felicia ”Leffe” Kronlöf Mask Daniela Krestelica Koreograf Sofia Södergård

För mer information: https://www.riksteatern.se/deredanfralsta

Pressbilder finns på: http://mediabank.riksteatern.se/blog/tag/de-redan-fralsta

Kontakter

För mer information: Joakim Johansson Press- och PR-ansvarig joakim.johansson@riksteatern.se Tel: 070-528 99 15

Bilder

Fotograf: Paul Musoke Edwards
Fotograf: Paul Musoke Edwards
Ladda ned bild

Om

Riksteatern
RiksteaternRiksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Närmare 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 ansluta organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst.

Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla överallt. Riksteatern Crea producerar banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk och är en del av Riksteatern. Även Cullberg är en del av Riksteatern. Magnus Aspegren är vd för Riksteatern.

riksteatern.se

Följ Riksteatern

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Riksteatern

Kristian Gidlunds ord blir teater27.3.2023 05:30:00 CEST | Pressmeddelande

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen. Föreställningen bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från det att han drabbats av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013. Tio år senare blir hans texter till en pjäs i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke som även var tidigare medlem i hyllade bandet Mando Diao.

Power! Döv-communityts superstjärnor gör tabufylld performanceföreställning13.3.2023 05:00:00 CET | Pressmeddelande

Med poesi, dans och visuell storytelling skärskådar tvillingsystrarna Jamila och Amina Quahid normer och tabun i en föreställning om att leva upp till förväntningar och att våga göra det oväntade. Jamila och Amina Ouahid är världskända inom döv-communityt för sitt speciella och starka uttryck. I vår står de på scen i föreställningen Power i regi av Mindy Drapsa. Urpremiär 16 mars.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum