Västtrafik erbjuder möjlighet att återlösa periodbiljetter

Dela

Nu kan resenärer hos Västtrafik återlösa sina periodbiljetter. Erbjudandet innebär att Västtrafik återlöser återstående värde på biljetten i form av en värdekod eller värdecheck. Syftet är att underlätta för de resenärer som inte längre kan eller vill använda sin periodbiljett på grund av situationen med coronaviruset.

Nu kan resenärer hos Västtrafik återlösa sina periodbiljetter. Foto: Svante Örnberg
Nu kan resenärer hos Västtrafik återlösa sina periodbiljetter. Foto: Svante Örnberg

Västtrafik har vidtagit flera åtgärder på grund av situationen med coronaviruset. Den senaste åtgärden är att periodbiljetter med 30-, 90- och 365-dagars giltighetstid kan lösas in mot en värdecheck eller värdekod.   

– Vi har sedan en månad tillbaka arbetat fram en lösning som vi hoppas och tror våra kunder kommer uppskatta i detta extraordinära läge. Erbjudandet vänder sig främst till de som gjort ett långsiktigt åtagande att resa med oss och som nu av olika skäl inte kan eller vill resa kollektivt men som vi hoppas kommer återvända till oss när läget har normaliserats, säger Lars Backström, vd, Västtrafik.  

Tillfälligt erbjudande
Ebjudandet gäller från den 24 april. Resenären erbjuds en värdekod eller värdecheck med biljettens återstående värde från det datum de kontaktar Västtrafiks kundservice eller då inskickat Västtrafikkort anlänt. Därmed kan resandet enkelt återupptas när behovet uppstår igen. Förändringen är tillfällig och gäller till och med den 31 maj.

– Vi har förstärkt vår kundservice med extra personal för att kunna hantera det här på ett så bra sätt som möjligt för våra resenärer. Men det innebär en manuell hantering som vi vanligtvis inte gör, därför kan det ta lite extra lång tid. Vi ber om överseende med det, säger Maria Björner Brauer, enhetschef marknad och kommunikation, Västtrafik.   

Minskat resande
Resandet med kollektivtrafiken har minskat med cirka 50 procent jämfört med normalläge. Men Västtrafik håller igång kollektivtrafiken för de som behöver resa och kör så mycket trafik som möjligt för att undvika trängsel ombord. Resenärer uppmanas överväga om de kan resa utanför rusningstrafik eller helt avstå från en resa, till exempel genom att jobba hemifrån eller gå eller cykla.

Så funkar återlösen: 
Erbjudandet gäller från och med den 24 april till den 31 maj och avser periodbiljetter med 30-, 90- och 365-dagars giltighetstid.

Du som reser med Västtrafik To Go
Kontakta vår kundservice via webbformuläret på hemsidan, chatt eller telefon så hjälper vi dig med att återlösa din biljett. Webbformulär finns på Västtrafiks hemsida. 

Du som reser med Västtrafikkort
Har du din periodbiljett på ett Västtrafikkort? Då ska du skicka in det tillsammans med en blankett för att återlösa värdet på periodbiljetten och eventuell kontoladdning. Blanketten finns som PDF på Västtrafiks hemsida.  

I blanketten uppger du om du vill få återstående värde utbetalt i form av en värdekod att lösa in i To Go eller en värdecheck för att ladda på ett Västtrafikkort.

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Nu kan resenärer hos Västtrafik återlösa sina periodbiljetter. Foto: Svante Örnberg
Nu kan resenärer hos Västtrafik återlösa sina periodbiljetter. Foto: Svante Örnberg
Ladda ned bild
Lars Backström, vd, Västtrafik.  Foto: Eddie Löthman
Lars Backström, vd, Västtrafik. Foto: Eddie Löthman
Ladda ned bild
Maria Björner Brauer, enhetschef marknad och kommunikation, Västtrafik. Foto: Thomas Harrysson
Maria Björner Brauer, enhetschef marknad och kommunikation, Västtrafik. Foto: Thomas Harrysson
Ladda ned bild

Om

Västtrafik
Västtrafik
Box 123
541 23 Skövde

http://www.vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum