Västtrafik

Västtrafik sänker priserna

Dela
Den 23 april sänks Västtrafiks priser till 2022 års nivå, i genomsnitt med 2,6 procent. Sänkningen har beslutats av politikerna i regionfullmäktige. En enkelbiljett blir 1 krona billigare och en 30-dagarsperiodbiljett inom en zon blir 20 kronor billigare.
23 april sänks priset på Västtrafiks biljetter.
23 april sänks priset på Västtrafiks biljetter.

Regionfullmäktige har beslutat att ge en tilläggsbudget till Västtrafik. Därför kan priserna sänkas - samtidigt som Västtrafik kan fortsätta att satsa på kollektivtrafiken för att fler ska kunna resa hållbart.

Så satsar Västtrafik på hållbart resande

Till exempel utökas närtrafiken och nya spårvagnar, tåg och ännu fler elbussar är också på ingång. Dessutom inför Västtrafik tre nya områden med dubbel zontillhörighet i augusti. Områdena som kommer tillhöra både zon A och zon B är Kungälvs tätort, Mölnlycke tätort, Bohus och Surte (Ale Södra).

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Presstjänsten svarar på medias frågor om kollektivtrafiken i Västsverige.
Maila eller ring oss så hjälper vi dig.

Tel:0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

23 april sänks priset på Västtrafiks biljetter.
23 april sänks priset på Västtrafiks biljetter.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Västtrafik
Västtrafik
Box 123
541 23 Skövde

http://www.vasttrafik.se

Kollektivtrafiken bygger på en evigt modern idé. Genom att resa tillsammans minskar vi köer, reducerar utsläpp och sänker halter av skadliga partiklar i luften. Vi bidrar också till ett mer rättvist samhälle och stärker människors hälsa genom ökad vardagsmotion. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och ansvarar för kollektivtrafiken i regionen. Varje dag reser hundratusentals personer med oss. Det är för dem vi finns till.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum