Västtrafik

Västtrafiks kund- och resetjänst för anropsstyrda resor upphandlad

Dela
Västtrafiks anropsstyrda trafik beställs i förväg. Bild: Thomas Harrysson
Västtrafiks anropsstyrda trafik beställs i förväg. Bild: Thomas Harrysson

Samres AB får fortsätta sitt uppdrag att driva Västtrafiks kund- och resetjänst för anropsstyrd trafik, tidigare beställningscentralen.

Västtrafiks upphandling av kund- och resetjänst för anropsstyrd trafik är klar. Samres AB har utsetts till vinnande anbudsgivare i upphandlingen. Samres har uppdraget redan idag och får därmed fortsätta i ytterligare fyra år från och med den 4 mars 2019.

Till Västtrafiks kund- och resetjänst för anropsstyrd trafik vänder sig bland annat personer som behöver vård- eller färdtjänstresor men också de som vill beställa resor med närtrafiken.

I det nya avtalet har Västtrafik ställt högre krav på service till kunder som har särskilda behov och som reser regelbundet. Dessa kunder kommer att kunna beställa sina resor av utvalda personer med specialkompetens. Syftet är att skapa större kontinuitet och trygghet för dessa kunder och deras resor.

— Vi är glada för att vi får fortsätta vårt samarbete med Samres. Under de år vi har arbetat tillsammans har de hela tiden sett till våra kunders bästa och vi är säkra på att de även framöver kommer att göra allt för att ta väl hand om dem, säger Gunilla Wicktor, kundansvarig för Västtrafiks Anropsstyrda trafik.

Uppdraget sköts från Skövde, Dakar i Senegal och Chisinau i Moldavien.

Läs mer på Västtrafiks hemsida.

För mer information: 
Gunilla Wicktor 0708-56 01 66
Västtrafiks presstjänst, 0771-41 43 99
press@vasttrafik.se

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Mejla eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Västtrafiks anropsstyrda trafik beställs i förväg. Bild: Thomas Harrysson
Västtrafiks anropsstyrda trafik beställs i förväg. Bild: Thomas Harrysson
Ladda ned bild
Gunilla Wicktor
Gunilla Wicktor
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Nytt resecentrum i Gamlestaden17.8.2018 09:12Pressmeddelande

Lördagen den 18 augusti är det dags för invigning av Gamlestaden resecentrum. Då får en av kollektivtrafikens största knutpunkter i Göteborg en modern, trygg och tillgänglig mötesplats för resenärer och invånare. Välkommen på en invigning för alla åldrar. Västtrafiks nya resecentrum ligger på Gamlestads Torg, en stor och växande knutpunkt för kollektivtrafikens resenärer. Byggnationen startade våren 2016 och på lördag är det dags för invigning. – Gamlestaden är en stor knutpunkt för våra resenärer och området genomgår just nu en kraftig förändring med nya bostäder, handel och kontor. Därför är vi mycket glada över att kunna öppna upp för en modernare och tillgängligare mötesplats för resenärer och invånare, säger Stefan Ekman, infrastrukturchef på Västtrafik. Prognosen pekar på cirka 30 000 av- och påstigande resenärer från spårvagn, buss och tåg per dygn vid Gamlestads Torg år 2020, jämfört med dagens cirka 20 000 resenärer per dygn. Västtrafikbutik ska testa nya lösningar Det nya res

Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti16.8.2018 13:32Pressmeddelande

Den 20 augusti återgår kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen till ordinarie tidtabell med tätare turer. Samtidigt genomförs förändringar av trafiken där det behövs och några linjer får nya avgångstider. Resenärer uppmanas söka sin resa i Reseplaneraren. Från och med måndagen den 20 augusti gäller en ny tidtabell för kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen. – Semestern är över och skolorna drar igång. Då återgår även kollektivtrafiken till ordinarie tidtabell. Eftersom att vi samtidigt passar på att göra förändringar som behövs vill vi uppmana våra resenärer att söka sin resa i förväg i Reseplaneraren, för att vara på rätt plats i rätt tid, säger Jarl Samuelsson, enhetschef på Västtrafik. Förändringar i Göteborgstrafiken I Göteborg får buss 330 mellan Kinna och Göteborg en ny start- och ändhållplats på Heden, istället för Åkareplatsen resecentrum. Förändringen görs på grund av begränsat utrymme på Åkareplatsen. Busslinjerna 35 och 135 läggs ihop och får linjenummer 35. Samti

Nyheter i Skövde stadstrafik när Heneporten byggs om16.8.2018 09:00Pressmeddelande

Snart påbörjas arbetet med att bredda Heneporten mellan Hentorp och Skultorp, därför kommer porten att stängas av under hösten. För att förbereda för avstängningen förändras busstrafiken i samband med att Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti. Heneporten i Skövde är en järnvägspassage mellan stadsdelarna Skultorp och Hentorp. För att möta de allt större resebehoven i Skövde ska den enfiliga passagen nu byggas ut till en tvåfilig genomfart. – Vi har länge velat bredda Heneporten så att framkomligheten ökar för alla som dagligen använder denna passage. Nu har vi fått godkännande från Trafikverket att bygga ut. Förarbetet är gediget och därför måste Heneporten stängas av för genomfart redan under hösten 2018. Genomfarten beräknas vara stängd i cirka ett år. Busstrafiken genom Heneporten stängs av i samband med att Västtrafik byter tidtabell den 20 augusti och biltrafiken stängs av vid senare tillfälle, säger Daniel Lindh, tf gatu- och naturchef i Skövde kommun. Nyheter i stadstrafiken

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum