Västtrafik

Västtrafiks kund- och resetjänst för anropsstyrda resor upphandlad

Dela
Västtrafiks anropsstyrda trafik beställs i förväg. Bild: Thomas Harrysson
Västtrafiks anropsstyrda trafik beställs i förväg. Bild: Thomas Harrysson

Samres AB får fortsätta sitt uppdrag att driva Västtrafiks kund- och resetjänst för anropsstyrd trafik, tidigare beställningscentralen.

Västtrafiks upphandling av kund- och resetjänst för anropsstyrd trafik är klar. Samres AB har utsetts till vinnande anbudsgivare i upphandlingen. Samres har uppdraget redan idag och får därmed fortsätta i ytterligare fyra år från och med den 4 mars 2019.

Till Västtrafiks kund- och resetjänst för anropsstyrd trafik vänder sig bland annat personer som behöver vård- eller färdtjänstresor men också de som vill beställa resor med närtrafiken.

I det nya avtalet har Västtrafik ställt högre krav på service till kunder som har särskilda behov och som reser regelbundet. Dessa kunder kommer att kunna beställa sina resor av utvalda personer med specialkompetens. Syftet är att skapa större kontinuitet och trygghet för dessa kunder och deras resor.

— Vi är glada för att vi får fortsätta vårt samarbete med Samres. Under de år vi har arbetat tillsammans har de hela tiden sett till våra kunders bästa och vi är säkra på att de även framöver kommer att göra allt för att ta väl hand om dem, säger Gunilla Wicktor, kundansvarig för Västtrafiks Anropsstyrda trafik.

Uppdraget sköts från Skövde, Dakar i Senegal och Chisinau i Moldavien.

Läs mer på Västtrafiks hemsida.

För mer information: 
Gunilla Wicktor 0708-56 01 66
Västtrafiks presstjänst, 0771-41 43 99
press@vasttrafik.se

Kontakter

Västtrafiks presstjänst

Vi svarar på dina frågor om kollektivtrafiken i Västsverige. Mejla eller ring oss så hjälper vi dig.

0771-41 43 99press@vasttrafik.se

Bilder

Västtrafiks anropsstyrda trafik beställs i förväg. Bild: Thomas Harrysson
Västtrafiks anropsstyrda trafik beställs i förväg. Bild: Thomas Harrysson
Ladda ned bild
Gunilla Wicktor
Gunilla Wicktor
Ladda ned bild

Om

Varje dag reser 410 000 personer med Västtrafik. Det är för dem vi finns till. Vi vill göra det enkelt och bekvämt att resa med kollektivtrafiken och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen och har cirka 900 linjer som körs av företag som upphandlats i konkurrens.

Följ Västtrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Västtrafik

Debatt: Förarbristen måste tas på allvar18.3.2019 14:02:00 CETPressmeddelande

Idag infaller bussförarens dag, den dag på året då vi lyfter fram alla de människor som håller stora delar av vår kollektivtrafik rullande. Men samtidigt som allt fler reser tillsammans står branschen inför stora utmaningar. Fram till 2020 måste vi anställa 1 400 nya bussförare för att inte kollektivtrafiken ska stanna. Nu behövs kraftfulla åtgärder för att lösa förarbristen, skriver Lars Backström, vd på Västtrafik och Christer Pettersson, ordförande i Västra Sveriges Bussbranschförening.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum