Grafiska Företagen

Vernissage av bokband för de fyra senaste årens litteraturpristagare

Dela

Mellan den 18 maj – 20 juni 2022 ställs Nobelbanden ut på Tranströmerbiblioteket, Medborgarplatsen, Stockholm. Svenska bokbindare har bundit verk från de senaste fyra Nobelpristagarna i litteratur.

Foto: Joel Eriksson
Foto: Joel Eriksson

Efter några år av pandemi och uppskjutna nobelpris har Bokbindarmästareföreningen valt att ställa ut de senaste fyra årens Nobelband i samtidigt. Flera av landets främsta bokbindare har bundit nobelpristagarna Olga Tokarczuk, Peter Handke, Louise Glück och Abdulrazak Gurnahs böcker.

Varje bokbindare har skapat ett unikt exemplar med utgångspunkt i nobelpristagarnas författarskap. Olika tekniker och material har använts för att kunna skapa personliga verk av framstående berättares livsgärningar.

Bakom utställningen står Bokbindarmästareföreningen och Svenska Bokbinderiföreningen. Vernissage hålls den 18 maj klockan 17.00. Flera av bokbindarna kommer att närvara.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Joel Eriksson
Foto: Joel Eriksson
Ladda ned bild

Om

Grafiska Företagen
Grafiska Företagen
Storgatan 19
Stockholm

http://www.grafiska.se

Grafiska Företagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för den grafiska industrin. Våra drygt 400 medlemsföretag med ca 12 000 anställda utvecklar, förpackar och distribuerar budskap för hela samhället.

Den grafiska industrin som omsätter ca 38 miljarder kronor har en viktig uppgift i marknadsekonomin, demokratin och i utbildningen. Grafiska Företagen inspirerar till nytänkande för ökad konkurrenskraft.

 

Följ Grafiska Företagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Grafiska Företagen

GYF:s branschpris på 100 000 kr till MAX Burgers vice koncernchef Christoffer Bergfors10.11.2021 10:30:00 CET | Pressmeddelande

I år går GYF:s branschpris på 100 000 kronor till Christoffer Bergfors, vice koncernchef på MAX Burgers, för det arbete han och restaurangkedjan gjort för att uppmuntra barns läsglädje. Stiftelsen för de Grafiska Yrkenas Främjande, GYF, delar varje år ut priser till personer som på olika sätt utmärkt sig genom att bidra till branschens utveckling. Stiftelsen har även delat ut pris för utbildning, formgivning samt ett uppsatspris.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum