Umeå kommunUmeå kommun

Veronica Palm om boken Systerskap på Kvinnohistoriskt museum

Dela

På torsdag 20 september kommer den f.d. riksdagsledamoten Veronica Palm till Kvinnohistoriskt museum för att prata om kvinnors villkor i politiken utifrån sin bok Systerskap – en feministisk idébok.

Veronica Palm. Foto: Mattias Vespä
Veronica Palm. Foto: Mattias Vespä

Boken Systerskap är en till stora delar en självbiografisk bok som vill peppa läsarna till att bli bättre på att bygga nätverk och att stödja, hjälpa och backa varandra.

Veronica Palm diskuterar i boken begreppet systerskap och gör det begripligt. Med hjälp av egna erfarenheter ger hon förklaringar till vad som håller kvinnor tillbaka och varför det är så svårt att bygga systerskapet, som kan vara en enorm kraft till förändring och framgång.

-   Samtalet arrangeras i anslutning till vår pågående utställning K.A.O.S - Kvinnor, Aktivism och Organisering av Samhällen 1789–914, som handlar om kvinnors kamp i Europa för att delta i samhället och politiken på lika villkor. Veronica Palms bok ger oss en inblick i politikens innersta rum idag, säger Klara Lundholm, programproducent på Kvinnohistoriskt museum.

Veronica Palm är f.d. politiker och riksdagsledamot för Socialdemokraterna och har ett långt politiskt engagemang. Veronica är idag föreläsare, författare och opinionsbildare.

Tid: 18.00 – 19.00 torsdag 20 september 
Plats: Kvinnohistoriskt museum

Kontakt:
För frågor om museets programverksamhet:
Klara Lundholm
Programansvarig Kvinnohistoriskt museum
070-330 12 64
klara.lundholm@umea.se

För frågor kring intervju och pressbild:Maria Hedberg
Kommunikatör Kvinnohistoriskt museum
070-390 11 78
maria.hedberg@umea.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Veronica Palm. Foto: Mattias Vespä
Veronica Palm. Foto: Mattias Vespä
Ladda ned bild

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Kvinnohistoriskt museum invigdes 22 november 2014 och är det första kvinnohistoriska museet i Sverige. Museet är en del av Umeå kommun.

Kvinnohistoriskt museum diskuterar föreställningar om kön och makt, identitet och historia. En plats för reaktion, aktion, skratt och debatt. Vi vill ge nya perspektiv på det förflutna, belysa samtiden, för att tillsammans forma framtiden. Museet har fri entré till utställningar och program.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum