RödGrön Ledning i Västra Götaland

VGR utreder möjligheten till arbetskläder och arbetsskor för anställda

Dela
Arbetskläder och arbetsskor bör ingå till regionens anställda, så lyder förslaget från RödGrön Ledning som ska upp i regionfullmäktige under våren.

Fötterna demonstrerar, fötterna har fått nog, fötterna vill ha frihet, och nu ska det utredas om de regionställda kan ges erbjudande om arbetsskor och arbetskläder i VGR. Idag röstade regionstyrelsen igenom initiativet om att en utredning ska tillsättas för att se över hur arbetsskor och arbetskläder kan erbjudas på ett mer jämställt sätt inom hela regionen.

– Vi vill att kvinnodominerade yrken ska ha arbetskläder och arbetsskor, precis som de flesta mansdominerade redan har idag. Dels är det en ekonomisk jämställdhetsfråga att kvinnor inte behöver bekosta arbetsskor de använder i arbetet hela dagarna, och även en hygienisk fråga att inte gå hem i samma skor som man rör sig i arbetet med, säger Helén Eliasson (S), regionstyrelsens ordförande.

Utredningen ska vara klar senast den 31 augusti 2023. Flera instanser i regionen har fått lämna remissvar, och samtliga ser positivt på att genomföra utredningen.

– Det här är en viktig feministisk fråga som visar att RödGrön Ledning går från ord till handling för våra anställda. Det är även ett viktigt signalvärde till övriga regioner att den här frågan behöver prioriteras, säger Maria Adrell (V), ordförande i personalutskottet.

I april kommer frågan att behandlas i regionfullmäktige.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

RödGrön Ledning i Västra Götaland
RödGrön Ledning i Västra Götaland

Västra Götaland

RödGrön Ledning består i Västra Götalandsregionen av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet de gröna. 

Vi står för en grön, feministisk politik som präglas av framtidstro och ett nytt sätt att leda regionen mot en starkare välfärd igen. 

Följ RödGrön Ledning i Västra Götaland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RödGrön Ledning i Västra Götaland

Regeringens vårproposition avgör välfärdens framtid14.4.2023 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Hela regionsverige håller andan inför regeringens släpp av vårpropositionen på tisdag. Nivån på statsbidragen kommer kraftigt påverka regionens möjligheter att ge vård till invånarna i Västra Götaland. Situationen är allvarlig och om regeringen inte agerar kommer vi möta en välfärdskris redan i år. Det innebär i verkliga mått mätt: varsel av personal, ställa patienter i kö, dra in busslinjer och stänga teatrar.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum