Region Örebro län

”Vi måste orka hålla ut – tillsammans kan vi begränsa smittan”

Dela

- Vi måste tillsammans göra allt vi kan för att hindra smittspridningen i samhället trots att det stundtals är jobbigt och påfrestande. Vi måste orka hålla ut, säger Andreas Svahn (S), regionstyrelsens ordförande.

Det råder fortfarande stor smittspridning i Örebro län och under förra veckan bekräftades fler än 1 200 fall av covid 19. Med detta konstaterat kan ändå en ljusning skönjas.

- Det råder ingen tvekan om att situationen är bekymmersam även om den snabba ökning vi sett under den senaste månaden tycks ha stannat av till följd av de allmänna råd som nu gäller, säger Andreas Svahn.

Uthållighet krävs

Han vill dock varna för att det är alldeles för tidigt att andas ut. Ska pandemin besegras kommer det att krävas uthållighet hos länsinvånarna.

- De allmänna råden har haft effekt och nu gäller det att vi orkar hålla uppe följsamheten. Ska vi besegra pandemin finns ingen annan väg än att kraftigt begränsa umgänget med andra trots att det är tråkigt och påfrestande, säger Andreas Svahn.

Håll avstånd

De lokala allmänna råden har förlängts till och med den 13 december och de innebär att du som invånare i Örebro län ska:

  • Undvika fysisk kontakt med andra personer än de du bor med.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas så som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar.

Till dessa regler kan också läggas uppmaningen om att du ska:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk.
  • Testa dig vid symptom.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Arbeta hemifrån om det finns möjlighet.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.

- Det kan kännas som om det är många regler men egentligen är det ganska enkelt. Om du träffar så få människor som möjligt och ser till att hålla avstånd till dem du måste träffa bidrar du till att minska smittspridningen. Det tjänar både du, dina närmaste och samhället på, säger Andreas Svahn.

Kontakt

Andreas Svahn, regionstyrelsens ordförande, telefon: 070-524 22 66

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Andreas Svahn
Andreas Svahn
Ladda ned bild

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Alla särskilda boenden har vaccinerat klart i slutet av veckan13.1.2021 12:51:03 CETPressmeddelande

5 200 vaccindoser har fördelats ut för vaccination i Örebro län fram till och med denna vecka. Av dessa har 4 550 gått till kommunerna för att vaccinera de äldre i särskilt boende, hemsjukvård och hemtjänst. 650 doser ska användas för att vaccinera kommunal personal som arbetar nära personer på äldreboenden och inom hemsjukvård och hemtjänst. Den vaccineringen börjar i dag onsdag.

Ny nationell upphandlingstjänst för minskad klimatpåverkan ska testas i Örebro kommun29.12.2020 13:00:00 CETPressmeddelande

Kvarteret Klimatspararna är ett statligt finansierat utvecklingsprojekt har som mål att från och med 2022 erbjuda en landsomfattande tjänst för gemensamma upphandlingar av klimatsmarta åtgärder. Genom tjänsten ska bostadsrättsföreningar och privata fastighetsbolag få möjligheten att dra nytta av fördelarna med upphandlingar som genomförs för flera samtidigt, inom geografiskt avgränsade områden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum