Vi samverkar i byggplanerna för Gunsta skola och idrottshall

Dela

Uppsala kommun har planer för en ny skola med tillhörande fritidsklubb och idrottshall i området Gunsta, öster om Uppsala. Skolfastigheter skrev nyligen under ett samverkanskontrakt med entreprenören Bygg Dialog som partner i byggprojektet.

Gunsta skola - huvudentré. Illustration: Cedervall arkitekter
Gunsta skola - huvudentré. Illustration: Cedervall arkitekter

Uppsala kommun bedriver sedan några år tillbaka omfattande nybyggnation i södra Gunsta. Med stor pågående inflyttning är en skola efterlängtad i området.

- Uppsala kommun fortsätter växa kraftigt i och kring tätorten, men också på landsbygden. Vi är stolta över att kunna bidra till det snabbt växande Gunstas fortsatta utveckling och ser fram emot att nu påbörja projektering. En ny skola med tillhörande fritidsklubb och idrottshall skulle bli ett lyft för närboende familjer och idrottsintresserade i området, säger Mikael Carstensen, vd Skolfastigheter.

 Anpassningsbara och hållbara skollokaler
Gunsta nya skola planeras bli en F-6 skola i tre plan med kapacitet att välkomna 630 elever. Skolbyggnaden är tänkt att husera tillagningskök och en matsal med kapacitet att laga 800 portioner per dag. En del av skolan planeras för att fungera som förskola under de två första åren och därefter anpassas tillbaka till skola.

Fastigheten är tänkt att omfatta även en fullstor idrottshall i två plan, med plats för fritidsklubb på det övre planet. Hållbarhet kommer i hög grad att prägla projektet Gunsta skola, vilken planeras att byggas i enlighet med certifiering Miljöbyggnad Silver och ha solcellspaneler på tak och bergvärme för uppvärmning.

Skolfastigheter tecknade i inledningen av mars ett avtal med Bygg Dialog AB för att i samverkan projektera den nya skolan och idrottshallen.

- Vi ser verkligen fram emot att starta upp ett nytt skolprojekt i partnerskap med Skolfastigheter i Uppsala. Att leda och organisera projekt tillsammans med Skolfastigheter från de tidiga skeden fram till färdig slutprodukt där barn, elever och verksamhet får vara delaktiga i en trygg process känns väldigt meningsfullt. Tillsammans skapar vi framtidens hållbara lärmiljöer, säger Michael Sundhäll, vd Bygg Dialog AB.

Gunsta skola och idrottshall har ritats av Cedervall arkitekter. Bygget av fastigheten, vars totala yta kommer att uppgå till cirka 30 000 m², planeras att starta i februari 2023, med planerad inflyttning för verksamheten till hösten 2025.


Kontakt för mer information:

Annika Burström, Projektchef, Uppsala Skolfastigheter
Telefon: 018-727 40 56, e-post: annika.burstrom@skolfastigheter.se

Mikael Carstensen, vd Uppsala Skolfastigheter
Telefon: 018-726 04 00, e-post: mikael.carstensen@skolfastigheter.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Gunsta skola - huvudentré. Illustration: Cedervall arkitekter
Gunsta skola - huvudentré. Illustration: Cedervall arkitekter
Ladda ned bild
Gunsta idrottshall - distansvy. Cedervall arkitekter
Gunsta idrottshall - distansvy. Cedervall arkitekter
Ladda ned bild

Dokument

Om

Uppsala Kommun Skolfastigheter
Salagatan 18A
753 30 Uppsala

018-727 40 30https://skolfastigheter.uppsala.se/

Skolfastigheter förser Uppsala kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Vi skapar inspirerande och trygga lärmiljöer, så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas. Alltid med hållbarhet i fokus.

Följ Uppsala Kommun Skolfastigheter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Kommun Skolfastigheter

Energieffektiva skolfastigheter – en väg till ökad hållbarhet och minskad elförbrukning15.11.2022 11:13:40 CET | Pressmeddelande

Energiprogrammet består av flera initiativ som gemensamt strävar mot det långsiktiga målet att effektivisera energiförbrukningen i Skolfastigheters skolor och förskolor - samt även möjliggöra för en lägre elanvändning i fastighetsbeståndet. På två år har arbetet gett goda resultat i energibesparing och programmet omfattar nu alla fastigheter. Riktningen framåt är klar - sett till uppställda hållbarhetsmål, rådande krav på att spara el och utvecklingen på elmarknaden.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum