Ving Sverige AB

Ving nylanserar tågsemester

Dela

Ving presenterar nu en unik resa med tåg till Europas högst belägna stad Davos. Resan arrangeras i samarbete med en av landets främsta tågresebyråer, ”Tågbokningen.se” samt företaget ”Systrar i bergen”, vars erfarna vandringsguider skräddarsytt innehållet och deltar på hela resan.

Ving satsar på tågsemester till Davos.
Ving satsar på tågsemester till Davos.

Tågresan genom vackra miljöer mellan Stockholm och Davos kommer att ta drygt 26 timmar med byten, via Köpenhamn, Hamburg, Basel, Landquart och Davos. Ombord på resan kommer guiderna att ge information om de upplevelser som väntar.

- Ving har arrangerat semesterresor i över 60 år och hade senast tågresor i programmet 2010. Vi märker av den ökade efterfrågan på resor med tåg och är nu glada över att kunna presentera premiärresan till de vackra bergsmiljöerna i närheten av Davos, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef Ving.

Dagarna kommer att fyllas av vandringar i Davos och närliggande alpmiljöer inklusive vandringsleden längs glaciären Silvretta och boendet kommer att äga rum på fyrstjärniga Hotel Waldhuus Davos.

- Vi gläder oss åt denna spännande resa och att få dela med oss av vår passion för de vackra bergen runt Davos. Bergen är en plats för alla oavsett nivå, och vi ser fram emot att få visa våra favoritplatser, säger Johanna Nygård, grundare och VD på Systrar i bergen.

Resan är den första i Vings nylansering av tågsemestrar, som företaget arrangerade senast för nio år sedan till bland annat Verona och Gardasjön. I tillägg till denna vandringsresa arrangerar Ving även en rad andra träningsresor, däribland en vandringsresa med Systrar i bergen till Mallorca.

Prisexempel:
I priset, fr. 14.995 kr, ingår tågresa ToR med avresa 21/9, 2019 samt boende i fem nätter på Hotel Waldhuus Davos inklusive lokala transporter. I tillägg kan man välja olika kategorier av tågkupé.

För detaljerad beskrivning av resans innehåll, läs mer här.

Tidtabell utresa

08:25 Stockholm C

13:32 Köbenhavn H

15.35 Köbenhavn H

20:16 Hamburg Hbf

21:02 Hamburg Hbf

07:20 Basel SBB

07:33 Basel SBB

09:41 Landquart

09:47 Landquart

10:53 Davos Dorf

Tidtabell hemresa

16:06 Davos Dorf

17:13 Landquart

18:19 Landquart

20:27 Basel SBB

21:13 Basel SBB

07:51+ Hamburg Hbf

09:28 Hamburg Hbf

14:26 Köbenhavn H

14:47 Köbenhavn H

15:26 Malmö Centralstation

16:04 Malmö Centralstation

20:34 Stockholm Centralstation

 

Om Systrar i bergen AB 
Systrar i bergen är en outdoorbyrå, grundad 2015 i de italienska alperna, med filosofin att i bergen kommer upplevelsen alltid framför prestation.

Om Tågbokningen.se
Företaget startade 2015 som den första renodlade tågresebyrån i Sverige och är idag den ledande tågresebyrån med tusentals resmål i 30 länder.

Om Ving
Ving som utvecklat och arrangerat semesterresor för svenska folket i mer än 60 år, erbjuder resor till fler än 400 resmål i över 50 länder, och nu även tågsemesterpaket. Senast Ving arrangerade tågresor var 2010. Idag arrangeras paketresor, skräddarsydda paketresor med reguljärflyg och även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand.

Nyckelord

Kontakter

Fredrik HenrikssonKommunikationschef Thomas Cook Northern Europe/Ving

08-55513124

Bilder

Ving satsar på tågsemester till Davos.
Ving satsar på tågsemester till Davos.
Ladda ned bild
Systrarna i bergen guidar Vings resenärer i Davos.
Systrarna i bergen guidar Vings resenärer i Davos.
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Ving Sverige AB
Ving Sverige AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till knappt 400 resmål i cirka 60 länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Resorna säljs via internet, telefon och i utvalda resebyråer över hela landet.

Ving ingår tillsammans med Globetrotter i Ving Sverige AB och har cirka 700 000 resenärer årligen. Ving Sverige AB ingår i den internationella resekoncernen Thomas Cook Group plc som är noterad på London-börsen.

 

Följ Ving Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving Sverige AB

7 av 10 höstlovsresor bokade hos Ving11.9.2019 09:56:51 CESTPressmeddelande

Sommarlovet har knappt avslutats innan många börjar blicka framåt mot nästa ledighet – höstlovet. Ving erbjuder över 60 olika charteravgångar från 13 flygplatser i anslutning till höstlovet och i år förväntas omkring 13 000 svenskar att resa iväg med Ving under vecka 44. Redan nu är drygt 70 procent av charterresorna bokade, vilket är i linje med fjolårets bokningsläge. Men platserna går åt snabbt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum