Ving AB

Ving och Åkestam Holst lanserar nytt kommunikationskoncept – Semestereffekten

Dela
När Ving i julhelgen lanserar sin stora sommarkampanj blir det under manéret ”Semestereffekten", ett koncept som beskriver den nästintill magiska känslan av välmående som ofta infinner sig när vi upplever en riktigt bra semester och glömmer vardagens stress och måsten. Kampanjen är framtagen i samarbete med Åkestam Holst och bakom reklamfilmerna står den internationellt erkända svenska regissören Adam Berg, som har skapat flera uppmärksammade reklamfilmer och som är aktuell med Netflix-satsningen Black Crab.

Startskottet för kampanjen, som är årets största marknadsaktivitet, sker på Annandag jul den 26 december och pågår sedan fram till påsk med fokus på sommarresor. Med ”Semestereffekten” tar Ving fasta på resandets alla positiva aspekter – vad som händer med oss när vi byter miljö, får mer tid för varandra och provar på nya saker. Känslan beskrivs med ett kreativt och inspirerande content.

Vi är väldigt nöjda med resultatet. Det blir allt svårare att sticka ut och nå igenom i reklambruset, kanske särskilt i sebranchen. Här tycker vi att vi har hittat helt rätt och vi ser fram emot att jobba vidare med konceptet under lång tid framöver. Filmerna kommer att bli ett fantastiskt startskott på Semestereffekten, säger Caroline Fondelius, Head of Inhouse Marketing Production Ving.  

Reklambyrån Åkestam Holst har tagit fram det kreativa konceptet tillsammans med Vings Inhouseavdelning.

Semestereffekten är en massa saker. Som att komma närmare sina närmaste, känna sig modigare, roligare, härligare, mer närvarande och mindre stressad. Det som förenar är känslan av att livet känns lätt och luftigt – att man liksom svävar fram i tillvaron. I lanseringen är det just den här universella känslan vi går all in på. En härlig känsla som går att variera inom konceptet över tid, säger Filip Laurent, ansvarig copy Åkestam Holst.

Stjärnregisserade reklamfilmer

Reklamfilmerna, som nyligen har spelats in i Thailand, börjar visas i mellandagarna och bakom produktionen står bla den kände reklamfilmsmakaren Adam Berg som tidigare tagit fram flera uppmärksammade reklamfilmer för internationella storföretag som Apple, DHL, Über, Budweiser och till Superbowl och som nu är aktuell med Netflix-actionfilmen Black Crab med bla Noomi Rapace. Med ”Semestereffekten” skapar Adam visuell magi med bla akrobatik på hög höjd och en känsla av att sväva på moln. Totalt har fyra olika filmer á 30 respektive 15 sekunder tagits fram med taktiska budskap. Filmerna kommer bla att synas i TV4-gruppens kanaler, kanal 5, kanal 9, kanal 11 och Discovery samt på Youtube och i egna kanaler.

Hela manéret känns väldigt spännande och filmerna visualiserar känslan av en riktigt bra semester på ett fint och annorlunda sätt. Att vi äntligen fick möjlighet att spela in filmerna i drömska miljöer var väldigt inspirerande och vi är övertygade om att de kommer att locka fram reslusten, säger Caroline Fondelius, Head of Inhouse Marketing Production Ving.                    

Bred mediemix

Förutom reklamfilmer satsar Ving på en bred mediemix under 15 veckor. Bland annat kommer kampanjen att uppmärksammas i såväl podcasts och radioreklam som digitalt online, sociala medier samt i egna kanaler. Ving satsar även på en rikstäckande utomhuskampanj och där man i Stockholm och Göteborg kommer att kunna se kampanjen på större ytor på bla Avenyn, Katarinahissen och Stureplan. Som vanligt kompletteras den digitala annonseringen med en hel del annonsering i print, primärt i dagspress i storstäderna, men även i lokal media och utvalda magasin.

 
Arbetsgrupp ”Semestereffekten”
 
Vings Inhouse Marketing-avdelning under ledning av Caroline Fondelius, Head of Inhouse Marketing Production
 
Åkestam Holst
Johan Landin, AD
Filip Laurent, Copy
Stina Hansson/Sebastian Stüben, strateger
Caroline Sjöström, produktionsledare
Jessica Morales, projektledare
Johan Lindström, byråproducent
 
Bkry
Lotta Persson, grafisk formgivare
 
BR:F, produktionsbolag
Adam Berg, Regissör
Ben Croker, Producent
Dimona Fessahaye, Produktionsledare
Nicke Johansson, Fotograf
 
Musik
Jenny Ring, Music Supervisor
Nyinspelning av Bill Withers – Lovely Day producerat av Stefan Olsson med sång av Graciela Chin A Loi.

För att se videon från www.youtube.com måste du ge din tillåtelse högst upp på sidan.

Kontakter

Caroline Fondelius, Head of Inhouse Marketing Production, caroline.fondelius@ving.se, +46 709513233

Bilder

Länkar

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Rekordår för yogaresor - Ving storsatsar8.3.2023 10:43:30 CET | Pressmeddelande

Redan under årets första kvartal ser Ving ett rekordstort intresse för yogaresor och allt tyder nu på att 2023 blir ett rekordår. Aldrig tidigare har så många bokat en yogaresa med Ving och jämfört med 2019, innan pandemin, har antalet platser på yogaresorna ökat med nästan 40 procent. Researrangören möter den ökade efterfrågan med en storsatsning på yogaresor, nya samarbeten, slow zones på utvalda hotell samt en kombinerad yoga-vandringsresa på hemmaplan till Åre.

Vings maskotar Lollo & Bernie får eget digitalt universum7.2.2023 10:24:31 CET | Pressmeddelande

Med över 51 miljoner visningar på Youtube är Vings omåttligt populära maskotar Lollo & Bernie ett stående inslag i många barnfamiljers hem. För att inte tala om alla hundratusentals barn och barnfamiljer som årligen träffar Lollo & Bernie på Vings familjehotell runtom i världen eller genom olika evenemang i Sverige. För att bredda målgruppen ytterligare görs nu en storsatsning på en fristående Lollo & Bernie-sajt online, vilket man blir först ut med i resebranschen i Norden.

Rivstart för resebokningarna 2023 – försäljningen upp med 224 procent hos Ving11.1.2023 09:34:56 CET | Pressmeddelande

Svenskarna hann knappt smälta julmaten förrän drömmen om sol och bad gav sig till känna. Hos Ving nära nog fördubblades trafiken in till Ving.se med fler aktiva sökningar på resor direkt efter jul* och när nyårsklockorna hade ringt in det nya året sköt bokningarna i höjden. Under vecka 1 ökade Vings försäljning med 224 procent jämfört med vecka 50. I januari finns nu få resor kvar och inför sportloven bokas de åtråvärda charteravgångarna på i snabb takt.

5 resetrender från Ving inför 202327.12.2022 09:39:00 CET | Pressmeddelande

Ännu ett speciellt reseår kan läggas till handlingarna och även om det kan kännas avlägset med omfattande reserestriktioner var det faktiskt inte var mer än ett år sedan. 2022 präglades av ett enormt uppdämt resesug och man kunde tala om en ketchupeffekt när alla ville i väg och återupptäcka världen igen. Men det stora reseintresset förde också med sig utmaningar som passkaos, flygplatskaos, inställda flyg och strejker. Och på det följde ett allt osäkrare omvärldsläge, inflation och höga elpriser. Trots det finns det fortsatt ett starkt resesug bland svenskarna och i kristallkulan inför 2023 ser Ving resetrender som präglas av både trygghet och prisvärda semestrar, men också en längtan efter att utforska såväl det bekanta och lokala som det spektakulära och exotiska.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum