Ving AB

Vings maskotar Lollo & Bernie får eget digitalt universum

Dela
Med över 51 miljoner visningar på Youtube är Vings omåttligt populära maskotar Lollo & Bernie ett stående inslag i många barnfamiljers hem. För att inte tala om alla hundratusentals barn och barnfamiljer som årligen träffar Lollo & Bernie på Vings familjehotell runtom i världen eller genom olika evenemang i Sverige. För att bredda målgruppen ytterligare görs nu en storsatsning på en fristående Lollo & Bernie-sajt online, vilket man blir först ut med i resebranschen i Norden.
Vings populära maskotar får nu en egen sajt när lollobernie.com lanseras.
Vings populära maskotar får nu en egen sajt när lollobernie.com lanseras.

Inför sommaren har mer än hälften (59%) av Vings charterkunder bokat en resa till något av de familjehotell där man kan möta Lollo och Bernie. Likaså är det många barnfamiljer som nu laddar inför en sportlovsresa till Vings Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Club. För att möta den längtan som många barnfamiljer har, men för att också nå ut till dem som ännu inte bekantat sig med maskotarna lanseras lollobernie.com.

Den nya plattformen får inte bara en helt ny webbshop med populära produkter utan samlar även allt från kreativa idéer, Lollo & Bernie Club och recept till pyssel, dans, och lekar under ett och samma tak. Lollo & Bernies nya universum riktar till sig till alla föräldrar, men här ges även tillfälle för hela familjen att gemensamt utforska den nya spännande världen.

- Intresset för ett Lollo & Bernie-verse har varit stort länge och med tanke på hur populära våra maskotar är känns det extra roligt att vi äntligen kan välkomna alla in i Lollo & Bernies magiska värld och locka fram både upptäckarlust och kreativitet. Det känns väldigt spännande att vara först ut med den här typen av satsning i branschen. Med den nya plattformen kan vi både öka varumärkeskännedomen, men också bredda konceptet ytterligare och satsa ännu mer på E-Commerce och digitala upplevelser, säger Sharni Breinholt, Head of Lollo & Bernie Brand & Concept, Ving/Nordic Leisure Travel Group.

Den webbshop som Lollo & Bernie tidigare haft får nu en ny kostym med ett nytt och modernt utseende med ett brett utbud av produkter som är knutna till flera kvalitativa licenspartners, bla Teddykompaniet, Franchetti och pfgSTOCKHOLM. Här finns, liksom tidigare, allt från de populära kramdjuren och pyssel till kläder och spel och utbudet kommer framöver att utökas ytterligare med fler produkter. Först ut är en helt ny klädkollektion som släpps i februari.

Lollo & Bernie Club

En nyhet på sajten blir ett helt nytt sk Club Community, Lollo & Bernie Club, där man som medlem får ta del av ett unikt välkomstpaket, får inbjudan till events, förtur till kollektionssläpp och nyhetsbrev där nyheter presenteras. Genom lanseringen av Lollo & Bernie Club bibehålls kontakten med alla barnfamiljer som varit i väg på en resa eller som träffat maskotarna på hemmaplan och det blir även möjligt att nå ut till barnfamiljer som ännu inte känner till Lollo & Bernie och deras värld.

Vi har länge känt att vi ”tappat” barnfamiljerna efter en resa och har även velat nå ut till nya målgrupper. Genom Lollo & Bernie Club ges många nya spännande möjligheter för att kunna interagera med alla fans och hålla dem uppdaterade på allt som händer, från nya produkter till inbjudningar till event. Framöver planeras det även för mycket mer rörligt material som vi tror kommer att bli mycket uppskattat, fortsätter Sharni Breinholt.

Lollobernie.com är framtaget helt Inhouse hos Ving/Nordic Leisure Travel Group och finns tillgänglig för alla oavsett om man har gått med i Lollo & Bernie Club eller ej. För att bli medlem i Lollo & Bernie Club måste man ha fyllt 18 år.

Bakgrund Lollo & Bernie

Lollo & Bernies historik sträcker sig flera decennier tillbaka i tiden. Lollo ”föddes” redan i mitten på 1970-talet och fick sedan sällskap av Bernie 1994. Med åren har varumärket utvecklats och är ett mycket uppskattat inslag för många barnfamiljer under semestern på Vings familjehotell Sunwing Family Resorts och Ocean Beach Club, både på barnklubbarna och ute på hotellområdena. På senare år har det även funnits möjlighet att möta maskotarna runtom på utvalda Nordic Choice-hotell eller på mässor och evenemang runtom i Sverige. Men det är inte bara i fysisk form man kunnat möta Lollo & Bernie. Deras filmer på Youtube har fram till idag över 51 miljoner visningar och de små kramdjuren är några av de mest köpta både i webbshop och på hotellen.

Kontakter

Bilder

Vings populära maskotar får nu en egen sajt när lollobernie.com lanseras.
Vings populära maskotar får nu en egen sajt när lollobernie.com lanseras.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Sharni Breinholt, Head of Lollo & Bernie Brand & Concept, Ving/Nordic Leisure Travel Group.
Sharni Breinholt, Head of Lollo & Bernie Brand & Concept, Ving/Nordic Leisure Travel Group.
Ladda ned bild

Om

Ving AB
Ving AB
Rålambsvägen 17
10520 Stockholm

https://www.ving.se/

Ving är en del av Nordic Leisure Travel Group (NLTG), Nordens ledande semesterföretag som erbjuder resor, såväl klassiska paketresor som egenpaketerade resor med reguljärflyg samt kryssningar. I gruppen ingår researrangörerna Ving, Globetrotter, Spies, Tjäreborg, flygbolaget Sunclass Airlines samt de egna koncepthotellen Sunprime Hotels och Sunwing Family Resorts samt Ocean Beach Club och vännerna Lollo & Bernie. Ving ägs av Petter Stordalens Strawberry Group, Altor Funds och TDR Capital.

Följ Ving AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ving AB

Rekordår för yogaresor - Ving storsatsar8.3.2023 10:43:30 CET | Pressmeddelande

Redan under årets första kvartal ser Ving ett rekordstort intresse för yogaresor och allt tyder nu på att 2023 blir ett rekordår. Aldrig tidigare har så många bokat en yogaresa med Ving och jämfört med 2019, innan pandemin, har antalet platser på yogaresorna ökat med nästan 40 procent. Researrangören möter den ökade efterfrågan med en storsatsning på yogaresor, nya samarbeten, slow zones på utvalda hotell samt en kombinerad yoga-vandringsresa på hemmaplan till Åre.

Rivstart för resebokningarna 2023 – försäljningen upp med 224 procent hos Ving11.1.2023 09:34:56 CET | Pressmeddelande

Svenskarna hann knappt smälta julmaten förrän drömmen om sol och bad gav sig till känna. Hos Ving nära nog fördubblades trafiken in till Ving.se med fler aktiva sökningar på resor direkt efter jul* och när nyårsklockorna hade ringt in det nya året sköt bokningarna i höjden. Under vecka 1 ökade Vings försäljning med 224 procent jämfört med vecka 50. I januari finns nu få resor kvar och inför sportloven bokas de åtråvärda charteravgångarna på i snabb takt.

5 resetrender från Ving inför 202327.12.2022 09:39:00 CET | Pressmeddelande

Ännu ett speciellt reseår kan läggas till handlingarna och även om det kan kännas avlägset med omfattande reserestriktioner var det faktiskt inte var mer än ett år sedan. 2022 präglades av ett enormt uppdämt resesug och man kunde tala om en ketchupeffekt när alla ville i väg och återupptäcka världen igen. Men det stora reseintresset förde också med sig utmaningar som passkaos, flygplatskaos, inställda flyg och strejker. Och på det följde ett allt osäkrare omvärldsläge, inflation och höga elpriser. Trots det finns det fortsatt ett starkt resesug bland svenskarna och i kristallkulan inför 2023 ser Ving resetrender som präglas av både trygghet och prisvärda semestrar, men också en längtan efter att utforska såväl det bekanta och lokala som det spektakulära och exotiska.

Ving och Åkestam Holst lanserar nytt kommunikationskoncept – Semestereffekten22.12.2022 12:10:44 CET | Pressmeddelande

När Ving i julhelgen lanserar sin stora sommarkampanj blir det under manéret ”Semestereffekten", ett koncept som beskriver den nästintill magiska känslan av välmående som ofta infinner sig när vi upplever en riktigt bra semester och glömmer vardagens stress och måsten. Kampanjen är framtagen i samarbete med Åkestam Holst och bakom reklamfilmerna står den internationellt erkända svenska regissören Adam Berg, som har skapat flera uppmärksammade reklamfilmer och som är aktuell med Netflix-satsningen Black Crab.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum