Solna Stad

Vinnarna av Kvalitetspriset 2018 i Solna stad

Dela

Två vinnare av Kvalitetspriset 2018 och tre hedersomnämnanden uppmärksammades på den årliga Kvalitetsdagen där Solnas vård- och omsorgsverksamheter samlades för att sätta fokus på kvalitetsutveckling.

Vinnare och hedersomnämnda - Kvalitetspriset 2018 i Solna stad
Vinnare och hedersomnämnda - Kvalitetspriset 2018 i Solna stad

Nya och utvecklande arbetssätt inom Solnas vård- och omsorgsverksamheter lyftes och prisades under torsdagen den 18 oktober på den årliga Kvalitetsdagen. Vinnarna av Kvalitetspriset 2018 var MindMe och Attendo Frösunda vård- och omsorgsboende, för deras nyskapande arbete inom sammanhållen vård och omsorg för ökad självständighet.

– MindMe visar ett nytänkande sätt att kombinera akademi och praktik för att vidareutbilda personalen, till gagn för brukarna och personalen. Även Attendo har visat på smarta sätt att förbättra inflytandet för boende och anhöriga. Det är två värdiga vinnare, där jag hoppas erfarenheterna sprider sig till andra verksamheter, säger Samuel Klippfalk, omvårdnadsnämndens ordförande, Solna stad.

Sammanhållen vård- och omsorg för ökad självständighet

Temat för Kvalitetsdagen 2018 var "sammanhållen vård- och omsorg för ökad självständighet". Under dagen fick deltagarna ta del av inspirerande föreläsningar som bland annat handlade om utmaningar för sammanhållen vård och omsorg utifrån individens behov och förutsättningar.

– Vi ska hela tiden sträva efter bästa möjliga kvalitet för de som behöver service, stöd och vård i Solna stad, och Kvalitetspriset är ett sätt för oss att uppmärksamma och uppmuntra kvalitetsutveckling inom våra verksamhetsområden, säger Elisabet Sundelin, chef för omvårdnadsförvaltningen, Solna stad.

Kvalitetspriset 2018

Årets kvalitetspris samt hedersomnämnanden delades ut till fem verksamheter som utmärkt sig inom kvalitet och utveckling. Dessutom delades det nyinstiftade priset Årets handledare ut för första gången.

Vinnare av Kvalitetspriset 2018 – kategori LSS

MindMe LSS daglig verksamhet.
För sitt arbete med kvalitetssäkring och kompetensutveckling inom ramen för en evidensbaserad praktik.

Vinnare av Kvalitetspriset 2018 – kategori Vård- och omsorgsboende

Frösunda vård- och omsorgsboende, Attendo
För sitt systematiska arbete kring kommunikation i syfte att öka den enskildes och anhörigas möjlighet att vara delaktiga och kunna påverka.

Hedersomnämnanden

Polhemsgården vård- och omsorgsboende, Förenade Care
För sitt språkutvecklande arbete i en tillåtande miljö i syfte att förbättra kommunikationen.

Waxö LSS boende och LSS daglig verksamhet
För sitt arbete med att på ett strukturerat sätt förstärka kommunikationen i syfte att öka delaktigheten och möjligheten för den enskilde att göra egna val.

Skoga vård- och omsorgsboende, Humaniora vård och omsorg
För sitt arbete med att på ett strukturerat sätt samla teamets beprövade erfarenhet och därigenom uppnå samsyn i den enskildes vård och omsorg.

Årets handledare

Mussi Okube Russom, Skoga äldreboende.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Vinnare och hedersomnämnda - Kvalitetspriset 2018 i Solna stad
Vinnare och hedersomnämnda - Kvalitetspriset 2018 i Solna stad
Ladda ned bild
Mussi Okube Russom på Skoga äldreboende blev Årets handledare 2018
Mussi Okube Russom på Skoga äldreboende blev Årets handledare 2018
Ladda ned bild

Om

Solna Stad
Solna Stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Här kan du läsa mer om Solna, om hur stadens styrs, om stadens organisation, historia och framtidsplaner. Här kan du även läsa hur dina skattepengar används och om andra frågor som är viktiga för Solna.

Följ Solna Stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Solna Stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum