Afa Försäkring

Visma och Afa Fastigheter tecknar nytt avtal i Klarabergshuset

Dela
Klarabergshuset har ett av Stockholms mest centrala lägen precis intill Stockholms Centralstation och gångavstånd till allt staden har att erbjuda.
Foto: Afa Fastigheter.
Foto: Afa Fastigheter.

– Det känns väldigt bra att vi fortsätter vår relation med Visma och vi är stolta över att de väljer att fortsätta att vara våra kunder. Visma har varit vår hyresgäst sedan 2011 då vi förvärvade fastigheten Gångaren 16 med adress Lindhagensgatan 94, säger Per Orrestig, chef för Förvaltning på Afa Fastigheter.

Visma tillträder lokalerna i Klarabergshuset den 1 september och nu pågår en anpassning av
lokalerna till Vismas behov. Maria Börjesson, vd på Visma Software AB, beskriver Vismas syfte med de nya lokalerna:

– Vår ambition är att skapa en attraktiv tech-hub i Stockholms innerstad som ger de bästa
förutsättningarna för befintliga och framtida medarbetare och kunder. Därför är vi glada över att vi tillsammans med Afa Fastigheter har kunnat hitta ett kontor i absolut bästa läge i Stockholm, säger Maria Börjesson.

I anpassningen av lokalerna tas stor hänsyn till hållbarhet – i synnerhet återbruk.

– Vi återbrukar så mycket vi kan i samtliga ombyggnationer. I detta projekt kommer vi bland annat att återbruka glaspartier, innerdörrar, dörrportaler, undertaksplattor och gipsskivor och befintlig belysning ersätts med LED-belysning, fortsätter Per Orrestig. 

– I samband med att Visma lämnar lokalerna på Lindhagensgatan kommer vi att kunna
erbjuda marknaden en mycket spännande produkt: En unik möjlighet för ett företag eller
organisation att profilera sig i ett eget hus, säger Erika Wallner, uthyrningsansvarig på Afa
Fastigheter.

Mer information:

Per Orrestig, chef Förvaltning Afa Fastigheter, tel 08-696 47 03, per.orrestig@afafastigheter.se 

Erica Wallner, uthyrningsansvarig Afa Fastigheter, tel 08-696 43 10, erica.wallner@afafastigheter.se 

Maria Börjesson, vd Visma Software AB, tel 0733-60 28 38, maria.borjesson@visma.se 


Afa Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar kontors-, hotell- och bostadsfastigheter främst i Stockholm och Malmö. I Stockholms innerstad är vi en av de större fastighetsägarna vad gäller kommersiella lokaler. Fastighetsbeståndet består av cirka 350 000 kvm till ett värde av cirka 38 miljarder SEK inklusive innehavet i Granit Bostad AB. Afa Fastigheter är en del av kapitalförvaltningen på Afa Försäkring. afafastigheter.se

Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare
samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 15 000 anställda, 1 200 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 2 081 miljoner euro år 2021 är vi engagerade i att göra  morgondagen bättre än idag. visma.se

Mer information om fastigheterna: afafastigheter.se

Nyckelord

Bilder

Foto: Afa Fastigheter.
Foto: Afa Fastigheter.
Ladda ned bild
Foto: Afa Fastigheter.
Foto: Afa Fastigheter.
Ladda ned bild

Om

Afa Försäkring
Afa Försäkring9 av 10 är försäkrade via jobbet. Afa Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar människor i privat näringsliv, kommuner och regioner. Afa Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. Afa Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. www.afaforsakring.se

Följ Afa Försäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Afa Försäkring

Seminarium: Ny stor rapport om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i svenskt arbetsliv7.6.2023 08:00:00 CEST | Pressinbjudan

Livesänt seminarium om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i det svenska arbetslivet. Få koll på hur statistik från arbetsskade­försäkringen och sjukförsäkringen ser ut. Vi presenterar siffror för olika yrkesgrupper, åldersgrupper, kön och avtalsområden. Även regionala siffror för olika områden i Sverige finns med i rapporten. Rapporten släpps den 12 juni och presenteras på detta seminarium den 16 juni kl. 9.00. Delta på plats eller se livesändningen.

EU-besök i Byggbranschens Säkerhetspark – gott exempel för säkrare arbetsmiljö17.5.2023 13:30:05 CEST | Pressmeddelande

Byggbranschens Säkerhetspark gästades den 16 maj av bland andra jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister Paulina Brandberg och Nicolas Schmit, EU-kommissionär med ansvar för sysselsättning och sociala rättigheter. Även flertalet EU-delegater och representanter från myndigheter deltog i besöket, som genomfördes i samband med Sveriges EU-ordförandeskap. Afa Försäkring, som möjliggjort att ca 3 600 lärare och studenter på bygg- och anläggningsutbildningar har kunnat gå kostnadsfri utbildning i Säkerhetsparken, var också på plats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum