Vänsterpartiet Malmö

Vräk inte barn!

Dela
Just nu pågår utredningen ”Uppsägning av hyresgäster som begått brott” som ska ”se över den hyresrättsliga regleringen kring uppsägning av hyresavtal i fall där hyres­gästen, eller någon som denne ansvarar för, begått brott i lägenheten eller i närområdet”. Det var den förra regeringen som tillsatte utredningen, men nu har regerings­partierna och SD gått ut med att de vill gå ännu längre. De riktar särskilt in sig på att öka möjligheterna att vräka hela familjer på grund av vad någon i familjen gjort.
Fotograf måste anges i tryck: Emmalisa Pauly
Fotograf måste anges i tryck: Emmalisa Pauly

- Vi i Vänsterpartiet kräver att inga barnfamiljer ska vräkas i Malmö. Det här är en form av kollektiv bestraffning som dessutom bara drabbar en del av befolkningen: hyresgäster. Var ska barnen bo? Vem ska ta ansvar för alla människors rätt till bostad om inte det allmännyttiga bolaget? Det är en viktig markering att göra, säger Emma-Lina Johansson (V) oppositionsråd som lämnat in motionen.

Under gårdagens kommunfullmäktige ställde Emma-Lina Johansson (V) oppositionsråd en fråga till kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) om hon tänker se till att inga barnfamiljer vräks från Malmö Kommunala Bostadsbolags (MKBs) bestånd. Vänsterpartiet anade ett positivt besked, men anser att det är dags att gå från ord till handling. 

- I en omfattande granskning har tidningen Hem & Hyra visat att den lagskärpning regeringen vill se skulle kunna leda till att 56 hushåll i Malmö riskerar vräkning. Ett 30-tal minderåriga barn skulle påverkas när föräldern förlorar bostaden. Det riskerar att öka brottsligheten, inte minska den. Därför vill vi att uppdra åt MKB att inte vräka några barnfamiljer i sitt bestånd, avslutar Emma-Lina Johansson. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf måste anges i tryck: Emmalisa Pauly
Fotograf måste anges i tryck: Emmalisa Pauly
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vänsterpartiet Malmö
Vänsterpartiet Malmö
Nobelvägen 51 B
214 33 Malmö

040-96 64 67http://www.vmalmo.se

Vänsterpartiet Malmö är Vänsterpartiets största partiförening. Vi kämpar för ett jämlikt Malmö i kommunfullmäktige men verkar också bland Malmös socialistiska, feministiska, antirasistiska och gröna rörelser. Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet.

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

Folkfest för fred på Spånehusvägen 3 juni29.5.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande

Sverige tar storkliv mot ett Nato-medlemskap, det är krig i Europa och runt om i världen pågår ockupationer och väpnade konflikter decennier efter decennier. Samtidigt är det tyst om Nato-motståndet och kampen för fred. Detta vill aktivistgruppen fredsfestival ändra på. Lördag 3:e juni pågår en storslagen fredsfestival i Malmö med inbjudna musiker, forskare, debattörer, politiker och aktivister: Folkfest för fred!

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum