Porsche

WRC-stjärna i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Dela

Till helgen avgörs deltävling fem och sex i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen i Norge. Gästförare är en av motorsportens storstjärnor, Andreas Mikkelsen från World Rally Championship.

Efter två intensiva tävlingshelger på Ring Knutstorp i Sverige och Alastaro Circuit i Finland beger sig Porsche Carrera Cup Scandinavia till Norge och Rudskogen Motorsenter den 3-4 juni. Där avgörs deltävlingarna fem och sex i den populära entypsserien som körs med Porsche 911 GT3 Cup.

Vid säsongspremiären i början av juni genomförde den svenska racingstjärnan Felix Rosenqvist ett bejublat inhopp som gästförare i serien. Trots utmanande väderförhållanden och stenhårt motstånd från då serieledande Philip Morin och Jocke Mangs lyckades Rosenqvist ta segrar i bägge deltävlingarna. Publiken på plats fick njuta av intensiva dueller med racing av högsta klass.

Kommande helg fortsätter den framgångsrika satsningen på högprofilerade gästförare i Carrera Cup. Bakom spakarna på bilen med startnummer 911 sitter den här gången norske WRC-föraren Andreas Mikkelsen.

– Det här är stort, säger Raine Wermelin direktör på Porsche Sverige. Vi är stolta över att kunna presentera ett så meriterat namn. Andreas är en av motorsportens mest intressanta förare, som har slagits om segrar och VM-titlar i WRC de senaste åren. Att han kommer till start i vår bil på Rudskogen är verkligen ett toppbetyg för Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det blir en spännande krydda för publiken och en härlig utmaning för de ordinarie förarna i mästerskapet. 

Andreas Mikkelsen har 81 VM-rallyn bakom sig med 20 pallplatser och tre segrar. Han säkrade tredjeplatsen i fjolårets rally-VM efter segrar både i Polen och i Australien.

– Det känns fantastiskt kul att bli tillfrågad av Porsche om att få köra en av deras fabriksbyggda 911-racers i ett mästerskap med många riktigt snabba förare, säger Mikkelsen.

Förutom Carrera Cup är Mikkelsen även högaktuell inför sin comeback i WRC. Tillsammans med Citroëns VM-stall startar han i Rally Italia Sardegna redan helgen efter tävlingarna med Porsche.

– Jag ser fram mot två utmanande race i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen. Det blir en perfekt uppvärmning före det tuffa VM-rallyt på Sardinien, säger Mikkelsen inför sin Carrera Cup-debut.

Även den unge förartalangen Dennis Olsen kommer till start på Rudskogen i en 911 GT3 Cup.

– Det blir faktiskt första gången jag tävlar med bil i Norge. Jag har bara kört gokart på hemmaplan tidigare, berättar 21-årige Olsen som ingår i Porsche Motorsports juniorprogram. Till vardags tävlar han med stor framgång både i det tyska Carrera Cup-mästerskapet och i den internationella F1-supportklassen Porsche Mobil1 Supercup, där han för närvarande ligger på en imponerande andra plats.

Porsche Sverige kommer att fortsätta satsningen på namnkunniga gästförare under säsongen 2017. Vilka andra förare som är aktuella presenteras löpande inför de kommande tävlingarna.

– Vi pratar med flera förare som har internationella meriter på sitt CV. Vi vill bjuda publiken på racingupplevelser i toppklass med kända motorsportnamn i gästbilen. Proffs som kan ge våra snabba titelkombatanter i det ordinarie startfältet rejält tuggmotstånd, avslutar Raine Wermelin.

Porsche Carrera Cup Scandinavia leds efter deltävlingarna i Alastaro av Philip Morin på 73 poäng före Robin Hansson (70 poäng) och Jocke Mangs (62 poäng) på tredje plats.

Poängställning i mästerskapet efter fyra deltävlingar.

Placering    Förare                               Team                                                       Total

01                 Philip Morin                      Cirkus Karlsson Racing                         73

02                 Robin Hansson                Fragus Motorsport                                 70

03                 Jocke Mangs                    Team bennys                                         62

04                 Lukas Sundahl                Sundahl Racing                                      60

05                 Oscar Palm                       Team CBC                                            55

06                 Pontus Fredricsson         Fragus Motorsport                                  46

07                 Lars-Bertil Rantzow         Mtech Competition                                 38

08                 Anton Marklund               Team bennys                                         32

09                 Thomas Karlsson            Mtech Competition                                 25

10                 Magnus Öhman               Mtech Competition                                24

11                 Anssi-Jukka Kasi             PWR Racing Customer Team               17

12                 Mats Karlsson Cirkus      Karlsson Racing                                    13

13                 Ingvar Mattsson               Mattsson Motorsport                              7

14                 Peter Eriksson                 Team CBC                                             0

PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA 2017

Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs genom 14 race under 7 tävlingshelger.

Race 1-2: Ring Knutstorp                                         5-6 maj

Race 3-4: Alastaro (Finland)                                    20-21 maj

Race 5-6: Rudskogen (Norge)                               3-4 juni

Race 7-8: Västkustloppet Falkenberg                      8-9 juli

Race 9-10: Kanonloppet Karlskoga                         12-13 augusti

Race 11-12: Anderstorp                                           2-3 september

Race 13-14: Mantorp Park                                      15-16 september

För ytterligare information kontakta Raine Wermelin, 08-55386500, eller  raine.wermelin@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2016 registrerades 1 335 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Kontakter

Dokument

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2017 registrerades 1 550 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsche Macan S med ny V6 turbomotor11.12.2018 07:00Pressmeddelande

Porsche har utökat sin serie kompakta SUV-modeller med kraftfulla Macan S. Den nya modellen har en ny treliters V6-turbomotor med partikelfilter för bensinmotorer. Motorn utvecklar 260 kW (354 hk) och ger ett maximalt vridmoment av 480 Nm, en ökning med 10 kW (14 hk) och 20 Nm jämfört med föregående modell. Med tillvalet Sport Chrono accelererar nya Macan S från 0 – 100 km/tim på bara 5,1 sekunder, 0,1 sekunder snabbare än föregående modell. Toppfarten är 254 km/tim och bränsleförbrukningen är 8,9 liter per 100 km (NEDC II). Nya Macan S åtnjuter alla de produktinnovationer som tillkommit med den senaste generationen i Macan-serien, inklusive rampen med LED-ljus baktill och det nya permanent uppkopplade Porsche Communication Management-systemet med 10,9 tums pekskärm. Ny V6-motor med centralt placerad turbo Porsche Macan S är nu utrustad med en nyutvecklad 3,0-liters V6 turbomotor. Turboaggregatet är placerat inne i V:et mellan cylinderbankarna. Det ger kortare väg för avgaserna mellan

Världspremiär för nya Porsche 911 på bilsalongen i Los Angeles28.11.2018 07:00Pressmeddelande

Porsche slår på stora trumman i Los Angeles. Kvällen innan bilsalongen i Los Angeles öppnades hade den åttonde generationen av ikonen Porsche 911 världspremiär. Den fortsätter att vara måttstocken bland exklusiva sportbilar och är både tidlös och modern. Nya 911 följer troget Porsches design-DNA men har ett mer muskulöst utseende och på insidan har den kompletterats med en 10,9 tum stor pekskärm. Intelligenta kontroll- och chassielement liksom innovativa assistanssystem kombinerar de kompromisslösa köregenskaperna som den klassiska sportmodellen är berömd för med kraven från en digital värld. Nästa generation av de turboladdade boxermotorerna har vidareutvecklats och är starkare än någonsin med 331 kW (450 hk) i S-modellerna. De är effektivare tack vare förbättrad insprutning och ny utformning av turboaggregaten och kylsystemet. Kraften överförs via en nyutvecklad åttaväxlad dubbelkopplingslåda. Andra höjdpunkter är nya assistanssystem som till exempel Porsche Wet Mode som gör körning

Porsche slår nytt varvrekord på Nürburgrings Nordslinga2.11.2018 09:00Pressmeddelande

Porsche har i samarbete med Manthey-Racing satt ännu ett nytt rekord på Nürburgrings Nordslinga. På torsdagen den 25 oktober 2018 körde en Porsche 911 GT2 RS MR med 515 kW (700 hk) den 20,6 kilometer långa banan på 6:40,3 minuter. Ingen bil godkänd för vanlig trafik har någonsin varit så snabb på banan som brukar kallas ”Det gröna helvetet.” Det var Porsches testförare Lars Kern som satt bakom ratten på rekordbilen som ställts in speciellt för ”Nordslingan” av tekniker från Porsche och experter från Manthey-Racing. Lars Kern satte redan i september 2017 varvrekord på samma bana i en serietillverkad Porsche 911 GT2 RS. - Vi höll ögonen på vädret hela dagen och frågade oss om en sådant här test var möjligt. Vi skulle inte ha tagit några risker om det regnade eller om banan var det minsta fuktig, säger Dr. Frank-Steffen Walliser, ansvarig för Motorsport och GT-modeller. - Den här versionen av Porsche 911 GT2 RS är utrustad med ett nytt prestandakit från Manthey-Racing som kompletterats me

Serietillverkning av Porsche Mission E Cross Turismo22.10.2018 08:00Pressmeddelande

Porsche ger grönt ljus för serietillverkning av konceptstudien Mission E Cross Turismo, vilket därmed blir företagets andra helt eldrivna sportbil. Porsche kommer att skapa 300 nya arbetstillfällen vid huvudkontoret i Zuffenhausen inför tillverkningen av bilen, som premiärvisades som konceptstudie på Genèves bilsalong 2018. Konceptstudien Mission E Cross Turismo var en av höjdpunkterna i Genève och fick ett varmt mottagande av såväl mässbesökare som av media. Fyrdörrarsmodellen Cross Turismo har en 800-volts arkitektur och är förberedd för att kopplas samman med ett nätverk för snabbladdning. Den har en motoreffekt på 600 hk och 500 kilometers räckvidd (NEDC). Mission E Cross Turismo är ett derivat på Porsches första helt eldrivna modell, Taycan, som lanseras under 2019. Introduktionen av Taycan skapar 1 200 nya arbetstillfällen i Zuffenhausen. Stor vikt har lagts vid hållbarhet i produktionen som därför blir koldioxidneutral. Porsche planerar att investera mer än sex miljarder Euro i

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum