Porsche

WRC-stjärna i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Dela

Till helgen avgörs deltävling fem och sex i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen i Norge. Gästförare är en av motorsportens storstjärnor, Andreas Mikkelsen från World Rally Championship.

Efter två intensiva tävlingshelger på Ring Knutstorp i Sverige och Alastaro Circuit i Finland beger sig Porsche Carrera Cup Scandinavia till Norge och Rudskogen Motorsenter den 3-4 juni. Där avgörs deltävlingarna fem och sex i den populära entypsserien som körs med Porsche 911 GT3 Cup.

Vid säsongspremiären i början av juni genomförde den svenska racingstjärnan Felix Rosenqvist ett bejublat inhopp som gästförare i serien. Trots utmanande väderförhållanden och stenhårt motstånd från då serieledande Philip Morin och Jocke Mangs lyckades Rosenqvist ta segrar i bägge deltävlingarna. Publiken på plats fick njuta av intensiva dueller med racing av högsta klass.

Kommande helg fortsätter den framgångsrika satsningen på högprofilerade gästförare i Carrera Cup. Bakom spakarna på bilen med startnummer 911 sitter den här gången norske WRC-föraren Andreas Mikkelsen.

– Det här är stort, säger Raine Wermelin direktör på Porsche Sverige. Vi är stolta över att kunna presentera ett så meriterat namn. Andreas är en av motorsportens mest intressanta förare, som har slagits om segrar och VM-titlar i WRC de senaste åren. Att han kommer till start i vår bil på Rudskogen är verkligen ett toppbetyg för Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det blir en spännande krydda för publiken och en härlig utmaning för de ordinarie förarna i mästerskapet. 

Andreas Mikkelsen har 81 VM-rallyn bakom sig med 20 pallplatser och tre segrar. Han säkrade tredjeplatsen i fjolårets rally-VM efter segrar både i Polen och i Australien.

– Det känns fantastiskt kul att bli tillfrågad av Porsche om att få köra en av deras fabriksbyggda 911-racers i ett mästerskap med många riktigt snabba förare, säger Mikkelsen.

Förutom Carrera Cup är Mikkelsen även högaktuell inför sin comeback i WRC. Tillsammans med Citroëns VM-stall startar han i Rally Italia Sardegna redan helgen efter tävlingarna med Porsche.

– Jag ser fram mot två utmanande race i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen. Det blir en perfekt uppvärmning före det tuffa VM-rallyt på Sardinien, säger Mikkelsen inför sin Carrera Cup-debut.

Även den unge förartalangen Dennis Olsen kommer till start på Rudskogen i en 911 GT3 Cup.

– Det blir faktiskt första gången jag tävlar med bil i Norge. Jag har bara kört gokart på hemmaplan tidigare, berättar 21-årige Olsen som ingår i Porsche Motorsports juniorprogram. Till vardags tävlar han med stor framgång både i det tyska Carrera Cup-mästerskapet och i den internationella F1-supportklassen Porsche Mobil1 Supercup, där han för närvarande ligger på en imponerande andra plats.

Porsche Sverige kommer att fortsätta satsningen på namnkunniga gästförare under säsongen 2017. Vilka andra förare som är aktuella presenteras löpande inför de kommande tävlingarna.

– Vi pratar med flera förare som har internationella meriter på sitt CV. Vi vill bjuda publiken på racingupplevelser i toppklass med kända motorsportnamn i gästbilen. Proffs som kan ge våra snabba titelkombatanter i det ordinarie startfältet rejält tuggmotstånd, avslutar Raine Wermelin.

Porsche Carrera Cup Scandinavia leds efter deltävlingarna i Alastaro av Philip Morin på 73 poäng före Robin Hansson (70 poäng) och Jocke Mangs (62 poäng) på tredje plats.

Poängställning i mästerskapet efter fyra deltävlingar.

Placering    Förare                               Team                                                       Total

01                 Philip Morin                      Cirkus Karlsson Racing                         73

02                 Robin Hansson                Fragus Motorsport                                 70

03                 Jocke Mangs                    Team bennys                                         62

04                 Lukas Sundahl                Sundahl Racing                                      60

05                 Oscar Palm                       Team CBC                                            55

06                 Pontus Fredricsson         Fragus Motorsport                                  46

07                 Lars-Bertil Rantzow         Mtech Competition                                 38

08                 Anton Marklund               Team bennys                                         32

09                 Thomas Karlsson            Mtech Competition                                 25

10                 Magnus Öhman               Mtech Competition                                24

11                 Anssi-Jukka Kasi             PWR Racing Customer Team               17

12                 Mats Karlsson Cirkus      Karlsson Racing                                    13

13                 Ingvar Mattsson               Mattsson Motorsport                              7

14                 Peter Eriksson                 Team CBC                                             0

PORSCHE CARRERA CUP SCANDINAVIA 2017

Porsche Carrera Cup Scandinavia avgörs genom 14 race under 7 tävlingshelger.

Race 1-2: Ring Knutstorp                                         5-6 maj

Race 3-4: Alastaro (Finland)                                    20-21 maj

Race 5-6: Rudskogen (Norge)                               3-4 juni

Race 7-8: Västkustloppet Falkenberg                      8-9 juli

Race 9-10: Kanonloppet Karlskoga                         12-13 augusti

Race 11-12: Anderstorp                                           2-3 september

Race 13-14: Mantorp Park                                      15-16 september

För ytterligare information kontakta Raine Wermelin, 08-55386500, eller  raine.wermelin@porsche.se

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Cayenne, Macan och Panamera. År 2016 registrerades 1 335 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Kontakter

Dokument

Om

Porsche är en av världens mest framgångsrika sportbilstillverkare med modellserierna 911, 718 Boxster, 718 Cayman, Macan, Cayenne och Panamera. År 2017 registrerades 1 550 Porsche i Sverige. Porsches största marknader är Kina och Tyskland. I Sverige säljs nya Porsche genom Porsche Center som finns i Borås, Göteborg, Kalmar, Malmö, Stockholm, Umeå och Örebro.

Följ Porsche

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Porsche

Porsches första elektriska sportbil heter Taycan8.6.2018 22:00Pressmeddelande

Framtiden kommer ett steg närmare. Serietillverkningen av Porsches första helt eldrivna bil inleds nästa år. Inför det har bilen nu fått sitt officiella namn. Konceptstudien ”Mission E”, namnet som hittills använts för att beskriva Porsches helt eldrivna fordon, kommer att kallas Taycan. Namnet kan ungefär översättas till ”en livlig ung häst”, vilket anspelar på bilden mitt i Porsches vapensköld, som sedan 1952 föreställer en stegrande hingst. - Vår nya elektriska sportbil är stark och tillförlitlig, det är en bil som kan köras över långa sträckor och som står för frihet, säger Oliver Blume CEO för Porsche AG. Det orientaliska namnet markerar också lanseringen av den första elektriska bilen med Porsches själ. Porsche avslöjade namnet på sin första helt eldrivna modell i samband med invigningsceremonin av ”Porsche 70 år.” Två permanent arbetande synkronmotorer (PSM) med en total effekt av över 600 hk (440 kW) ger den elektriska sportbilen en acceleration från 0 – 100 km/tim på klart und

Världspremiär för Porsche 911 Speedster Concept8.6.2018 21:00Pressmeddelande

Porsche ger sig själv en fin present inför märkets 70-årsfirande. 911 Speedster Concept är en färdig studie av en öppen och mycket spännande sportbil. Den bildar en länk mellan den allra första Porsche 356 ”Nr 1” Roadster, som godkändes för trafik den 8 juni 1948, och dagens Porsche-modeller. Med sitt renodlade koncept och historiskt korrekta utförande avspeglar 911 Speedster Concept tydligt Porsche-märkets kärnvärden. Bilens främsta syfte är att förmedla äkta körupplevelser. Tekniken under konceptstudiens tvåtonslackade kaross kommer från dagens GT-modeller. Den utvecklades vid Porsche Motorsport Centre, där också 911 GT2 RS och nu senast GT3 RS kom till. Världspremiären för 911 Speedster Concept är en del av Zuffenhausens officiella firande av Porsches 70-årsdag som sportbilstillverkare. Konceptstudien ger en glimt av hur en potentiell serietillverkad version skulle kunna se ut, även om en sådan modell inte kan presenteras förrän 2019. Ett beslut om att gå vidare med en sådan modell

Porsche firar 70 år med specialutställning8.6.2018 11:15Pressmeddelande

Porsches jubileumsår går mot sin höjdpunkt. Idag, fredag den 8 juni, inviger Porsche Museum specialutställningen ”Porsche 70 år” tillsammans med inbjudna gäster. Till ceremonin kommer Baden-Württembergs ministerpresident, Winfried Kretschmann, Stuttgarts borgmästare, Fritz Kuhn, parlamentssekreteraren i det federala transportministeriet, Steffen Bilger och många andra representanter för politik, näringsliv och samhälle. Dr Wolfgang Porsche, Chairman of the Supervisory Board of Porsche AG, Oliver Blume, Chairman of the Executive Board of Porsche AG och Uwe Hück, Deputy Chairman of the Supervisory Board of Porsche AG, kommer tillsammans se tillbaka på födelsen av märket Porsche. Just denna dag – den 8 juni – 1948 godkändes Porsche 356 “No. 1” Roadster för trafik. Sedan dess har Porsche gjort mer än att bara tillverka sportbilar. Porsche är synonymt med en sportig körupplevelse och ett sätt att tänka, för innovationer inom bilvärlden, för design och funktionalitet. Med den här specialutst

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum