WSP

WSP och Specialfastigheter i fortsatt samverkan

Dela

WSP och Specialfastigheter Sverige AB har tecknat ramavtal avseende projekterings-, projektlednings- och specialisttjänster. Avtalet gäller projekt i hela Sverige och sträcker sig med förlängningsmöjligheter i upp till sju år.

Emelie Persson, Inköpare Specialfastigheter och WSPs operativa chef Mickey Johansson. Foto: WSP
Emelie Persson, Inköpare Specialfastigheter och WSPs operativa chef Mickey Johansson. Foto: WSP

Specialfastigheter och WSP har haft ett långvarigt samarbete i många komplexa projekt som till exempel Kronobergshäktet, Tingsrätten i Lund och Säkerhetspolisens nya huvudkontor i Solna.

– Vi ser fram mot ett fortsatt samarbete, säger Göran Cumlin, Chef Projekt och Utveckling på Specialfastigheter. Tillsammans kan vi utveckla det gemensamma arbetet med både tekniska lösningar och arbetsprocesser för ökad effektivitet i våra projekt. Något som i sin tur stödjer våra kunders verksamheter på ett bra sätt.

WSPs operativa chef Mickey Johansson ser stora fördelar med att parterna nu kommer att samverka även på strategisk nivå, vilket ligger helt i linje med WSPs övergripande strategier.

– Genom WSPs breda kompetens och rikstäckande verksamhet ser vi stora möjligheter att fortsätta det framgångsrika samarbetet med Specialfastigheter, säger Mickey Johansson, Operativ chef för WSP Sverige.

Specialfastigheter äger och förvaltar flera av landets säkraste fastigheter, bland annat välkända anstalter, polisfastigheter, försvarshögkvarter och domstolar. Säkerhet är en av Specialfastigheters viktigaste frågor.

Kontakter

Bilder

Emelie Persson, Inköpare Specialfastigheter och WSPs operativa chef Mickey Johansson. Foto: WSP
Emelie Persson, Inköpare Specialfastigheter och WSPs operativa chef Mickey Johansson. Foto: WSP
Ladda ned bild

Om

WSP
WSP
Arenavägen 7
12188 Johanneshov

010-7225000http://www.wsp.com

WSP är en av världens ledande rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling. Vi utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Med 48 700 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. I Sverige har vi omkring 4 150 medarbetare.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Hur väl rustade är Sveriges kommuner för nästa kris? Så rankas din kommun24.9.2020 06:50:00 CESTPressmeddelande

Varför har vissa kommuner klarat den pågående krisen bättre än andra? Vad är det som gör en kommun mer eller mindre framgångsrik? Dessa är några av de frågor som analys- och teknikkonsultföretaget WSP ger svar på i årets upplaga av rapporten ”Regionernas kamp”. Rapporten visar att det finns stora skillnader mellan kommunerna och att det på flera håll krävs stora förändringar för att klara nästa kris.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum