WSP

WSP tecknar ramavtal med Täby kommun

Dela

WSP har vunnit en ramavtalsupphandling i Täby kommun avseende landskapsarkitektur, markprojektering, VA och geotekniska undersökningar. Ramavtalet löper på två år efter kontraktstecknande med möjlighet till två års förlängning.

Foto: Mikael Sjöberg
Foto: Mikael Sjöberg

I WSPs uppdrag ingår både utredningsuppdrag som projekteringsuppdrag i 3D och kan innefatta såväl nybyggnad, renovering, om- eller tillbyggnad av kommunens objekt, från programhandling till relationshandling.

Täby är en del av den expansiva Stockholmsregionen och en viktig tillväxtmotor för Storstockholm. Genom en offensiv satsning på ökat bostadsbyggande, expanderande näringsliv och på förbättrad service med stor valfrihet är visionen att Täby fram till år 2030 ska utvecklas till en attraktiv och stark del av Stockholmsregionen, en av Storstockholms regionala stadskärnor. Det nya Täby som växer fram byggs stadsmässigt i de centrala delarna samtidigt som de stora grönområdena ska bevaras för rekreation och fritid.

– Vi är stolta över att få förtroendet att vara leverantör av utrednings- och projekteringstjänster i samband med Täby kommuns expansion. Att tilldelas en plats på ramavtalet är ett kvitto på att Täby kommun värdesätter våra projekt och att vi levererar med hög kvalitet, säger Marie von Matern, regionchef på WSP i Stockholm.

WSP fick högsta poäng för sin genomförandebeskrivning som var ett kvalitetskriterium för att tillföra stort mervärde. Med en genomförandebeskrivning som upplevs vara mycket förtroendeingivande och som helt möter bedömningsgrunderna och innehöll inga brister.

– Det är en stor fördel att vi har samtliga kompetenser samlade i vår organisation och därför kan erbjuda både den erfarenhet och bredd som Täby kommun efterfrågar, säger Marie von Matérn.

I anbudet kunde WSP referera till både nominerade och prisade referenser från Stockholmsområdet vilka spänner över flera teknikområden och som möter Täby kommuns behov. Exempelvis Tätskiktsrenoveringen av projekt Sergels Torg som nominerades till Årets Bygge 2019 och Glömstaskolan som vann Huddinge kommuns byggnadspris 2018. Även aktivitetsparken i Duvnäs Utskog ingick som en referens. Det är en tillgänglighetsanpassad aktivitetsyta för alla åldrar med syfte att bjuda in även den mindre vane motionären till att röra på sig.

– Det är extra roligt att få lämna referenser som erbjuder lösningar på aktuella samhällsutmaningar. Våra referenser är goda exempel på hur vi konkret jobbar med sociala hållbarhet så som folkhälsa, i utformningen av våra offentliga rum. Det skapar en bra utgångspunkt för att möta Täby kommuns höga ambitioner samtidigt som vi skapar goda förutsättningar att stärka de sociala aspekterna i kommunen, säger Maria Hernberg, avdelningschef för Landskapsarkitektur på WSP i Stockholm och ansvarig arkitekt för Glömstaskolans utemiljö.

För mer information, vänligen kontakta:

Marie von Matérn, regionchef WSP Samhällsbyggnad Stockholm
marie.matern@wsp.com

010-722 83 87

Maria Hernberg, avdelningschef landskapsarkitektur Stockholm
maria.hernberg@wsp.com

010-722 84 25

Freija Carlstén, anbudssamordnare, landskapsarkitektur Stockholm
freija.carlsten@wsp.com

010-7227369

Kontakter

Bilder

Foto: Mikael Sjöberg
Foto: Mikael Sjöberg
Ladda ned bild

Om

WSP
WSP
Arenavägen 7
12188 Johanneshov

010-7225000http://www.wsp.com

WSP är en av världens ledande rådgivare och konsultbolag inom samhällsutveckling. Vi utvecklar allt ifrån städer och transportsystem till vattenförsörjning och höga hus. Med 48 700 medarbetare i över 40 länder samlar vi experter inom analys och teknik, för att framtidssäkra världen. I Sverige har vi omkring 4 150 medarbetare.

Följ WSP

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WSP

Hur väl rustade är Sveriges kommuner för nästa kris? Så rankas din kommun24.9.2020 06:50:00 CESTPressmeddelande

Varför har vissa kommuner klarat den pågående krisen bättre än andra? Vad är det som gör en kommun mer eller mindre framgångsrik? Dessa är några av de frågor som analys- och teknikkonsultföretaget WSP ger svar på i årets upplaga av rapporten ”Regionernas kamp”. Rapporten visar att det finns stora skillnader mellan kommunerna och att det på flera håll krävs stora förändringar för att klara nästa kris.

Varannan pendlare tveksam till att återgå till kollektivtrafiken16.6.2020 06:37:00 CESTPressmeddelande

Användandet av kollektivtrafik har mer än halverats sedan coronautbrottet, både vad gäller privata ärenden och dagspendling. Och många kommer fortsätta avstå från kollektivtrafiken när pandemin ebbat ut och restriktionerna hävs, det visar en ny undersökning från analys- och teknikkonsultbolaget WSP. Glesare mellan säten och trängselinformation i realtid är de åtgärder som skulle öka tryggheten mest uppger de svarande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum