WWF

WWF släpper ny barnbok – Djurens dräkter

Dela
Randig som en tiger, präktig som en påfågel eller prickig som en nyckelpiga – i boken ”Djurens dräkter” får man träffa djur från hela världen och en möjlighet att bekanta sig med hur de ser ut, och varför. Boken är den tredje i serien ”Världens vilda djur” och ges ut i ett samarbete mellan WWF och Bonnier Carlsen.

– Vi fastnade för hur och varför djur ser ut som de gör, då det finns en sådan fantastisk mångfald i färger, mönster och former. Vissa djur ser ut på ett visst sätt för att locka en partner, andra för att kunna gömma sig. Jag hoppas att det ska skapa en förundran hos de som läser boken, säger Therese Wåtz, biolog på Världsnaturfonden WWF.

Ett av djuren som läsaren får träffa i boken är isbjörnen och här blir man snabbt fundersam. Visste du att isbjörnen har svart hud? Och att pälsen som täcker huden inte är vit, utan genomskinlig. Men varför ser den då vit ut?

Böckerna i serien ”Världens vilda djur” har skrivits av biologer och naturvårdsexperter på  WWF. Foton har kompletterats med bilder av illustratören Oskar Jonsson, som också är väldigt kunnig i ämnet. Tanken är att barn redan i förskoleåldern ska kunna ta del av djurens värld.

– Vi är jättenöjda med hur de två första böckerna i serien har tagits emot. De har snabbt blivit flera barns favoritböcker. Vi hoppas att ”Djurens dräkter” ska fascinera på samma sätt och att både barn och vuxna ska lära sig något nytt och känna en större samhörighet med naturen, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på  WWF.

De två första böckerna i serien är ”Djuren äter” och ”Djuren sover” och lanserades under hösten 2022. I de böckerna blir man, på samma sätt som i ”Djurens dräkter”, välkomnad in i djurens värld och får lära sig hur olika djur sover och äter.

Fakta om böckerna:

Barnböckerna i serien ”Världens vilda djur” är producerade i ett samarbete mellan WWF och Bonnier Carlsen.

Royalties för böckerna tillfaller WWF för sitt arbete med att bevara och skydda världens djur och natur.

De två första böckerna i serien lanserades i höstas och heter: ”Djuren äter” och ”Djuren sover”. En fjärde bok är planerad att släppas under nästa år.

För mer information, kontakta:

Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF, tel 070-8 217156, lisbeth.larsson@wwf.se

Therese Wåtz, biolog WWF, tel 08-51511469, therese.watz@wwf.se

Sara Kyhlstedt, Bonnier Carlsen, tel 076-5260308, sara.kyhlstedt@bonnierforlagen.se

Bilder

Dokument

Om

WWF
WWFVärldsnaturfonden WWF är med sina sex miljoner supportrar en av världens ledande ideella natur- och miljöorganisationer.

Vi arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer - genom att bevara den biologiska mångfalden, använda förnybara naturresurser på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och ohållbar konsumtion.

Följ WWF

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från WWF