
WWF släpper ny barnbok – Djurens dräkter

– Vi fastnade för hur och varför djur ser ut som de gör, då det finns en sådan fantastisk mångfald i färger, mönster och former. Vissa djur ser ut på ett visst sätt för att locka en partner, andra för att kunna gömma sig. Jag hoppas att det ska skapa en förundran hos de som läser boken, säger Therese Wåtz, biolog på Världsnaturfonden WWF.
Ett av djuren som läsaren får träffa i boken är isbjörnen och här blir man snabbt fundersam. Visste du att isbjörnen har svart hud? Och att pälsen som täcker huden inte är vit, utan genomskinlig. Men varför ser den då vit ut?
Böckerna i serien ”Världens vilda djur” har skrivits av biologer och naturvårdsexperter på WWF. Foton har kompletterats med bilder av illustratören Oskar Jonsson, som också är väldigt kunnig i ämnet. Tanken är att barn redan i förskoleåldern ska kunna ta del av djurens värld.
– Vi är jättenöjda med hur de två första böckerna i serien har tagits emot. De har snabbt blivit flera barns favoritböcker. Vi hoppas att ”Djurens dräkter” ska fascinera på samma sätt och att både barn och vuxna ska lära sig något nytt och känna en större samhörighet med naturen, säger Lisbeth Larsson, kommunikationschef på WWF.
De två första böckerna i serien är ”Djuren äter” och ”Djuren sover” och lanserades under hösten 2022. I de böckerna blir man, på samma sätt som i ”Djurens dräkter”, välkomnad in i djurens värld och får lära sig hur olika djur sover och äter.
Fakta om böckerna:
Barnböckerna i serien ”Världens vilda djur” är producerade i ett samarbete mellan WWF och Bonnier Carlsen.
Royalties för böckerna tillfaller WWF för sitt arbete med att bevara och skydda världens djur och natur.
De två första böckerna i serien lanserades i höstas och heter: ”Djuren äter” och ”Djuren sover”. En fjärde bok är planerad att släppas under nästa år.
För mer information, kontakta:
Lisbeth Larsson, kommunikationschef WWF, tel 070-8 217156, lisbeth.larsson@wwf.se
Therese Wåtz, biolog WWF, tel 08-51511469, therese.watz@wwf.se
Sara Kyhlstedt, Bonnier Carlsen, tel 076-5260308, sara.kyhlstedt@bonnierforlagen.se
Bilder
Dokument
Om

Världsnaturfonden WWF är med sina sex miljoner supportrar en av världens ledande ideella natur- och miljöorganisationer.
Vi arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer - genom att bevara den biologiska mångfalden, använda förnybara naturresurser på ett hållbart sätt samt minska föroreningar och ohållbar konsumtion.
Följ WWF
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från WWF
40 000 svenskar i skogsupprop till regeringen – rädda skogens arter!1.6.2023 11:40:30 CEST | Pressmeddelande
Idag har WWF och Naturskyddsföreningen gemensamt överlämnat två ekplantor och 40 000 namnunderskrifter till klimat- och miljöminister Romina Pourmokthari och landsbygdsminister Peter Kullgren. De som undertecknat uppropet kräver att regeringen agerar för färre kalhyggen och satsar på ett riktigt skydd för skogens arter.
Ny rapport efterlyser nya mått på ekonomisk utveckling1.6.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Den 1 juni släpper Världsnaturfonden WWF en rapport som belyser dagens sätt att mäta ekonomisk utveckling och som lyfter naturens betydelse för ekonomin och samhället. Rapporten är en del av WWFs ekonomiska forum, en ny satsning för att främja kunskapsutbyte mellan ekonomer, företagsledare, politiker, forskare och naturvetare om sambanden mellan ekonomin och naturen.
Osynliga stängsel förbättrar både för naturen och djurägarna31.5.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
Med hjälp av en app kan djurägaren bestämma inom vilket område djuren får gå, och dessutom slippa problem med fysiska stängsel. Det gör det enklare att sköta och restaurera naturbetesmarker. Sveriges första försök med virtuella stängsel på nötkreatur visar på stor potential för naturvård.
380 nya arter funna i Mekongregionen22.5.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
En ödla som ändrar färg, en fladdermus med tjocka tummar, en giftig orm som fått sitt namn efter en kinesisk mytomspunnen gudinna och en trädgroda med hud som liknar tjock mossa. Det är några av de 380 nya arter som beskrivits av forskare i den biologiskt rika Mekongregionen under 2021 och 2022, enligt en ny WWF-rapport.
WWF kritiska till att Sverige inte stödjer EU:s avskogningslag16.5.2023 06:00:00 CEST | Pressmeddelande
I dag, tisdag, väntas EU:s ministerråd rösta om att formellt godkänna avskogningslagen, vars syfte är att minska den globala avskogningen. Sverige uppges vara ett av de länder som inte kommer att rösta för lagförslaget. WWF välkomnar lagen och beklagar att inte Sverige röstar för.