Jönköpings kommun

Ytterligare åtgärder på Lekerydsskolan till följd av covid-19

Dela

På grund av hög personalfrånvaro stängs omgående en fritidsavdelning på Lekerydsskolan. Vårdnadshavare med barn på fritidsavdelningen ombeds att hämta hem sina barn direkt efter skolans slut idag. Dessutom införs tillfällig distansundervisning i klass 4 från och med torsdag 6 maj.

- Fritidshemmet stängs på grund av personalbrist. Vi har dessutom sett en ökad smitta bland eleverna i klass 4 och för att kunna bryta eventuella smittkedjor väljer vi att införa distansundervisning under en period, säger Charlotte Olsson verksamhetschef för grundskolan.

Skolans förhoppning är att fritids och klass 4 ska kunna komma åter till skolan tisdagen 11 maj. Vårdnadshavare kommer att få information via Vklass om återgång eller eventuell förlängning på måndag. Sedan tidigare har klass 6 på skolan distansundervisning på grund av hög sjukfrånvaro.

- Eleverna i de övriga klasserna har inte varit exponerade av smitta i samma utsträckning som de berörda eleverna och vi har inte heller sett tecken till ökad smitta i dessa klasser. Efter samråd med smittskyddsenheten beslutade vi att fortsätta undervisningen för dessa elever i skolans lokaler. Självklart följer vi utvecklingen noga och skulle situationen förändras agerar vi direkt, säger Charlotte Olsson.

Då utbildningsförvaltningen valt att tillfälligt stänga fritidshemmet har de vårdnadshavare som berörs av stängningen rätt till ersättning från Försäkringskassan, även om barnet inte är sjukt eller sprider smitta.

Om skolor, fritidshem och förskolor stänger på grund av coronavirusutbrottet har personer som jobbar inom samhällsviktig verksamhet rätt till barnomsorg.

Nyckelord

Kontakter

Verksamhetsfrågor:
Charlotte Olsson, verksamhetschef grundskola, 036- 10 67 40, charlotte.olsson@jonkoping.se

Hälsorelaterade frågor:
Jenny Lorefors, skolläkare, 0733- 388 99 33, jenny.lorefors@jonkoping.se

Bilder

Om

Jönköpings kommun
Jönköpings kommun

551 89 Jönköping

036-105000https://www.jonkoping.se/

I Jönköpings kommun arbetar omkring 12 000 medarbetare för att ge våra 142 600 invånare välfärd och service av hög kvalitet. Läs mer om våra verksamheter på kommunens webbplats.

Följ Jönköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jönköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum