Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Zebastian Modin har testats positivt för covid-19

Dela

Under lördagen fick Zebastian Modin beskedet att han testats positivt för covid-19. Därmed missar troligtvis det svenska medaljhoppet hela VM i Lillehammer som startar på torsdag.

Redan under tisdag förmiddag fick Zebastian Modin förkylningssymptom. Snabbtestet som togs samma dag visade positivt för covid-19. Under lördagen kom det definitiva beskedet när även resultatet på PCR-testet visade samma sak. 

– Vi har varit extra försiktiga sedan före jul så det var förvånande när jag började känna av symptomen i början av veckan. Jag har haft feber och ont i huvudet, som tur är har det redan vänt och jag känner mig bättre, säger Zebastian Modin. 

På torsdag inleds VM i Lillehammer där Zebastian Modin och hans guide, Emil Jönsson Haag, var ett av Sveriges stora medaljhopp. 

– Det känns lite surt att man har klarat sig i 22 månader och så åker man på det med en vecka kvar till VM. Det är klart att det är tråkigt men nu är det som det är, säger Modin.

Det finns en liten möjlighet att duon kan köra den avslutande VM-sprinten den 22 januari. 

– Vi tar dag för dag så får vi se vart det tar vägen. Jag tappar såklart mycket träning och de här tävlingarna i Lillehammer såg vi som en väldigt viktig start på 2022 för mig och Emil.  

I anslutning till VM väntar världscuptävlingar på hemmaplan i Östersund med start den 27 januari. Därefter är det fullt fokus på säsongens stora höjdpunkt, Paralympics. 

– Det stora målet står fortfarande kvar och någonstans är det väl bra att bli sjuk nu istället för två veckor innan Paralympics, avslutar Modin. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté
Idrottens Hus, Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

http://www.parasport.se

Parasport Sverige har rollen som både Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté och är ett av 72 Specialidrottsförbund (SF) inom Riksidrottsförbundet (RF) och administrerar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom 13 idrotter. 

Följ Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Parasportförbundet och Paralympiska Kommitté

Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 20227.6.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Ebba Årsjö tilldelas Victoriapriset 2022 för att hon vid vinterns Paralympics i Peking vann två guldmedaljer i alpin kombination och slalom samt brons i störtlopp. Det var Sveriges första alpina medaljer i Paralympics på 20 år. Innan succén i Paralympics hann hon dessutom med att vinna dubbla guld vid Para-VM i norska Lillehammer. – Det känns väldigt hedrande att få ett så fint pris. Det är det finaste priset jag har fått hittills och när man ser listan på alla som har fått priset tidigare och vilka som delar ut det så blir jag väldigt hedrad, säger Ebba Årsjö.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum