Sigtuna kommun

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.

Pressmeddelanden
67
Meny

Med ny tjänst kan orosanmälan göras dygnet runt17.3.2019 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Misstänker du att ditt barns kompis far illa eller att en granne blir misshandlad i sitt hem? Sigtuna kommun har infört ytterligare ett sätt att göra orosanmälningar på. "Med hjälp av vår nya e-tjänst kommer anmälningarna fortare till socialtjänsten och kan hanteras mer skyndsamt, vilket betyder att de som behöver hjälpen kan få den snabbare", säger Ulrika Mellberg, enhetschef på mottagningsenheten.

Så ska samverkan med polisen göra Sigtuna kommun säkrare och tryggare6.2.2019 15:57:11 CET | Pressmeddelande

Sigtuna kommun och polisen har tecknat en gemensam överenskommelse för att minska brotten och öka tryggheten i Sigtuna kommun. Fokus ligger på fyra områden; otrygga platser, ungdomsgäng, kriminella nätverk och tystnadskultur. - Överenskommelsen med polisen är väldigt strukturerad och omfattande och kommer att ge stora positiva effekter på trygghetsarbetet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Biblioteket i Valsta centrum öppnar igen29.1.2019 07:00:00 CET | Pressmeddelande

Den första februari öppnar Mimers källa igen. Biblioteksverksamheten i Valsta Centrum är dock fortfarande under uppbyggnad och det finns planer på många olika aktiviteter så småningom. - Till att börja med erbjuds bibliotekstjänster, men i april kommer även ett kontaktcenter att vara på plats med kommunvägledare som kan hjälpa till med samhällsservice, säger Lars Björling, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (SfS).

Sigtuna kommuns Trygghetscenter öppnar10.1.2019 07:00:00 CET | Pressmeddelande

När: 16 januari klockan 13-17 Var: I Trygghetscentret på Nymärsta kulle 4 i Märsta centrum Hur: Träffa personal och politiker, se lokalerna, hör om de förväntade effekterna med satsningen. Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) klipper bandet klockan 13.30. Säkerhetsstrateger, poliser, räddningstjänst, ordningsvakter, budget- och skuldrådgivare, fältarbetare och tillståndshandläggare alkohol och tobak. I Trygghetscentret i Märsta arbetar personer med olika roller, olika infallsvinklar och olika arbetsgivare. Effekten av det blir ett bredare perspektiv, värdefull kunskaps- och informationsdelning och en stor kompetens. - Sedan 2016 har vi föreslagit att ett Trygghetscenter ska upprättas i centrala Märsta så självklart är det oerhört glädjande att äntligen få inviga ett. Det här är det första Trygghetscentret i Stockholms län och många grannkommuner samt Stockholms stad har visat intresse för att upprätta något liknande, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande och tillägger
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Sista
  • >>

Sigtuna kommun har drygt 47 000 invånare. De bor i någon av tätorterna Märsta, Sigtuna, Rosersberg eller på den levande landsbygden. Sigtuna är Arlandakommunen med Sveriges största flygplats. Nästan 30 000 arbetstillfällen finns i kommunen varav 17 500 på Arlanda.