SRAT
SRAT

SRAT är fackförbundet för akademiker i samhällsbärande professioner. Vi är en del av Saco och finns på hela arbetsmarknaden.

SRAT har 25 medlemsföreningar.

Pressbilder förbundsordförande Magnus Nordström

Pressbilder övriga

Logotyp SRAT

Avtal klart inom Svenska kyrkan4.5.2022 09:36:46 CEST | Pressmeddelande

I tisdags kväll blev ett avtal om omställning klart inom Svenska kyrkan när Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation godkände medlarnas slutbud. De varsel som lagts på området dras därmed tillbaka. SRAT organiserar ett fåtal medlemmar som arbetar på avtalsområdet. Det nya avtalet är tecknat mellan Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och Akademikerförbundet SSR och Akavia med förtecknade förbund, i vilka SRAT ingår.

Oroande att optiker har svårt att hinna ta pauser15.11.2021 00:00:00 CET | Pressmeddelande

PRESSMEDDELANDE. Endast nio procent av de anställda i privata optikföretag har kunnat ta paus varje dag under sina arbetsdagar det senaste halvåret. Hela 14 procent mår dåligt på sin fritid för att de inte får tillräcklig återhämtning i arbetet – trots det betydligt lägre kundtrycket under pandemin. Det visar en rapport av fackförbundet SRAT om raster och pauser för anställda i optikbranschen.

Pressmeddelande Logopederna – ny medlemsgrupp i SRAT6.2.2014 00:00:00 CET | Pressmeddelande

Vid Svenska Logopedförbundet, SLOFs förbundsmöte den 27 januari 2014 beslutades enhälligt att SLOF ska anslutas till SRAT som självständig yrkesförening från och med den 1 januari 2015. - Ett oerhört glädjande besked, säger SRATs förbundsordförande Anitha Wijkström, som hälsar alla logopeder hjärtligt välkomna till SRAT. - SRAT är ett utmärkt val för kvalificerade yrkesgrupper. Genom sin unika konstruktion när det gäller föreningsuppbyggnad passar förbundets struktur väl för att ansluta nya medlemsgrupper. SRAT har lång erfarenhet av att driva såväl professionsfrågor som fackliga frågor för de olika medlemsgrupperna. Bland annat har frågan om införande av legitimation för flera av medlemsgrupperna blivit en framgångsfaktor för förbundet som, med SLOF som ny medlemsförening, organiserar fem legitimationsgrupper. Övriga föreningar inom förbundet återfinns inom områdena hälsa, kommunikation och förvaltning. - Vi är mycket glada över att förbundsmötet tog beslutet om anslutning till SRAT o

SRAT är fackförbundet för akademiker i samhällsbärande professioner. Vi är en del av Saco och finns på hela arbetsmarknaden.

SRAT har 25 medlemsföreningar.

Pressbilder förbundsordförande Magnus Nordström

Pressbilder övriga

Logotyp SRAT