Uppsala kommun

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 220 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.

Pressmeddelanden
66
Meny

Uppsala fortsätter sin framgångsrika satsning på cykling7.3.2019 14:11:11 CET | Pressmeddelande

Uppsala nådde 2018 målet att bli Sveriges bästas cykelstad i Cykelfrämjandets jämförelse mellan kommuner. Cykelbokslutet för 2018 visar att kommunen helt eller nästan helt lyckats genomföra 50 av de cykelmål som sattes upp i den lista om 57 mål som presenterades 2016. Samtidigt visar en undersökning som presenterats av cykelfrämjandet att Uppsalas cyklister inte hör till de allra mest nöjda i landet.

Dags att nominera till Uppsalas omsorgspris14.2.2019 06:45:00 CET | Pressmeddelande

Fram till 31 mars kan anhöriga, brukare och andra som har kontakt med socialtjänst eller vård och omsorg föreslå en eller flera personer till omsorgspriset 2019. Det ska gå till personer som gör skillnad för någon i sitt arbete. Omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden delar ut priset i sommar. Genom att lyfta framgångsrika exempel vill kommunen stärka yrkesstoltheten och inspirera till innovation och utveckling. Därför delar Uppsala kommun ut omsorgspriset till en eller flera som har gjort skillnad för någon. De som blir nominerade ska ha hjälpt någon att nå drömmar, peppat till bättre hälsa och bidragit till bättre livskvalitet. Omsorgspriset går till en eller flera som arbetar inom vård, omsorg och socialtjänst och som har bidragit lite extra till: jämställdhet delaktighet god livskvalitet innovationer nytänkande. Omsorgsnämnden, socialnämnden och äldrenämnden har tillsammans tagit fram kriterierna för omsorgspriset. Totalt är det tre priser, ett pris från varje nämnd. Priset

​Finalisterna till Uppsala kommuns jämställdhetspris 2019 utsedda13.2.2019 09:00:00 CET | Pressmeddelande

Uppsala kommuns jämställdhetsråd har utsett tre finalister till årets jämställdhetspris. Priset uppmärksammar och lyfter fram verksamheter och medarbetare inom kommunen som bidragit till varaktig jämställdhet genom ett aktivt, medvetet och normkritiskt arbete. Den 8 mars tillkännages årets pristagare vid ett evenemang på Uppsala stadsteater. – Jag är glad över det gedigna jämställdhetsarbete som genomförs i Uppsala. Alla de nominerade verksamheterna är värdiga vinnare för deras insatser inom jämställdhet. Med dessa tre finalister kan vi konstatera att vinnaren kommer att fortsätta göra ett gott arbete och förvalta priset galant, säger Mohamad Hassan (L) ordförande i jämställdhetsrådet. Av sju nominerade verksamheter har dessa tre utsetts till finalister: Arbetsmarknadsavdelningen inom arbetsmarknadsförvaltningen Fritid Uppsala inom kulturförvaltningen Uppsalahem AB Arbetsmarknadsavdelningen har under året bedrivit ett målmedvetet och systematiskt arbete med extratjänster. Arbetet har b
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Sista
  • >>

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 220 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till väldens bästa klimatstad av WWF.