E.ON Sverige AB

Arbetet efter stormen Simone fortsätter med full styrka

Dela
I måndags kväll nådde stormen Simone Sverige och strax före midnatt under natten mot tisdagen var så många som 90 000 av E.ONs kunder strömlösa. Nu är den siffran nere på cirka 9 000. - Nu gör vi precis allt vi kan för att så snabbt det går hjälpa våra strömlösa kunder, säger Anders Klemedsson, driftchef E.ON Elnät.

Stormen Simone är med facit i hand i samma klass som de båda stormarna Gudrun och Per med vindar som lokalt var kraftigare än de båda föregångarna. Resultatet är att fortfarande cirka 9 000 av E.ONs kunder är utan ström – två dygn efter stormen.

Just nu arbetar upp emot 700 personer med att röja bort träd och laga skador på elnätet. Allt med målet att så fort som möjligt ge samtliga kunder strömmen åter. Under dagen och kvällen kommer ytterligare flera tusen kunder att få strömmen åter. Samtidigt kommer det tyvärr att finnas ett antal personer utan el i kväll.

- Vi närmar oss nu kunderna längst ut i elnätet och det är positiv. Tyvärr tar det nu längre tid per kund. De sista kommer därför att få vänta ytterligare någon dag innan de får sin ström tillbaka, säger Anders Klemedsson.

För de kunder som drabbats av längre avbrott än 12 timmar kommer E.ON att betala ut avbrottsersättningar enligt gällande regler.

De län som drabbats är Skåne, Halland, Kronoberg, Jönköping, Kalmar och Blekinge. För att på bästa sätt stödja kunderna i dessa områden har E.ON öppnat informationskontor i Alvesta, Tingsryd, Växjö, Älmhult, Ängelholm, Degerberga, Hörby och Karlskrona.

- Med som flest 90 000 strömlösa sedan stormen kulminerade har vi hittills lyckats ge 80 000 kunder strömmen åter. Det är den snabbaste återställningen vi någonsin har gjort. Men arbetet är inte slut. Nu har vi fullt fokus på att hjälpa de cirka 9 000 kunder som fortfarande saknar ström, avslutar Anders Klemedsson. 


Informationskontoren hittar du i:

Blekinge
Karlskrona; Jämjö Församlingshem

Kronoberg
Alvesta; Folkets hus, Allbogatan 17
- Tingsryd; Biblioteket, Skyttegatan 2
- Växjö; E.ON Elnät, Deltavägen 3
- Älmhult; Älmhults kommunkontor, Södra Parkgatan 1

Skåne
Degeberga (församlingshemmet); Skaddevägen 8A
- Hörby; Ringsjövägen 4
- Ängelholm; Östra vägen 2

Informationskontoren håller öppet mellan kl 7.30 och 21. Förutom att hjälpa kunderna med information om strömavbrottet, kommer E.ON även att bistå med med filtar, ficklampor etc.


För ytterligare information, kontakta:

E.ONs pressjour, telefon 040 – 25 55 40 eller besök E.ONs avbrottskarta för strömavbrott på denna länk

Du kan även följa utvecklingen på E.ONs POD-radiostation.

För frågor om Halland, Jönköping och Östergötland, kontakta Björn Persson, regionchef, tel: 070 – 655 61 55.

För frågor om Kalmar och Blekinge, kontakta Håkan Gunnarsson, regionchef, tel: 070 – 555 98 12.

För frågor om Kronoberg, kontakta Efwa Nilsson, tel: 0705 – 25 17 15.

För frågor om Skåne kontakta Adam Kanne, regionchef, tel: 070 – 23 80 177.

E.ON Sverige ingår i den internationella E.ON-koncernen, som är ett av världens största investerarägda energiföretag. E.ON har knappt 4 000 medarbetare i Norden och omsatte under 2012 cirka 39 miljarder kronor. Som energibolag vill vi bidra till att bygga det hållbara samhället. E.ON investerar 58 miljarder i Norden mellan 2006 och 2013.

Nyckelord

Kontakter

E.ONs pressjour 040-25554024-timmarsservice för dig som är journalist. Telnr på denna sida är endast avsedda för journalister.Övriga hänvisas till Kundservice tel 020-222424 eller Felanmälan tel 020-880022.

Om

E.ON Sverige AB
E.ON Sverige AB
Carlsgatan 22
21120 Malmö

https://www.eon.se

Om E.ON Sverige

E.ON Sverige levererar el, värme och smarta energilösningar till drygt en miljon hushåll och företag. Vår roll är att driva energiomställningen framåt ihop med våra kunder, partners och samhället i stort. Tillsammans skapar vi smartare energi, med gemensam kraft.

E.ON Sverige ingår i den internationella energikoncernen E.ON SE, som har sitt huvudkontor i Essen, Tyskland, och verksamhet i 17 länder.

Följ E.ON Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från E.ON Sverige AB

E.ON välkomnar regeringens besked om ny elområdesutredning – och fokus på fjärrvärmens roll15.5.2025 16:30:23 CEST | Pressmeddelande

– Vi välkomnar att regeringen nu öppnar för en ny prövning av elområdesindelningen, där ett samlat elområde finns med som ett alternativ. På sikt är det dit vi vill – mot en enklare och mer rättvis modell som gynnar kunder, investeringar och hela energisystemet. I närtid ser vi färre elområden som det mest realistiska och stabila alternativet, säger E.ON Sveriges vd, Johan Mörnstam.

E.ONs hållbarhetsrapport: nettonollmål och ett robustare energisystem fortsatt centralt i energiomställningen6.5.2025 15:40:57 CEST | Pressmeddelande

Sverige står inför en omfattande elektrifiering, ett fördubblat elbehov och ökade krav på försörjningstrygghet. Samtidigt är målet nettonollutsläpp av växthusgaser. I E.ONs nya hållbarhetsrapport belyses vikten av samarbete – genom att arbeta tillsammans är det fullt möjligt att möta dessa utmaningar. Rapporten visar också att omställningen redan är i full gång.

E.ON om elområdesöversynen: Två elområden i Sverige – för kundernas och elmarknadens bästa29.4.2025 08:35:24 CEST | Pressmeddelande

Igår presenterades ett förslag på översyn av elområdesindelningen i Centraleuropa och Norden. Det är ett tekniskt arbete – men med mycket konkreta konsekvenser för företag, hushåll och investeringar i energiomställningen. E.ON hade önskat en större översyn än vad Svenska kraftnät föreslår och anser att ambitionen bör vara större områden, och att det i detta skede bör föreslås en övergång till två elområden. Det är det mest realistiska alternativet – och det bästa för kunderna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye