Solna stad

120 nya bostäder i projekt som länkar samman Huvudsta och Skytteholm

Dela

Kommunstyrelsen har beslutat om en principöverenskommelse som möjliggör 120 nya bostäder i ny bebyggelse som länkar samman stadsdelarna Huvudsta och Skytteholm. Projektet bidrar till stadens medfinansiering av Mälarbanans utbyggnad.

En principöverenskommelse mellan Solna stad och PP Pension Tjänstepensionsförsäkring möjliggör cirka 120 nya lägenheter i stadsdelen Skytteholm, i centrala Solna. Bostäderna ska byggas i kvarteret Albygård, och minst var fjärde lägenhet ska vara fyra rum och kök eller mer. Överenskommelsen omfattar även ett LSS-boende samt planeringen av en ny gång- och cykelväg längs Mälarbanan. Lokaler för till exempel butiker, restauranger och service i gatuplan bidrar till en mer levande stadsmiljö i området.

– Solna fortsätter växa hållbart i takt med att kollektivtrafiken byggs. Nu får Skytteholm och centrala Solna 120 nya bostäder i anslutning till Mälarbanan och ny pendeltågsstation – ett projekt som samtidigt bidrar till att minska järnvägens barriäreffekter och knyter samman Huvudsta med Skytteholm och centrala Solna, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

Anslutning till Mälarbanan och ny pendeltågsstation

De nya bostäderna byggs i anslutning till Mälarbanan och den nya pendeltågsstationen som planeras i Huvudsta. Projektet ger ett bidrag till Solna stads medfinansiering av utbyggnaden av Mälarbanan och ny station. I samband med Mälarbanans utbyggnad kommer delar av spårområdet att förläggas i tunnel, vilket möjliggör ny bebyggelse, infrastruktur och grönområden ovanpå tunneln. Detta minskar störningar från järnvägen samt länkar samman stadsdelarna Huvudsta och Skytteholm.

Nästa steg

Principöverenskommelsen beslutades av kommunstyrelsen den 16 november. Nu får byggnadsnämnden i uppdrag att inleda arbetet med detaljplanen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Solna stad
Solna stad
Stadshusgången 2
171 45 Solna

08-7461000http://www.solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Hagaparkens lugn och huvudstadens puls. Varje dag fördubblas befolkningen av människor som jobbar här eller besöker oss. Och i takt med att Solnaborna blir fler växer nya kvarter och stadsdelar fram, kollektivtrafiken byggs ut och allt fler företag etablerar sig i staden. Här kan du ta del av stadens pressmeddelanden om till exempel nya detaljplaner och hållbar stadsutveckling.

Följ Solna stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Solna stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum