Spendrups Bryggeri AB

Fatlagrade julmusten Nygårda Vintage Oak bjuder på smakfulla smårätter för jul och nyår komponerade av Filip Fastén, Årets Kock 2014

Dela
Nygårda Julmust Vintage Oak som varje år säljs i begränsad upplaga brukar vara slut långt innan julhelgen börjar. Snart är det dags igen. I år bjuder Nygårda Julmust Vintage Oak inte bara på goda julmustupplevelser. Filip Fastén, Årets Kock 2014, har komponerat recept på smårätter som förhöjer smakupplevelsen ytterligare och som passar vid minglet, på julbordet och inte minst till nyår i kombination med den champagneformade mustflaskan.

Nygårda Julmust Vintage Oak bjuder på klassisk julmustsmak, kombinerat med det där lilla extra. Den ena är bourbonfatslagrad, den andra romfatslagrad. Båda är alkoholfria. Filip Fastén har valt att göra två helt olika rätter där endiven, som han hyser en slags hatärlek till, får spela huvudrollen.

– Endiven bjuder på mycket beska och det är utmanande, men lyckas man runda av beskan tillräckligt mycket med andra ingredienser lyfter beskan alla smaker och förstorar dem. Den kräver mycket, men ger också mycket, därav min hatkärlek, säger Filip Fastén.

Filip har valt att komponera två vitt skilda recept, ett salt och ett sött, baserade på endiven.

– Till den bourbonfatslagrade musten har jag valt att jobba med salta smaker i form av en syrad endivesallad med blåmögelost och valnöt. Här balanseras endivernas beska av ostens djupa smak och sälta, mustens sötma och syrligheten från päron och äpple, som också ingår.

– Den andra rätten, som passar till den romfatslagrade musten, är en kryddstekt endiv med hjortron och vaniljkräm, säger Filip Fastén. Här bryter jag av beskan från endiven och den kryddiga smaken från den lagrade musten med en rund vaniljkräm och sötma från krispiga drömmar.

Nygårda Julmust Vintage Oak på 75 cl glasflaska finns till försäljning på Systembolaget i begränsad upplaga. Finns till försäljning fr o m den 1 november. Priset är 29.90 kr.

Recepten bifogas nedan.

För mer information, vänligen kontakta: 
Stefan Santos, marknadschef alkoholfritt, 0761-16 79 50, stefan.santos@spendrups.se 
Annika Molander, kommunikationsdirektör, 0733-55 06 16, annika.molander@spendrups.se

Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 850 medarbetare och omsätter ca 3,0 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Salta smaker Filip Fastén Årets Kock 2014 Nygårda Julmust Vintage Oak
Salta smaker Filip Fastén Årets Kock 2014 Nygårda Julmust Vintage Oak
Ladda ned bild
Söta smaker Årets Kock 2014 Filip Fastén Nygårda Julmust Vintage Oak
Söta smaker Årets Kock 2014 Filip Fastén Nygårda Julmust Vintage Oak
Ladda ned bild
Filip Fastén Årets Kock 2014 Nygårda Julmust Vintage Oak
Filip Fastén Årets Kock 2014 Nygårda Julmust Vintage Oak
Ladda ned bild
Filip Fastén Årets Kock 2014 Nygårda Julmust Vintage Oak
Filip Fastén Årets Kock 2014 Nygårda Julmust Vintage Oak
Ladda ned bild

Dokument

Om

Spendrups Bryggeri AB
Spendrups Bryggeri AB
Sankt Eriksgatan 121
11343 Stockholm

08-672 77 00http://spendrups.se

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors, Stockholm. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vin- och spritproducenter som El Coto, Cantina Zaccagnini, Plantation och Tamnavulin. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

Magic Rock Saucery 3,9% 33 cl burk återkallas22.10.2025 16:14:36 CEST | Pressmeddelande

Spendrups återkallar Magic Rock Saucery 3,9 % burk 33 cl. Vi har fått in reklamationer på överjästa burkar vilket kan orsaka explosion och därmed skada. Vi återkallar därför produkten. Produkten har levererats till Systembolag över hela landet. Konsumenter som har köpt Magic Rock Saucery 3,9 % 33 cl burk ombedes kontakta Spendrups Konsumentkontakt. Konsumenter uppmanas att hantera produkten med försiktighet. Vi tar händelsen på största allvar och har i dialog med tillverkaren inlett en utredning för att vidta åtgärder för att liknande inte ska inträffa framöver samt beklagar det inträffade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye