Briska bjuder på recept för sommarens fester

Recepten finns tillgängliga på Briska.se och flera av dem är vegetariska. Rätterna är exklusivt skapade för att serveras ihop med Briska cider, som är halvsöt och finns i flera smaker
-
En halvsöt cider är ett fräscht dryckesalternativ till festmat och därför har vi skapat nya smårätter till sommarens fester. Det är lätt buffémat på lax och kyckling med säsongens råvaror som sparris, broccoli, selleri och med tydliga smaker av fläder, vinbär och päron som kommer att plockas upp fint av cidern, säger Anna Lidström, marknadschef för alkoholfritt och cider inom Spendrups.
Systembolagets försäljning av dryck med lägre eller ingen alkoholhalt utgör fortfarande en mindre del av den totala försäljningen, men den andelen ökar. Det finns ett större utbud av högkvalitativa, alkoholfria men ändå ”alkoholliknande” alternativ tillgängliga på marknaden - som Briska cider - som har en utpräglat fruktig och komplex smak med vinkaraktär.
-
Konsumenterna efterfrågar festdryck både med och utan alkohol, beroende på situation. Man är mer intresserad av kvalitet, hantverk och hur drycken samspelar med maten, än av dess alkoholhalt. Med Briska cider får man en vinlik, sofistikerad och komplex smakupplevelse till sommarmaten - oavsett alkoholnivå, säger Anna Lidström.
Recept på festmat med Briska alkoholfri cider:
Mat: Sotad och fläderglaserad lax med broccoli, lök och citronpärlor
Dryck: Briska äppelcider med smak av fläder, alkoholfri
Mat: Fläderkokt vitsparris med rökt lax och brynt hasselnötssmör
Dryck: Briska äppelcider med smak av fläder, alkoholfri
Mat: Svartvinbärskokta lökar med bakad rotselleri, inlagd rotselleri samt en kräm på rotselleri med färska och torkade vinbär.
Dryck: Briska rosécider (svarta vinbär/hallon), alkoholfri
Mat: Hallonglaserad kalvrygg med grillad grön sparris, inlagda hallon och brynt balsamicosmör
Dryck: Briska rosécider (svarta vinbär/hallon), alkoholfri
Mat: Sallad med stekt kycklinglår och långbakat päron, blekselleri, valnötter, hjärtsallad, krämig fetaost och päronvinägrett
Dryck: Briska päroncider, alkoholfri
Mat: Sotad grön sparris med inlagda päron, parmesan, sommarörter och krutonger
Dryck: Briska päroncider, alkoholfri
Ovan recept finns på briska.se tillsammans med fler rätter som är framtagna för att passa till de alkoholhaltiga varianterna av Briska.
Om Spendrups och Årets Kock
Spendrups är sedan 2010 en av huvudsponsorerna till Årets Kock, det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning, eftersom Spendrups delar gastronomins passion för stora smakupplevelser. Läs mer påhttp://www.spendrups.se/lib/SubPage.aspx?id=1419 och http://aretskock.se/
Om Briska
Briska är ett Spendrups-varumärke som skapades på Kiviks Musteri i ett nära samarbete mellan Spendrups Bryggeri och Kiviks Musteri. Kiviks kunskap och expertis gör att Briska cider får sin angenäma smak och karaktär. Briska cider är en halvsöt, naturligt fruktig och uppfriskande dryck som finns i flera smaker.
För ytterligare informaton kontakta:
Anna Lidström, marknadschef, alkoholfritt och cider, 0701-82 78 73
Rose-Marie Hertzman, presschef, 070-283 02 75
Spendrups Bryggeri grundades 1897. Vi är ett bryggeri med ett brett sortiment. Engagemanget och passionen är lika stor nu som då. För oss är alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. Bland våra varumärken finner du Spendrups Bryggeri, Norrlands Guld, Mariestads, Heineken, Loka, Schweppes, Briska, El Coto, Gallo m fl. Familjeföretaget Spendrups är ett svenskt och oberoende bryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Vi är idag ca 900 medarbetare och omsätter ca 3,3 MDKR. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri och Hellefors Bryggeri. www.spendrups.se
Kontakter
Spendrups Bryggeri
Tel:+46 8 672 77 00 +46 8 618 35 60infomaster@spendrups.seRose-Marie HertzmanPresschef, Spendrups
Tel:070-283 02 75rose-marie.hertzman@spendrups.seBilder
Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors, Stockholm och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Melleruds, Loka, Trocadero, Briska och vin- och spritproducenter som El Coto, Cantina Zaccagnini, Plantation och Tamnavulin. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA, Grythyttans Glöggfabrik och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.www.spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Meteor gör entré i Sverige – Spendrups breddar sin portfölj med fransk öltradition2.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Det franska bryggeriet Brasserie Meteor tar steget in på den svenska marknaden och introducerar sina två populära ölsorter, Meteor Lager och Meteor Blanche, genom Spendrups Bryggeri. Lanseringen markerar en unik möjlighet för svenska ölentusiaster att upptäcka det bästa av fransk öltradition.
Michael Andersson lanserar årets upplaga av Melleruds Mästarbrygd – en amber lager24.3.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
Vinnaren av Årets Kock 2024, Michael Andersson, har skapat årets Melleruds Mästarbrygd – en ljust bärnstensfärgad amber lager, bryggd med ekologisk humle och malt. Årets Mästarbrygd bjuder på en utsökt rostig maltighet, friska inslag av citrus och avrundas med ett vitt krämigt skum
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum