Stilsäkert på avecvagnen och i glaset med Ferrand Dry Curaçao

Pierre Ferrand Dry Curaçao har länge figurerat i några av världens främsta bartenders cocktails. Detta tack vare dess kvalité och den rena smaken av delikat bitter-söt apelsin och toner av hasselnöt, sötmandel och marsipan allt gjort på ett hantverksmässigt sätt. Ferrand Curaçao är en dold skatt i systembolagets beställningssortiment där bara några få vetat om dess existens. Nu, lagom till våren och sommarens jakt på svala drycker lanseras Pierre Ferrand Dry Curaçao som ett alternativ att serveras i glaset, drinken eller till glassen.
Idén att skapa Pierre Ferrand Dry Curaçao kom till när cocktailhistorikern David Wondrich utmanade Alexandre Gabriel, Master Blender på Maison Ferrand, att göra en äkta fransk Curaçao som den gjordes på 1800-talet. Gabriel började prova flera olika varianter av Curacao och Triple Sec från 1800-talets början och hittade mer än 50 olika originalrecept. Där kommer inspirationen ifrån och resultatet blev Pierre Ferrand Dry Curaçao, en traditionell fransk "triple sec" med tre separata destillat av kryddor och "sec" eller bittern och cest av apelsin som långsamt destilleras i Copper Pot Stills. Allt blandas med brandy och Pierre Ferrands Cognac innan dess slutlagring på franska ekfat.
Fakta: Pierre Ferrand Dry Curaçao
Ursprung: Frankrike | Producent: Maison Ferrand | Alkoholhalt: 40% | Art.nr: 86659 | Pris: 383 kr flaska 70 cl | Distribution: Systembolagets beställningssortiment
Se film om framställningen av Ferrand Dry Curaçao här
Imponeringsförslag Pierre Ferrand Dry Curaçao:
Frapelsin
Ta en stor isbit, häll upp Pierre Ferrand Dry Curaçao, låt isen sakta smält något – servera. Här lyfts smakerna av apelsin och mandel och isen gör upplevelsen ännu lenare. (se högupplöst bild längre ned)
Glassiga Curaçaon
Lägg upp vaniljglass i ditt somrigaste porslin, häll över Pierre Ferrand Dry Curaçao – Servera. Här får du en glassupplevelse utöver det vanliga med touch av apelsin som gifter sig fantastiskt med vaniljglassen.
ProCuraçao
Mät upp 3 cl Pierre Ferrand Dry Curaçao i ett champagneglas. Toppa med 10 cl väl kyld La Marca Prosecco – servera!
Stoned Daiquiri
Mät upp i en shaker: 3 cl Plantation Trinidad, 3 cl Plantation 3 Stars White Rum, 1,5 cl Pierre Ferrand Dry Curaçao, 1,5 cl hemmagjord sirap, 2 cl nypressad limejuice. Addera is och skaka. Servera i ett daiquiriglas. (se högupplöst bild längre ned)
La Bombe de Fleurs
4 cl Pierre Ferrand Dry Curaçao, 2 cl nypressad limejuice, 1,5 cl sirap, 1 ägg. Skaka och server i ett coupetteglas. Dekorera skummet med en nypa riven mörk choklad. (se högupplöst bild längre ned)
Bonustips: Doppa en jordgubbe i Pierre Ferrand Dry Curaçao, sockra och servera!
För mer information, vänligen kontakta;
Karl Wennberg, Portfolio Manager, Spring Wine & Spirits
Karl.wennberg@springwine.se
Nyckelord
Kontakter
Carina TidénMarketing Director
Tel:+46 (0)8 736 69 97/+46 (0)707 99 32 31carina.tiden@springwine.seBilder





Dokument
Länkar
Om
Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 45 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Piccini, Gallo, Chavin, Domaine Bousquet, Pasqua, Trapiche, LYV, Boschendal, El Coto, Frescobaldi, McPherson, Smirnoff Ice, Planteray Rum, Tamnavulin, Dalmore och Jura. På restaurang representerar de även Diageo med varumärken som Baileys, Tanqueray, Johnnie Walker mfl.
Följ Spring Wine & Spirits AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB
Language of Yes Grenache 2022 i tillfälligt sortiment16.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Den 25 april släpps 600 buteljer av Language of Yes Grenache 2022, skapad av den kultförklarade vinmakaren Randall Grahm. Randall hämtar sin inspiration från södra Frankrike och hyser en extra stor kärlek för druvorna från Rhône. I projektet Language of Yes undersöker han med minimalistisk vinifiering vad som händer när dessa druvor odlas i vingårdar längs Kaliforniens svala kust. Language of Yes Grenache visar upp druvans potential och kvalitet i ett transparent och modernt uttryck. Artikelnummer: 90123, 399 kr.
Ny etikett lyfter Smirnoff Ice Originals läskande citrussmak14.4.2025 09:30:00 CEST | Pressmeddelande
Smirnoff Ice Original får en uppdaterad etikett som ännu bättre förmedlar dess rena och uppfriskande smak med fruktiga toner av mogen citron. Den nya etiketten innehåller därför gula och blå inslag, för att illustrera dryckens isande, krispiga fräschör och solgula citrus. Artikelnummer: 1731, 22,90 kr.
Exklusivt Grand Cru-släpp från Philipponnat9.4.2025 08:00:00 CEST | Pressmeddelande
Den 24 april lanseras 90 respektive 48 buteljer av de legendariska prestigecuvéerna Philipponnat Clos des Goisses 2015 och Philipponnat Le Léon 2015 i Systembolagets tillfälliga webbsläpp. Vingården Clos des Goisses anses vara Champagnes bästa sluttning och har använts för odling sedan 1600-talet. I år får champagneentusiaster även möjlighet att stifta bekantskap med en annan vingårdschampagne från Grand Cru-vingården Le Léon – ett anrikt vingårdsläge i Aÿ, vid gränsen till Dizy, i hjärtat av Champagne. Le Léon och Clos des Goisses anses tillsammans utgöra själva själen i det exklusiva vinhuset Philipponnats terroir. Philipponnat Clos des Goisses 2015, artikelnummer: 92481, 3 239 kr, Philipponnat Le Léon 2015, artikelnummer: 92560, 2 599 kr.
Spring Wine & Spirits och Strange Estate lanserar återvunnet vin19.3.2025 08:00:00 CET | Pressmeddelande
Hållbarhet och innovation är ledorden när Spring Wine & Spirits inleder ett samarbete med Strange Estate för att tillvarata och förädla överblivet vin – genom att skapa helt nya, välsmakande drycker. Under våren lanseras de första produkterna i samarbetet, där restaurangkunder får möjlighet att servera återvunnet vin i ny tappning – som läskande rosé och vit spritz på burk.
Namnbytet från Plantation Rum till Planteray Rum färdigställs under mars – rommen förblir densamma5.3.2025 09:00:00 CET | Pressmeddelande
Plantation Rum inledde sin namnevolution redan i januari 2024 då nya produkter succesivt började lanseras under det nya namnet Planteray Rum. På den svenska marknaden är nu namnbytet inne i sitt slutskede och namnet Planteray Rum implementeras slutgiltigt under mars månad. Vid månadens slut kommer hela produktsortimentet, inklusive storsäljarna Grande Reserve, 20TH Anniversary XO, Experience Pack, Pineapple och Isle of Fiji, att övergå till namnet Planteray Rum. Det nya namnet ska återspegla den populära och anrika romproducentens värderingar och engagemang för kvalitet gentemot alla romälskare världen över. Ingenting annat än namnet ändras, rommen är precis samma enastående rom som tidigare.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum