Svenska matbloggeliten gör upp om finalplats i Cono Surs internationella recepttävling
Från den 18 augusti är allmänheten välkommen att rösta på sitt favoritrecept i Conos Surs internationella recepttävling. Recepten har deltagarna speciellt tagit fram för att passa till ett av vinerna Cono Sur Organic Chardonnay eller Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenère.
Detta är tredje året i rad som vinproducenten Cono Sur och Spring Wine & Spirits arrangerar matbloggstävlingen där alla som har en matblogg är välkommen att delta med recept. I potten ligger en resa till Chile och bland annat besök på Cono Surs vingårdar. Från den 18 augusti kan allmänheten rösta på sitt favoritrecept.
Ett av de tre recept som får flest röster av allmänheten väljs ut till finalen av Chiles Materchef Christopher Carpentier. Finalen går av stapeln i Paris i november. Där ställs Sveriges finalist mot mat- och vinbloggare från Irland, Italien, Chile, Japan, Kanada och USA. Där ska de laga sitt recept och vinnaren utses en jury bestående av bland annat Cono Surs VD och chefsvinmakare Adolfo Hurtado och kocken Christopher Carpentier.
Förra året tog sig svenska Anna Demirian hela vägen till Paris tack vare sin fantastiskt goda rätt Helgrillad röding toppad med aprikossmör på krispig grönsakssallad.
Anna driver bloggen ”Kitchen of Anna”.
Från den 18 augusti kommer privatpersoner att kunna rösta på recepten på http://bloggercompetition.conosur.com/.
Vinnaren i Sverige meddelas och annonseras den 2 oktober. Den 13 november går finalen av stapeln i Paris då alla delfinalsvinnare lagar sina rätter inför domarpanelen.
På Systembolaget finns följande viner från Cono Sur:
Cono Sur Organic Chardonnay – art. Nr: 6600, pris: 89 kr
Cono Sur Organic Cabernet Sauvignon/Carmenère – art. Nr: 6586, pris:89 kr
Cono Sur Bicicleta Pinot Grigio – art. Nr: 2448, pris: 73 kr
Cono Sur Bicicleta Gewurztraminer – art. Nr: 6680, pris: 79 kr
Cono Sur Single Vineyard Chardonnay – art. Nr: 6522, pris: 95 kr
Mer information om tävlingen hittar ni på:
http://bloggercompetition.conosur.com/
Mer om Cono Sur
Cons Sur grundades 1993 och är numera Chiles andra största producent ur exportperspektiv. Uppdraget från ägaren (Concha y Toro) var att skapa ett företag vars syfte var att fånga experimentlustan och innovationen i Nya Världen. Idag står Cono Sur både som producent av högkvalitativa viner och som en av ledarna vad gäller miljöarbete i vinindustrin.
År 2000 inledde Cono Sur en satsning på ekologisk odling och nu är cirka 30 % av odlingarna certifierade som ekologiska. Övriga vingårdar sköts enligt vad som kallas integrated management (sustainable management), dvs man följer i hög grad samma program som för ekologisk odling. Cono Surs Organic-serie är 100% ekologisk enligt EU-standard. Det innebär att man inte använder konstgödsel eller besprutning mot insekter, svampangrepp och andra farsoter som kan angripa odlingarna. Man använder sig bland annat av kompost, insekter som eliminerar ohyra och Cono Surs egna gåsflockar som är förstklassiga insektsbekämpare. Även biltrafik är förbjuden i vingården, här tar man sig fram med cykel! Cykeln på många vinetiketter står som symbol för miljöarbetet.
De tävlande är:
Lammracks med svartvinbärssås, krossad potatis med chevré och nässlor, kålrabbisallad med körvel och friterad rödbeta.
Karin Walker
http://chiliconkarin.blogg.se/
Råbiff My Way
Magnus Reuterdahl
https://vinotinto.wordpress.com/2015/07/11/rabiff-my-way/
"Skogsfruns Oxfilépasta"
Michaela Ambjörnsson
Svartavinbärsfylld köttrulle med tillbehör
Sara Edman
Hett fläsklägg med tryffelpuré och rårörda lingon
Jessica Sundberg
Flädergravad lax med potatis kaka och bubbliga gurkkulor
Rebecca Saari
http://www.blogg.nu/reebrookkoket
Calvados- och långpepparmarinerad kalv med hasselbackad jordärtskocka och morot samt gravad äggula och lökkräm
Hanna Nilsson
Ugnsbräserat lammbog med sötpotatis och bakade tomater
Håkan och Anki Mårtensson
http://martenssonskok.blogspot.se/
Salsicciafylld salviakyckling med potatiskaka och grön valnötskräm
Pia Wall
http://www.rostadmandelochruccola.blogspot.com/
Grillad ryggbiff med wasabi-bearnaise, parmesanfries och sojaslungade gröna bönor.
Sofija Torebo Strindlund
Grillad Lax med Basilika Sås
Lina
http://blogg.loppi.se/liniz/2015/08/03/grillad-lax-med-basilika-sas/
Limebakad torsk med räknudlar
Anna-Karin Sallander
http://blogg.loppi.se/40plus/2015/08/03/limebakad-torsk-med-raknudlar/
Rimmad torskrygg,rödbeta,rödbetsjuice,fänkålsolja, gransirap och citron cest
Jimmie Göransson
Hälleflundra lättrimmad och med knaperstekt skinn, Pommes Anna, välstinkande vitvinssås, druv och fänkålssallad med vinmarinerade sultanrussin, friterade brysselkålsblad och granatäpple
Erik Hansson
http://www.detgodaglutenfria.se/?p=516
Torskrygg med kokt potatis och riven pepparrot
Cattis Legelius
http://https//stockholmteahouse.wordpress.com
Färsk pasta med bacon,örter & skogens guld
Linda Karlsson
Grillad torskrygg med tryfflad palsternackspuré, fruktsalsa och örtsmör
Madeleine Landley
Persiljepesto Ceviche med Peruanska nyanser
Amanda Berg
http://https//instagram.com/amandaberg/
Kanelmarinerad lammfilé med granatäppelsmör och chévrepuré
Sandra Callermo
http://sandrasmatkrypin.blogspot.se/2015/07/kanelmarinerad-lammfile-med.html
Högrevsgryta med fräst svartkål och rökig paprikamajonnäs
Nina Wictorin
http://https//najniskok.wordpress.com/
Soppgryta av härlig buljong med bönor, rotfrukter, tomater och kyckling med knaprigt skinn
Gunilla Blixt
Tortilla med Kryddiga Lammfärsjärpar och Myntacrème
Annette Holmblad
http://www.kardemummagumman.se/
Äppelmustfylld kyckling med potatispuré, primörer och nästan bränd grädde
Anders Gustavsson
Lammracks med mullbärsglaze och parmesanpotatismos toppad med skogens guld
Anna Demirian
Krispiga Tostadas med räkor och fisk
Linda Wittek Råberg
Lammracks med potatiskaka och brynt morotskräm
Monika Hallberg
Helgrillad lammfiol med färsk ört och vitlök
David Sundgren
För mer information, vänligen kontakta;
Li Berger, produktchef på Spring Wine & Spirits
tel 08-736 68 87, li.berger@springwine.se
Nyckelord
Kontakter
Carina TidénMarketing Director
Tel:+46 (0)8 736 69 97/+46 (0)707 99 32 31carina.tiden@springwine.seBilder
Om
Spring Wine & Spirits AB importerar, säljer och marknadsför vin och sprit. Spring Wine & Spirits har 45 medarbetare och är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri AB. Sedan starten 1995 har Spring Wine & Spirits vuxit till att bli ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och en av de större leverantörerna av ett brett sortiment till Systembolaget. Spring Wine & Spirits representerar ett 80-tal vin- och spritproducenter på den svenska marknaden. De största varumärkena i portföljen är bland annat Cantina Zaccagnini, Piccini, Gallo, Chavin, Domaine Bousquet, Pasqua, Trapiche, LYV, Boschendal, El Coto, Frescobaldi, McPherson, Smirnoff Ice, Planteray Rum, Tamnavulin, Dalmore och Jura. På restaurang representerar de även Diageo med varumärken som Baileys, Tanqueray, Johnnie Walker mfl.
Följ Spring Wine & Spirits AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spring Wine & Spirits AB
Nyhet i Systembolagets fasta sortiment – La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva 201824.11.2025 13:16:35 CET | Pressmeddelande
Den 1 december lanseras La Molla Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2018 i Systembolagets fasta sortiment. Det är en elegant och nyanserad Riserva från Abruzzo – skapad med respekt för naturen och regionens vintradition, men med modern precision, och tydligt hållbarhetsfokus. La Molla är en kraftfull, ekologisk och prisvärd klassiker i modern tappning. Artikelnummer: 20177, 149 kr.
Äntligen Beaujolais Nouveau – Les Griottes 202512.11.2025 08:10:00 CET | Pressmeddelande
Vinvärldens egen temadag infaller den tredje torsdagen i november, då årets skörd av Beaujolais Nouveau firas världen över. Beaujolais Nouveau Les Griottes 2025 lanseras exklusivt i beställningssortimentet den 17 november, i god tid för att hinna hämtas ut till premiären torsdagen den 20 november. Artikelnummer: 5169601, 149kr.
Legaris Páramos 2022 – exklusivt släpp från hög höjd i Ribera del Duero11.11.2025 13:26:26 CET | Pressmeddelande
På fredag den 14 november släpps 4 800 flaskor av Legaris Páramos 2022 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Vinet är gjort på tinto fino (mer känd som tempranillo) från tre olika vingårdar som ligger på ovanligt hög höjd i den ansedda regionen Ribera del Duero. Resultatet är ett nyanserat och mörkfruktigt vin som passar perfekt till säsongens smakrika kötträtter. Artikelnummer: 9592501, 229 kr.
Alkoholfri nyhet till nyår – Chavin Blanc de Blancs7.11.2025 15:05:22 CET | Pressmeddelande
Lagom till jul- och nyårsfirandet lanseras alkoholfria Chavin Blanc de Blancs i Systembolagets tillfälliga sortiment. Chavin Blanc de Blancs är ett elegant mousserande vin som passar perfekt för att skåla in det nya året – eller till skaldjur och ostron. Ett vin för den som vill fira med stil, men utan alkohol. Chavin hyllas kontinuerligt av internationella vinkritiker och har belönats med utmärkelsen Frankrikes bästa producent av alkoholfria viner. Artikelnummer 190901, 99 kr.
La Renacida 2022 – exklusivt släpp från historisk spansk vingård7.11.2025 10:43:34 CET | Pressmeddelande
Fredagen den 14 november lanseras La Renacida 2022 i Systembolagets tillfälliga sortiment – endast 600 flaskor finns tillgängliga för den svenska marknaden. Vinet kommer från Bodega Finca Museum i Cigales, norr om Ribera del Duero, och görs på druvor från nästan hundra år gamla stockar planterade redan år 1928. Odlingsarbetet sker enligt hållbara principer, helt utan kemiska tillsatser. Resultatet är ett vin med rödfruktig elegans, djup och komplexitet. Artikelnummer: 95800, 249 kr.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum
