studentum.sestudentum.se

15 årsjubileum för Sveriges utlandsstudiemässa (digitalt i år)

Dela

Educations Media Group (EMG) är ett av bolagen som insåg betydelsen av att snabbt ställa om till en digital plattform för att möta behovet hos studenter i Sverige. Två av företagets största mässor som arrangerades under hösten var den Digitala Utbildningsmässan (Studentum.se) och Sveriges Digitala Utlandsstudiemässa vilken är arrangerad av dotterföretaget Blueberry College & Universitet som är störst i Sverige på just utlandsstudier.

Blueberry följer nu upp med en ännu större mässa lördag den 13:e februari, även denna digital. I 15 år har de arrangerat Sveriges Utlandsstudiemässa vilken gästas av utställare från hela världen och mängder av studenter.

Under Sveriges Digitala Utlandsstudiemässa får besökare från hela Sverige möjlighet att träffa utländska universitet. Via den virtuella plattformen där mässan äger rum kan besökarna gå in i olika mässhallar arrangerade efter världsdel. Under dagen kan studenter bland annat:

  • Chatta eller videosamtala med personal från skolor runt hela världen
  • Ta del av spännande seminarium och videor
  • Träffa CSN
  • Få rådgivning inför utlandsstudier
  • Prata med tidigare studenter

Anna som arbetar på ett stort statligt universitet i Australien har varit utställare under många år och säger följande efter den första digitala mässan i höstas:

The market and consumers are evolving, as we adapt more to the digital/virtual space. This is only the beginning of virtual communication between students and universities.”

Även arrangören Blueberry College & Universitet tycker att möjligheten för en digital mässa är helt annorlunda än för några år sedan. VD Steven berättar:

“I många år har vi arrangerat mässor och det är fantastiskt att kunna hålla en mässa även fast vi har restriktioner. Vi älskar att träffa studenter och jag vet att våra utställare gör detsamma.”

Sveriges digitala Utlandsstudiemässa går live mellan 10-14 lördagen 13:e februari på blueberry.nu. Läs mer om vilka utställare som kommer medverka på mässan och få en påminnelse inför eventet här.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

studentum.se
studentum.se
Karlavägen 104
115 26 Stockholm

https://www.studentum.se/

Studentum är Sveriges största söktjänst för eftergymnasiala studier med över 500 000 medlemmar. Vår affärsidé är att hjälpa utbildningsanordnare att hitta studenter till sina utbildningsplatser. Detta gör vi via vår webbsöktjänst, samarbetspartners, samt utbildningsmässor. Studentum startades 2001 som ett initiativ av tre studenter för att hjälpa blivande studenter att hitta utbildning. Studentum är en del av EMG - Educations Media Group som även innefattar bl.a. utbildning.se, gymnasium.se, kurser.se och aktivitet.se.

Följ studentum.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från studentum.se

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum