Apollo

1,5 miljoner svenskar vill träna på semestern

Dela

Intresset för träningsresor har aldrig varit större. I Apollos senaste Sifo-undersökning uppger nästan hälften av svenskarna att de vill ha möjlighet att utföra någon form av fysisk aktivitet under semestern. Än så länge har endast fem procent varit på en träningsresa – men denna siffra spås öka rejält framöver.

Hela 45 procent av svenskarna uppger att de vill ha en aktiv semester med någon form av fysisk aktivitet. Varannan svensk packar ner gympaskorna och en tredjedel tar med en hel träningsoutfit. Det stora intresset och packningsbeteendet motsvarar dock ännu inte det antal som faktiskt bokar och åker på en träningsresa.

– Potentialen inom segmentet är enorm! De senaste åren har Apollo Sports växt så det knakar och trenden pekar rakt uppåt. Vi ser, precis som Sifo-undersökningen visar, att allt fler väljer att förlägga sin semester på ”träningsvänliga” hotell eller resmål, med allt ifrån morgonyoga till elitidrott, säger Daniel Giray, Sportchef på Apollo.

Det här tränar svenskarna helst under semestern:

  1. Vandring
  2. Yoga
  3. Cykling
  4. Löpning
  5. Gruppträning

Apollo är en av de största aktörerna i Norden inom träningsresesegmentet. 2017 tog Apollos träningshotell under labeln Apollo Sports emot 20 procent fler gäster jämfört med föregående år. Även övriga koncepthotell, t.ex. Mondo Selected och Mondo Family, som erbjuder gym, morgonyoga, simskola och gruppträning ökade med 15 procent.

– Även Ticket ser ett kraftigt ökande intresse för träningsresor. Den vanligaste formen är än så länge resor där man har möjlighet att prova på många olika träningsformer och själv lägga upp vilka pass man vill delta i. Men intresset ökar stadigt även för mer nischade resor som triathlon eller renodlade surf- eller yogaresor, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

– Eftersom att 57 procent av svenskarna redan tränar 1-3 gånger i veckan** ligger en stor potential i att utveckla resandet så att rutinerna kan följa med även då man inte befinner sig på hemmaplan. Vissa träningsformer är såklart mer populära än andra, vilket avspeglas i vårt utbud. Förutom att möta efterfrågan jobbar vi också med att utmana och överraska med lite annorlunda och exotiska träningsresor där både träning och upplevelser står i fokus, säger Giray.

Apollos mest exotiska träningsresor:

Om undersökningen:

Undersökningen genomfördes i Kantar Sifos webbpanel under tiden 16-24 februari 2018. Totalt tillfrågades 1000 personer i åldern 16-74 år om sin senaste semesterresa utomlands och intresse för att resa utomlands. Svaren är riksrepresentativt fördelat över Sverige.

*1,5 miljoner = 20% av 7,4 miljoner svenskar - kan tänka sig åka på träningsresa inom närmaste året.

**Enligt Stadiums undersökning om svenskarnas träningsvanor 2017.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Apollo
Apollo
Ynglingagatan 2
113 47 Stockholm

0771-37 37 37https://www.apollo.se/

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med flygbolaget Novair, specialistarrangörerna Golf PlaisirLime Travel och Xtravelsamt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbartresande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté). Apollo är TravelLife-certifierade sedan 2016. www.apollo.se

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

Sveriges Olympiska Kommitté förlänger samarbetet med Apollo19.2.2019 07:00:00 CETPressmeddelande

2013 blev researrangören Apollo officiell leverantör av olympiska träningsläger och camps åt Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Nu förlängs och förstärks samarbetet till 2021. Det nya samarbetet innebär att tre av Apollos sporthotell blir Svenska Olympiska Camps. Flaggskeppet är fortsatt Playitas på Fuerteventura men nu tillkommer Apollo-nyheten Aqua Vista – powered by Playitas i Hurghada och även ett tredje sporthotell, som offentliggörs under våren 2019.

Sommarens restrender 2019: upplevelsefokuserade, genuina och personliga4.2.2019 07:08:00 CETPressmeddelande

Under årets första månader bokas majoriteten av sommarens resor och redan nu syns flera trender inför sommaren 2019. I år söker svenskarna efter äkta, lokala och genuina resor och upplevelser. Det är resenärernas livsstil och fritidsintressen som i allt större utsträckning styr var resan går. Även valet av hotell får en större betydelse och svenskarna söker efter personliga boenden som tilltalar den egna livsstilen. Nedan presenterar Apollo några av årets utmärkande restrender:

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum