Linköpings kommun

23 gymnasieskolor bjuder in till mässa

Dela

Lördagen den 10 november bjuds blivande gymnasieelever och deras föräldrar in till en stor gymnasiemässa på Konsert & Kongress i Linköping.

På mässan ges tillfälle för alla deltagare att botanisera bland olika gymnasieskolors program i Linköping, Kinda, Mjölby samt Åtvidaberg.

Alla gymnasieskolor i Linköping kommer att vara med, både kommunala och fristående skolor samt regionens naturbruksgymnasium. Även gymnasieskolorna från Kinda, Mjölby och Åtvidabergs finns på plats. Det blir också olika seminarium med information från studie- och yrkesvägledare samt gymnasieantagningen som berättar hur valet går till och vad som är viktigt att tänka på.

Syftet med mässan är att guida elever i årskurs nio till rätt gymnasieval. På mässan kommer eleven att kunna besöka alla skolors montrar för att få en överblick över vilka skolor och program som finns just i våra kommuner. Dessutom så kan man få tips och idéer om vilka skolor som ska besökas på respektive skolas egna ”Öppet hus”-tillfällen, längre fram under hösten och vintern. Det bjuds även på underhållning och uppvisning på både inom- och utomhusscener.

Förutom information från skolor samt gymnasieantagningen så kommer även Skolverket, Linköpings universitet, Arbetsförmedlingen med flera att finnas med för att ge information vid den så kallade Framtidsarenan.

Cirka 5000 besökare väntas. Det kommer finnas tolkar på plats som representerar 13 olika språk.

Mässan är öppen klockan 09:30 – 14:00.

Kontakter

Lennart Lundwall
Projektledare utbildningskontoret
013-207376
lennart.lundwall@linkoping.se

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum