Linköpings kommun

Pressinbjudan: Fem livsmedelsbutiker på Linköpings landsbygd blir biblioteksombud

Dela

För att främja en livskraftig landsbygd och stärka livsmedelsbutikerna där, så utökar kommunen tillsammans med Stadsbiblioteket de offentliga tjänsterna i ett antal livsmedelsbutiker.

Fem lokala matbutiker, i Nykil, Ulrika, Brokind, Bestorp samt Skeda Udde blir biblioteksombud, vilket gör det enklare att låna och läsa böcker även för invånarna i och omkring dessa orter. Linköping är en stor landsbygdskommun där ungefär en tredjedel av befolkningen bor utanför Linköpings tätort.

Första invigningen blir i Nykils lanthandel.

Tid: 29 april klockan 16.00-18.00
Plats: Nykils lanthandel, strax intill Nykils kyrka

Vid invigningen klipper kultur- och fritidsnämndens ordförande Ann-Charlott Bäckman invigningsbandet och personal från Stadsbiblioteket berättar om hur den nya tjänsten fungerar. 

Anmäl ert deltagande till nyheter@linkoping.se 

Kommande invigningar:
Ulrika butik & café i Ulrika den 16 maj klockan 16.00-18.00
Brokinds affär i Brokind den 17 maj klockan 16.00-18.00
ICA Nära Bestorp i Bestorp den 30 maj klockan 16.00-18.00
Skeda Udde lanthandel i Skeda Udde den 1 juni klockan 11.00-14.00

Kontakter

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med drygt 165 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye