Anmälan öppen för Sveriges Bästa Gin & Tonic 2018

Gin & Tonic är en omåttligt populär drink och intresset för den ikoniska drinken verkar knappast svalna, snarare tvärt om. Vi har bevittnat många välkomponerade och innovativa GT:s under årens gång. För fjärde året i rad arrangerar nu Schweppes, tillsammans med Nöjesguiden, tävlingen där Sveriges Bästa Gin & Tonic ska koras. Finalen går av stapeln den 1 september på nylanserade takparken SUS – Stockholm Under Stjärnorna.
Tävlingen är uppdelad i två kategorier: hemmamixare och professionella bartenders. Det finns tre finalplatser till respektive kategori. Under finalen sätts de tävlandes färdigheter på prov när juryn bland annat bedömer teknik, smak, kreativitet men framförallt lojalitet till det klassiska originalet – som är det bedömningskriterium som väger tyngst. Juryn består av Nöjesguidens vice vd Pelle Tamleht, den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren och den skickliga sommelieren Anna Spendrup. Guldmedaljörerna vinner förutom den prestigefyllda titeln även varsin resa för två till gin-staden Barcelona.
- Efter förra årets tävlingssuccé är våra förväntningar minst sagt höga. Det finns något vackert med enkelheten i en klassisk gin tonic och jag, som jurymedlem, vill gärna se att deltagarna låter sin drink vara originalet troget. Genom att hitta balanser, kombinationer och proportioner som talar för sig själva – våga skala av och göra drinkar som är lika enkla som briljanta, säger barmästaren Mathin Lundgren.
Nytt för i år är att samtliga finalister tävlar med Schweppes Premium Mixers. Produktserien har funnits tillgänglig exklusivt för restaurang i två år och lanseras nu i dagligvaruhandeln; så att du ska kunna blanda en lika god GT hemma. Premium Mixers har högre kolsyrehalt och innehåller naturligt kinin med välbalanserad beska. Kolsyrehalten förstärker smakerna och drinken håller sig dessutom fräsch längre. Premium Mixers finns i tre smaker som tar din GT till nästa nivå: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.
Tonic & Twist of Lime har en livfull smak och en fin touch av limezest som lyfter och tar fram den karaktäristiska enbärssmaken i gin.
Tonic & Pink Pepper har en subtil nyans av rosépeppar, vilket ger din drink en spännande och kryddig twist. Passar alldeles extra bra med gin av blommigare karaktär.
Tonic & Hibiscus har en blommig och fruktig smak med arom från hibiscusblomman. Den blir ljuvlig tillsammans med premiumgin, vit tequila eller Aperol för att nämna några alternativ.
Förra året kammade fysikern Martin Johansson och bartendern Mano Roshdi hem guld i respektive kategori. Martins GT ”Midnattssolsdrömmande Rabarber” var lika ljuv som den låter. Hans GT var en norrländsk flört med rabarber och björkar som förstärker smakupplevelsen, och resultatet är en riktig fullträff. Manos ”Golden Pearl” var utan tvekan en GT med guldkant. Trots sin långa ingredienslista med bland annat ostron, bladguld och persiskt, blått salt, var den trogen en klassisk GT.
Finalen kommer att hållas på At Six’s nylanserade takpark SUS – Stockholm Under Stjärnorna – den 1 september kl. 14-17 och är öppen för alla att komma och titta på. Samtliga bartenders finaldrinkar kommer att serveras i baren. Publiken får gissa vilken bartender-GT som vinner. Rätt svar och bäst motivering vinner en resa till London och en karta över stans bästa gin-destillerier som är öppna för besök. För mer information om tävlingen, OSA och tävlingsregler – besök drinkgeneratorn.se/sbgt.
För att ansöka till tävlingen, gå in på drinkgeneratorn.se/sbgt.
För mer information och produktprover, vänligen kontakta:
Emma Lind, PR-konsult, Kelly and Pling
emma.l@kellyandpling.com, 073 553 72 82
Björn Mannervik, marknadschef partnervarumärken, Spendrups
bjorn.mannervik@spendrups.se, 08 672 77 00
Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups
rose-marie.hertzman@spendrups.se, 070 283 02 75
Nyckelord
Kontakter
Rose-Marie HertzmanPresschef, Spendrups
Tel:0708 95 25 67rose-marie.hertzman@spendrups.seBilder
Dokument
Länkar
Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.
Spendrups ingår samarbete med Dala Industrisupport för att säkerställa kompetens inom automation29.1.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Spendrups och Dala Industrisupport har inlett ett strategiskt samarbete för rekrytering och utbildning av automationstekniker och lanserar nu ett nytt traineeprogram inom automation. Programmet riktar sig till personer som vill kombinera utbildning och arbete för att utvecklas till kvalificerade automationstekniker.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum