Linköpings kommun

25-årsjubileum på årets äldredag i Linköping

Dela

Nu arrangeras äldredagen i Linköping för 25:e året i rad. Temat för dagen är ”Må väl till kropp och själ”.

Tid: 9 oktober 10.15 – 16:00

Plats: Konsert & Kongress


På programmet står bland annat musikunderhållning med Andreas Weise, kören Visionärerna och en 60-talskonsert med S:ta Maria Seniorkör. Det arrangeras även modevisning och bjuds på föreläsning.

I år har äldredagen fler utställare än vanligt, drygt 60 stycken. Däribland Släktforskarföreningen DIS-Filbyter, Seniorshop, Trygghetsteamet och FAS – Föreningen Aktiva Seniorer. Flera nya hemtjänstutförare deltar för första gången på äldredagen i år.

– Det här är en dag då både äldre och anhöriga har möjlighet att få en bild av äldreomsorgen. Dessutom får kommunen och föreningarna tillfällen att nätverka och utbyta erfarenheter, säger Mikael Sanfridson (S), ordförande i äldrenämnden.

Caféet i Verde är öppet och utställarna finns på plats hela dagen. Fullständigt program finns på webben, http://www.linkoping.se/omsorg-och-hjalp/nyhetslista/aldredagen-9-oktober/.

Arrangör för dagen är Leanlink Äldreomsorg och Kultur och fritid för äldre, på uppdrag av Äldrenämnden. Det är fri entré.

Kontakter

Om

Linköpings kommun
Linköpings kommun
Storgatan 58
581 81 Linköping

013-20 60 00http://www.linkoping.se/

Linköping är Sveriges femte största kommun och en av de mest expansiva, med snart 160 000 invånare. Under devisen "Linköping - där idéer blir verklighet" fortsätter staden att växa och attrahera nya invånare och verksamheter. Linköpings universitet är ett av landets högst rankade och universitetssjukhuset utför specialistsjukvård på både regional och nationell nivå. I Linköping finns många småföretag, flera stora ledande teknikföretag med utvecklingskraft samt skarpa start-ups som tillför spets och nytänkande.

Följ Linköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Linköpings kommun

Heltidsaktivering för försörjningsstödsmottagare10.5.2019 14:00:00 CESTPressmeddelande

Trots långvarig högkonjunktur har utanförskapet bitit sig fast hos tusentals Linköpingsbor. Allians för Linköping fortsätter därför att investera för att fler ska få möjlighet till jobb och sysselsättning och har gett i uppdrag till Utbildningskontoret och Social- och omsorgsförvaltningen att utreda hur Linköpings kommun kan införa krav på heltidsaktivering för personer som har försörjningsstöd.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum