Schibsted

Compricers sparekonom Christina Söderberg är Årets Bankprofil 2018

Dela
Att många människor brottas med höga lån och skuldberg som växer är välkänt. Men få har verklig kunskap kring de komplexa frågorna eller mod att utmana rådande strukturer. Årets Bankprofil Christina Söderberg från Compricer har det som krävs för att lära svenska folket hur de kan få en bättre vardagsekonomi.
Christina Söderberg, Årets Bankprofil, Compricer
Christina Söderberg, Årets Bankprofil, Compricer

I takt med att fler och mindre aktörer etablerar sig som utmanar storbankerna så sker det successivt en förskjutning på marknaden som kommer slutkunderna till gagn. Men den omställningen kan gå ännu fortare om konsumenter börjar jämföra sina villkor i ännu högre grad.

Christina Söderberg känner ett stort ansvar i att förklara och ge ett sammanhang till de olika jämförelsetjänster som kan vägleda i dessa val. När villkoren skiftar snabbt och utbudet med nya aktörer inom finansiella produkter växer, blir detta extra viktigt.

- Christina når ut och lyckas slå igenom i det stora informationsöverskott som omger konsumenter och sparare, samt att hon är bra på att sortera ut vad som egentligen är beslutet och vilka alternativ som finns för konsumenten eller spararen, säger Fredrik Lindberg, jurymedlem och redaktör, Privata Affärer.

Compricer tillhör inte någon bank eller något försäkringsbolag. Därmed finns också möjligheten att vara helt objektiv när det kommer till privatekonomiska råd och tips.

- Jag är så glad och hedrad för att jag fått utmärkelsen, fastän att jag inte ens jobbar på en bank. Att mitt jobb i att guida konsumenter i sparande och att få koll på sin privatekonomi uppmärksammas så här känns både kul och angeläget, säger Christina Söderberg.

Utnämningen av Årets Bankprofil gjordes av Privata Affärer på morgonen den 20 december 2018.

Christina Söderbergs 5 bästa tips för ett lån och sparande: 

  1. Prata! Prata om ekonomi med din partner och dina barn. Att ge dina barn kunskap inom privatekonomi är viktigare än att spara till dem. Prata även om ekonomi med din partner - så slipper ni bråka om pengar.
  2. Gör någon typ av plan! Se över vilka pengar som kommer in och vilka pengar som går ut? Vad kan du spara in på för att kunna göra och köpa det du vill? Det blir så mycket lättare att prioritera med en plan.
  3. Låna inte för mycket! Det viktigaste är att du kan bo kvar vid ränteökningar och/eller boprisfall. Och försök om möjligt att spara till din konsumtion istället för att låna.
  4. Rensa bland de tråkiga utgifterna! Genom att se över dina avtal såsom försäkringar, bolån, elavtal och mobilabonnemang kan du spara många tusenlappar varje år.
  5. Se över ditt sparande! På kort sikt är ett sparkonto med ränta bra. På lång sikt ska pengarna in på börsen. Välj gärna globala indexfonder med låga avgifter. Ränta-på-ränta-effekten är grym - så börja spara tidigt.

Om Compricer: Compricer hjälper hushåll att betala mindre på exempelvis lån, försäkringar och el. Vi tror nämligen att det alltid är dumt att betala för mycket. Därför kan man jämföra och byta avtal hos oss, online eller med hjälp av våra personliga rådgivare. Vi vill motivera hushållen att börja jämföra och förenkla deras val och byten. Då kan vi göra alla Sveriges hushåll lite rikare. 

För ytterligare information och foton:

Christina Söderberg, Sparekonom Compricer.

Telefon: 070-6522883

Bilder: Mynewsdesk/Compricer

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Christina Söderberg, Årets Bankprofil, Compricer
Christina Söderberg, Årets Bankprofil, Compricer
Ladda ned bild

Om

Schibsted
Schibsted
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

08 - 725 25 00https://www.schibsted.com

Shaping the media of tomorrow. Today.

Schibsted Media kombinerar en lång och stolt publicist-tradition, som sträcker sig ända från 1800-talet, med digital innovation och entreprenörskap. Verksamheten inkluderar bland annat bolag som Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Lendo, Prisjakt och TV.nu.

Följ Schibsted

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schibsted

Djurliv – Schibsted Brand Studio och FirstVet gör poddserie om livet med husdjur7.5.2024 11:35:47 CEST | Pressmeddelande

Hur vet jag att hundvalpen kommer från en bra uppfödare? Hur valpsäkrar jag mitt hem? Och vad gör jag när katten plötsligt kräks mitt i natten? Svaren ges i den nya podden ”Djurliv” där FirstVets chefsveterinär Caroline Caldemar ger råd till de som har ett husdjur eller är nyfiken på att skaffa ett. – Podcast är ett dynamiskt format där vi kan fortsätta utbilda om husdjurs välmående, säger Rebecca Crusoe, marknadschef på FirstVet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye