UMO.se

Sex och hälsa för unga nyanlända – Youmo.se i Almedalen

Dela

Sedan 2015 har över 70 000 unga kommit till Sverige. Redan idag har Youmo.se ca 28 000 besök i månaden.

Vilka frågor om sex och relationer har unga som är nya i Sverige? Hur berättar man om hälsa och jämställdhet på språk som saknar vissa ord som är självklara i svenskan?

Youmo.se medverkar i Almedalen och berättar om sin unika webbplats som nu finns på arabiska, dari, engelska, somaliska, tigrinska och svenska.För att se det här innehållet från res.cloudinary.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Program i Almedalen:

Jalla Almedalen och Youmo

Tid: Måndag 3 juli, kl12:00

Plats: Jalla Almedalens tält

Lotta Nordh Rubulis, projektledare för Youmo.se, pratar om Umo och Youmo i webb tv-programmet Jalla Almedalen från politikerveckan i Visby. Jalla Almedalen är ett samarbete mellan den arabiskspråkiga nättidningen Al Kompis och Utbildningsföretaget Lernia AB.

Youmo i praktiken

Måndag 3 juli, 16.10-16.50

Barnrättstorget, S:t Hansgatan 21

Youmo.se riktar sig till unga nyanlända med information om sex, hälsa och relationer och finns tillgänglig på sex olika språk. Unga nyanlända behöver få information om dessa ämnen på sitt eget språk. Kom och lyssna på hur Youmo.se togs fram och hur du kan använda den i ditt möte med unga nyanlända.

Medverkande: Lotta Nordh Rubulis, projektledare Youmo.se och Anna Westin, sakkunnig, MUCF.

Hur blir information tillgänglig för alla?

Arrangör: KAPI - mångkulturell insikt och kommunikation

Datum och tid: 5/7 2017 15:30 - 16:00

Plats: Strandvägen, H527, mittemot Wisby Strand

Bakgrund om Youmo:

Sedan april 2017 erbjuder Youmo.se unga nyanlända information, filmer och bildmaterial på sex olika språk om sex, hälsa och jämställdhet. Efterfrågan på tydlig information om frågor som kan ha varit tabu på dessa språk har varit stor sedan ökningen av antalet asylansökningar 2015.

Youmo.se är framtaget av UMO, ungdomsmottagningen på nätet, på uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) och regeringen.För att se det här innehållet från res.cloudinary.com måste du ge ditt medgivande sidans topp.

Kontakter

Om

UMO.se
UMO.se
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 25 år. UMO.se är det självklara valet när unga söker information och dialog om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Det är de ungas perspektiv som står i fokus, ungas möjlighet att med kunskap skapa ett större handlingsutrymme för att fatta bra beslut om saker som rör det som känns viktigt i livet och som påverkar den egna hälsan.

UMO.se är en trygg plats där innehållet är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led. Verksamheten drivs utan kommersiella intressen och därför finns ingen reklam eller sponsring på webbplatsen.

UMO.se drivs av Inera AB på uppdrag av alla Sveriges regioner.

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye