UMO.se

Pressinbjudan: Youmo – ny webbplats för unga nyanlända lanseras

Dela
Torsdagen den 6 april lanseras Youmo vid en tillställning i Stockholm. Youmo är den nya webbplatsen med information om hälsa, jämställdhet, sex, kroppen, psykisk hälsa samt rättigheter och skyldigheter – på de vanligaste modersmålen för unga som är nya i Sverige.

Vid lanseringen kommer jämställdhetsminister Åsa Regnér att tala, tillsammans med Lena Nyberg, generaldirektör för Myndigheten för civilsamhälles- och ungdomsfrågor (MUCF), och Liselotte Nordh Rubulis, projektledare för Youmo. Även unga själva kommer att berätta om deras roll i utvecklingen av Youmo.

Tid: 12:30 - mingel, 13:00 börjar tillställningen.

Plats: Södermalmsallén 36, Stockholm

En  rapport om Youmo och unga nyanländas behov när det gäller information kommer att finnas tillgänglig vid lanseringen.

Youmo har tagits fram av UMO, ungdomsmottagningen på nätet, på uppdrag av MUCF och regeringen. Youmo:s projektgrupp har samarbetat med översättare, språkgranskare, experter och inte minst unga själva.

Mer information om regeringsuppdraget finns att läsa här 

UMO:s behovsanalys finns att läsa här

Vid lanseringen kommer det finnas möjlighet att intervjua ansvariga för Youmo och unga som varit delaktiga, jämställdhetsminister Åsa Regnér, samt andra som medvarkat.

Media som vill närvara ombeds att anmäla till yoav.bartal@sll.se.

Frågor gällande jämställdhetsminister Åsa Regnér, vänligen kontakta hennes pressekreterare Joanna Abrahamsson, joanna.abrahamsson@regeringen.se, 072-543 84 89

För frågor om MUCF: kommunikationschef Johnny Lindqvist, johnny.lindqvist@mucf.se

Kontakter

Om

UMO.se
UMO.se
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 25 år. UMO.se är det självklara valet när unga söker information och dialog om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Det är de ungas perspektiv som står i fokus, ungas möjlighet att med kunskap skapa ett större handlingsutrymme för att fatta bra beslut om saker som rör det som känns viktigt i livet och som påverkar den egna hälsan.

UMO.se är en trygg plats där innehållet är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led. Verksamheten drivs utan kommersiella intressen och därför finns ingen reklam eller sponsring på webbplatsen.

UMO.se drivs av Inera AB på uppdrag av alla Sveriges regioner.

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye