UMO.se

Fixa nyårslöftet med succéappen Fimpaaa!

Dela
Bild på appen Fimpaaa!
Bild på appen Fimpaaa!

Mer än hälften av alla unga som röker vill egentligen sluta. Nyårslöftet kan uppfyllas tillsammans med appen Fimpaaa! som hjälper unga att sluta röka. Uppemot 35 000 har hittills laddat ner appen, som är framtagen av UMO.se, ungdomsmottagningen på nätet.

Som extra bonus finns flera motivationsfilmer med pop- och humorgruppen De Vet Du, som har fått nära 150 000 visningar på YouTube. I filmerna får Tor kämpa mot den otroligt elaka dockan ”Tor jr” som manar på att han ska röka. Se filmerna här.

- Unga gillar att de kan följa exakt på minuten hur länge de varit rökfria och hur mycket pengar de sparat. Det ger energi och motivation att fortsätta säga nej till rökning, säger Liselotte Nordh Rubulis, kommunikationsansvarig på UMO.se.

Så funkar Fimpaaa! 

Här kan du ladda ner Fimpaaa!

Fimpaaa! är speciellt framtagen för unga som vill sluta röka. Appen stöttar, ger konkreta verktyg och förmedlar en känsla av att du klarar av att sluta röka. För att skapa din egen profil får du först ta ställning till ett antal påståenden om din rökning. Du sätter ett stoppdatum och får sedan personligt anpassade meddelanden som förbereder rökstoppet, påminner och ger tips.

Efter rökstoppet visar appen hur länge du varit rökfri och hur mycket pengar du sparat. I appen finns också övningar som hjälper dig att hitta motivationen och stå emot röksuget. Appen har även en bloggfunktion där du kan få stöd av andra som försöker sluta röka.

Innehållet i appen bygger på ett danskt program framtaget av Kraeftens Bekaempelse, motsvarigheten till svenska Cancerfonden. Det danska programmet har använts i 10 år och visat goda resultat. I Sverige har appen vidareutvecklats i ett samarbete mellan UMO.se, Non Smoking Generation och Psykologer mot tobak. Även unga i målgruppen har varit med och testat appen och gett synpunkter på den. Fimpaaa! har finansierats av Folkhälsomyndigheten och appen förvaltas av UMO.se, som drivs av Stockholms läns landsting på uppdrag av alla Sveriges landsting och regioner.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild på appen Fimpaaa!
Bild på appen Fimpaaa!
Ladda ned bild

Om

UMO.se
UMO.se
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 25 år. UMO.se är det självklara valet när unga söker information och dialog om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Det är de ungas perspektiv som står i fokus, ungas möjlighet att med kunskap skapa ett större handlingsutrymme för att fatta bra beslut om saker som rör det som känns viktigt i livet och som påverkar den egna hälsan.

UMO.se är en trygg plats där innehållet är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led. Verksamheten drivs utan kommersiella intressen och därför finns ingen reklam eller sponsring på webbplatsen.

UMO.se drivs av Inera AB på uppdrag av alla Sveriges regioner.

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye