UMO.se

UMO-podden: ”Jag är kille men känner mig som tjej”

Dela
I det senaste avsnittet om UMO-podden berättar Eirin om hur han kom fram till att han inte var tjej som alla trodde, utan kille. Sjuksköterskan Johan berättar vad man kan göra om man är osäker på sin könsidentitet.
Bild på UMO-podden
Bild på UMO-podden

– Det var när jag började läsa om trans och olika könsidentiteter som jag till slut förstod att jag var kille. Det var läskigt att berätta för folk, men också väldigt befriande. Det var en frihet att äntligen kunna vara mig själv, säger Eirin.

UMO-podden är en ny podd från UMO.se, ungdomsmottagningen på nätet. I podden diskuterar unga själva frågor om sex, kroppen, kärlek, vänskap, att må dåligt och utanförskap.

UMO:s frågetjänst, Fråga UMO, besvarar över 10 000 frågor årligen. I varje avsnitt av UMO-podden kommer två personer mellan 18-22 år diskutera en av dessa frågor och deras egna erfarenheter av ämnet. Tillsammans med en sjuksköterska eller en barnmorska från Fråga UMO ger de råd och tips.

Du kan lyssna direkt eller ladda ner podden via UMO.se/umo-podden

  • -De unga som är med i podden är fantastiskt öppna och modiga. Jag hoppas att det kan inspirera andra att också våga prata om sina problem, söka hjälp när de är oroliga och att de lär sig mer om kroppen och sex, säger Idji Maciel, producent och programledare för UMO-podden.

Utöver de unga hörs även dessa i podden:

Idji Maciel är redaktör på UMO och den som programleder och producerar UMO-podden.

Johan Nilsson är sjuksköterska på Fråga UMO och en av de som svarar på och diskuterar de frågor som tas upp i UMO-podden.

Therese Zetterqvist Eriksson är barnmorska på Fråga UMO och en av de som svarar på och diskuterar de frågor som tas upp i UMO-podden.

De personer mellan 18-22 år som är med i UMO-podden växlar från gång till gång. 

Kontakter

Bilder

Bild på UMO-podden
Bild på UMO-podden
Ladda ned bild

Om

UMO.se
UMO.se
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats om sex, hälsa och relationer för unga mellan 13 och 25 år. UMO.se är det självklara valet när unga söker information och dialog om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla och mycket annat. Det är de ungas perspektiv som står i fokus, ungas möjlighet att med kunskap skapa ett större handlingsutrymme för att fatta bra beslut om saker som rör det som känns viktigt i livet och som påverkar den egna hälsan.

UMO.se är en trygg plats där innehållet är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led. Verksamheten drivs utan kommersiella intressen och därför finns ingen reklam eller sponsring på webbplatsen.

UMO.se drivs av Inera AB på uppdrag av alla Sveriges regioner.

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye