Anmälan öppen för Sveriges Bästa Gin & Tonic 2019

Med fem år på nacken har Sveriges Bästa Gin & Tonic nått nya höjder år efter år. Tävlingen arrangeras av Schweppes tillsammans med Nöjesguiden och går rätt och slätt ut på att hylla den fantastiska drinken och kora de mest utsökta och nyskapande varianterna på en GT. Hemmamixare och bartenders tävlar i varsin kategori, som båda har tre finalplatser. Vinnarna får, förutom den prestigefyllda titeln, varsin resa för två till Amsterdam där en masterclass med mixologen Douglas Anasagasti väntar.
Det krävs kreativitet och känsla för att sätta en säregen prägel på den klassiska GT:n, men även tid. Därför är det nu hög tid att börja laborera med just din GT – du har fram till den 18 juni på dig. Juryn bedömer smak, kreativitet, teknik och dessutom lojalitet till originalreceptet. Och det är det sistnämnda kriteriet som väger tyngst.
– Förutom att göra en utsökt god GT så gäller det att kunna komma med något nytt som känns spännande och fräscht men som också behåller själen i en klassisk GT. Vi letar efter intressanta kombinationer, läskande smaker, och passion för det hantverk som ligger bakom en riktigt vass GT, säger Hedda Spendrup, bryggmästare och jurymedlem.
Samtliga finalister tävlar med Schweppes Premium Mixers som tidigare bara funnits exklusivt för restaurang, men som sedan förra året finns tillgängliga i dagligvaruhandeln. Premium Mixers finns i tre smaker: Tonic & Twist of Lime, Tonic & Pink Pepper och Tonic & Hibiscus.
Tonic & Twist of Lime har en livfull smak och en fin touch av limezest som lyfter och tar fram den karaktäristiska enbärssmaken i gin.
Tonic & Pink Pepper har en subtil nyans av rosépeppar, vilket ger drinken en spännande och kryddig twist. Passar extra bra med gin av blommigare karaktär.
Tonic & Hibiscus har en blommig och fruktig smak med arom från hibiscusblomman. Den är ljuvlig tillsammans med olika sorters premiumgin.
Förra året kammade Mihail Mihaylov hem vinsten i bartenderkategorin med sitt bidrag "Electric GT", som tog juryn med storm. Med en väl avvägd GT i glaset och tre olika garnityr serverade han en verkligt unik drink.
– Sveriges Bästa Gin & Tonic är ett perfekt tillfälle för att nätverka. Jag träffade branschfolk och knöt många nya kontakter. Efter tävlingen har jag kunnat bygga upp en bred stamkundsbas trots att jag bara bott i Stockholm i ett år. Personer kommer tillbaka gång på gång för att testa mina drinkar, säger Mihail Mihaylov, bartender på Miss Clara i Stockholm.
I kategorin för hemmamixare vann Christoffer Ek med sitt bidrag "Afternoon GTea". Med professionella tekniker tog Christoffer sin GT till en ny nivå samtidigt som den var trogen originalet. Inte minst lyckades han utnyttja den tydliga beskan från tonicen som harmoniserade med både teet och valet av gin.
– När jag kom hem efter tävlingen kunde jag skapa mig ett namn bland de lokala krogarna. Jag har gästat både barer, event och fått vinnardrinken listad på en bar här i Växjö. Tävlingen gav mig en push att ta mig an ett till yrke. Nu jobbar jag även som bartender på en exklusiv loungebar där jag satt hela drinklistan – och självklart finns det en GT-meny”, säger Christoffer Ek, bartender på The View i Växjö.
Årets final kommer att hållas i Stockholm i slutet av sommaren och är öppen för allmänheten att komma och titta på. Alla bartenders finaldrinkar kommer självklart finnas tillgängliga i baren. För att skicka in ditt bidrag och läsa mer om tävlingen – besök drinkgeneratorn.se/sbgt.
För mer information, vänligen kontakta:
Emma Lind, PR-konsult, Kelly and Pling
emma.l@kellyandpling.com, 073 553 72 82
Rose-Marie Hertzman, presschef, Spendrups
rose-marie.hertzman@spendrups.se, 070 895 25 67
Nyckelord
Kontakter
Rose-Marie HertzmanPresschef, Spendrups
Tel:0708 95 25 67rose-marie.hertzman@spendrups.seBilder
Länkar
Om
Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 950 medarbetare och omsätter cirka 3,3 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. www.spendrups.se
Följ Spendrups Bryggeri AB
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB
Lampa som drivs av saltvatten eller urin – Salt Tech vinner familjen Spendrups stipendium för sin unika innovation19.3.2025 12:27:31 CET | Pressmeddelande
Familjen Spendrup vill uppmuntra och stödja unga entreprenörer i Sverige genom ett årligt återkommande stipendium som har delats ut till tidigare UF-elever sedan 2008. I år går stipendiet till William Asefaw som driver Salt Tech. Företaget har en unik lösning med en lampa som drivs av saltvatten eller urin – som en av lösningarna på elfattigdomen i världen.
Svenskarnas favoriter från Spendrups nu på norska butikshyllor11.3.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
I höstas aviserade Spendrups ett samarbete med Stordalen-ägda dryckesgruppen Belmonte Beverage Group AS. Nu är samarbetet synligt på de norska butikshyllorna med svenska brygder anpassade för den norska marknaden.
Melleruds & Årets Kock Michael Andersson presenterar det perfekta pilsnersnacket6.2.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Årets Kock 2024, Michael Andersson, har i samarbete med Melleruds skapat det perfekta tilltugget – pilsnersnack med matjescrème, exklusivt framtaget för att avnjutas tillsammans med en iskall Melleruds pilsner. Med sin enkla tillagning och eleganta presentation blir det en given succé vid minglet, middagsbjudningar och andra festliga tillställningar.
Spriten som blir över vid tillverkning av alkoholfri öl kommer till användning5.2.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Alkoholfri öl har ökat i popularitet de senaste åren i takt med att tillverkningsmetoderna förfinats. På Spendrups bryggs ölet som ett vanligt öl innan det avalkoholiseras och i samband med den processen uppstår en restprodukt i form av 78-procentig etanol som nu kan återanvändas som insatsvara i en rad olika produkter såsom t.ex. spolarvätska. Men på sikt finns planer att använda etanolen som biobränsle vid fabriken i Grängesberg.
Spendrups ingår samarbete med Dala Industrisupport för att säkerställa kompetens inom automation29.1.2025 08:30:00 CET | Pressmeddelande
Spendrups och Dala Industrisupport har inlett ett strategiskt samarbete för rekrytering och utbildning av automationstekniker och lanserar nu ett nytt traineeprogram inom automation. Programmet riktar sig till personer som vill kombinera utbildning och arbete för att utvecklas till kvalificerade automationstekniker.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum