UMO.se

UMO.se lanserar sexnoveller

Dela
UMO.se presenterar idag 15 nya sexnoveller - utvalda efter en tävling där unga själva skickat in sina noveller. Åtta av de nya novellerna är också inspelade och går att lyssna på. Sexnoveller är bland det mest lästa på UMO.se.

- Vi vill bredda bilden av vad sex kan vara och stärka unga i sin sexualitet. Många unga är nyfikna på sex och väldigt många söker om det på nätet. En del stöter också på porr när de söker, men många känner inte igen sig och är inte bekväma med porren de hittar. Då kan sexnoveller vara ett alternativ, säger Idji Maciel, redaktör på UMO.

Besök sidan med sexnovellerna här. Novellerna som har valts ut är stärkande och skildrar sex, samtycke, sexuell läggning, kärlek och romantik. De har valts ut av en jury bestående av redaktörer från UMO och unga. Några exempel på noveller är:

1) Första gången ensamma hemma 

2) Jag kände den hårdna innanför spetstrosorna 

3) I regnet i skogen 

Redan idag finns sexnoveller på UMO.se och de tillhör det mest uppskattade innehållet på webbplatsen. Sidorna med sexnoveller har visats över en miljon gånger det senaste året.

Folkhälsomyndigheten presenterade i maj 2019 sin rapport Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter i Sverige 2017. Rapporten visar att majoriteten av 16–29-åringar har sökt sexrelaterad information, liksom läst texter i upphetsande syfte. Folkhälsomyndigheten konstaterar vidare i rapporten att ”UMO.se är ett bra exempel på hur sexualitetsfrågor kan tas om hand på ett korrekt sätt med hög tillgänglighet och med kvalitetsgranskad information och stöd på nätet.”

Kontakter

Presskontakt: 072 - 450 01 45

Om

UMO.se
UMO.se
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats för unga mellan 13 och 25 år om hälsa, sex och relationer. UMO.se lanserades 2008 och har idag närmare 900 000 besök i månaden. På UMO.se kan unga få svar på sina frågor om sex, kroppen, hur man skyddar sig mot könssjukdomar, hur man kan få stöd i den psykiska hälsan och mycket mer. UMO.se är en trygg plats där unga får pålitliga svar. Allt innehåll på sajten är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led och sajten är fri från reklam. UMO.se drivs av Inera på uppdrag av alla Sveriges regioner.

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye