Stockholms stad

Omfattningen av befarad personuppgiftsincident i skolplattformen utreds

Dela
Vid lunchtid idag stängde Stockholms stad en del av skolplattformen efter information om att personuppgifter felaktigt varit åtkomliga. Staden utreder det inträffade och vidtar nödvändiga åtgärder.

Stockholms stads felsökning med leverantören under dagen visar att personuppgifter i skolplattformen har varit möjliga att nå genom att i inloggat läge aktivt göra ändringar i programmeringskoden. Enligt leverantören har personuppgifter på skyddade identiteter inte kunnat nås.

Uppgifter i media gör gällande att stora mängder uppgifter om elever och lärare legat tillgängliga för allmänheten, vilket inte stämmer.

- Att stora mängder data legat öppet, publikt och enkelt för allmänhet att nå stämmer inte, säger Johanna Engman, it-direktör i Stockholms stad. Åtkomsten till personuppgifter har endast varit möjlig genom att i inloggat läge aktivt göra ändringar i programmeringskoden. Det är självklart allvarligt nog. Vi stängde skyndsamt ner den del av skolplattformen som berörs för att förhindra åtkomst. Vi utreder nu händelsen för att kartlägga omfattningen och åtgärda bristerna.

Arbetet med felsökning och åtgärder i den del av skolplattformen som nu är stängd fortsätter med målet att så snart som möjligt kunna öppna den stängda modulen igen.

Befarad personuppgiftsincident i skolplattformen

Kontakter

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye