UMO.se

Funkar sex som i porren?

Dela
Unga och porr är ett hett ämne i debatten. Nu har UMO.se uppdaterat sitt innehåll om porr. – Vi hoppas att det både ska svara på frågor som unga har och få dem att känna sig stärkta oavsett vad de tycker om porr. Samtidigt vill vi ge dem alternativ till den porr som är lättast att hitta på nätet, säger Anna Eklund, redaktionschef på UMO.se.
Illustration: Cecilia Birgerson Nordling. Copyright UMO.se
Illustration: Cecilia Birgerson Nordling. Copyright UMO.se

En ny animerad film med titeln "Funkar sex som i porren?" har publicerats på UMO.se. Med den vill UMO ge unga verktyg att kritiskt granska den porr som är lättast att hitta på nätet. Hur är porren producerad och med vilket syfte? Vad är fejkat och vad behöver man känna till för att det ska bli bra om man ska ha sex med någon på riktigt? 

Även resten av sajtens innehåll om porr har uppdaterats och i samband med detta har det skickats till många experter och referenspersoner. 

– Framför allt har det varit viktigt att höra ungas tankar och åsikter under arbetet. Innehållet ska vara stärkande för dem, de ska få svar på sina funderingar utan att känna skamsäger Anna Eklund.  

Nya sexnovellerna på UMO en succé 

Många unga läser sexnoveller på nätet, vilket nyligen bekräftats i Folkhälsomyndighetens studie SRHR2017: Ungefär hälften mellan 16 och 29 år, oavsett kön, svarar att de har gjort det.  

Som en del i arbetet med att erbjuda alternativ till den vanligaste porren har UMO i år publicerat femton nya noveller skrivna av unga och inskickade till en tävling. Åtta har lästs in som podd och även publicerats på Youtube. Särskilt de som också går att lyssna på är mycket populära. 

– De här sidorna har redan besökts över 235 000 gånger. Novellerna har verkligen blivit en succé och nu funderar vi på om vi kan göra ännu mer för att erbjuda bra alteternativ. Vi kommer bland annat att fortsätta ta emot och publicera ungas noveller på sajten, säger Anna Eklund.  

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Illustration: Cecilia Birgerson Nordling. Copyright UMO.se
Illustration: Cecilia Birgerson Nordling. Copyright UMO.se
Ladda ned bild

Länkar

Om

UMO.se
UMO.se
Hornsgatan 20
118 82 Stockholm

https://www.umo.se/

UMO.se är en webbplats för unga mellan 13 och 25 år om sex, hälsa och relationer. UMO.se lanserades 2008 och har idag över 900 000 besök i månaden. På UMO.se kan unga får pålitliga svar på sina frågor om kroppen, sex, hur man mår psykiskt, skydd mot graviditet och könssjukdomar, alkohol och tobak och mycket mer. UMO.se är en trygg plats där innehållet är faktagranskat och kvalitetssäkrat i flera led. Sajten är fri från reklam och drivs av Inera på uppdrag av alla Sveriges regioner och kommuner.

Följ UMO.se

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från UMO.se

Sexnoveller är UMO:s julklapp till unga!15.12.2020 09:36:30 CET | Pressmeddelande

Torsdag 17 december klockan 10 blir det paketöppning i sociala medier när UMO presenterar elva nya sexnoveller. Novellerna har kommit in genom en tävling där unga själva har skrivit och skickat in sina bidrag. Åtta av novellerna är också inspelade och går att lyssna på som podd. Sexnoveller är bland det mest lästa och lyssnade på UMO.se. Kanske blir de ännu populärare nu när vi ska hålla fysisk distans till andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye