Stockholms stad

Stockholms Stad stänger sina museer tillfälligt

Dela
Med anledning av situationen kring det nya coronaviruset har Stockholms stad beslutat att tillfälligt stänga Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Liljevalchs konsthall.
Stockholms Stadsmuseum
Stockholms Stadsmuseum

Alla tre museerna håller stängt tills vidare från 23 mars. Trots att lokalerna är stängda fortsätter museernas verksamheter, om än i andra former. Det går att ta del av visst utbud via digitala kanaler.

Evenemang och övriga programverksamheter är sedan tidigare inställda till och med den 30 april. Det gäller visningar, föredrag, vandringar och all programverksamhet så väl inne på museerna som ute på stan. Besökare med bokade biljetter får sina biljetter återlösta.

-          Anledningen till att vi nu väljer att stänga Stadsmuseet och Medeltidsmuseet är dels att antalet besökare per dag är mycket litet, dels att vi ser ett stort personalbortfall på grund av sjukdom. Vi bedömer att vi behöver den personal som är tillgänglig för andra arbetsuppgifter, säger Fredrik Linder, chef för avdelningen Museer och konst.

-          Under tiden museerna är stängda hoppas jag att våra besökare tar del av det digitala material vi erbjuder, t.ex. Digitala Stadsmuseet och vårt Instagramkonto med historiska bilder från Stockholm. Vi arbetar också med nya utställningar som stockholmarna kan se fram emot att se när vi öppnar igen, säger Fredrik Linder.

Liljevalchs Konsthall hälsar preliminärt besökarna välkomna tillbaka i maj. För den som missade Vårsalongen finns en 24 minuter guidad tur här: https://www.liljevalchs.se/om/varsalongen/se-konsten-hemma/

-     Liljevalchs har förvisso stängt och konstmässan Market Art Fair skjuter vi på till september, men bakom stängda dörrar kommer vi att jobba för fullt med installationen av sommarens stora färgfest med Ulrica Hydman Vallien med planerad vernissage 15 maj. Väl mött, säger Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall.

LÄNKAR:
Digitala Stadsmuseet: http://digitalastadsmuseet.stockholm.se/fotoweb/
Stadsmuseet på Instagram: https://www.instagram.com/stadsmuseet/?hl=sv

Presskontakt: Carolina Ekéus 076-123 18 80

Nyckelord

Bilder

Stockholms Stadsmuseum
Stockholms Stadsmuseum
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Vi är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye